Βαρδάκης για νομοσχέδιο για την Παιδεία: «Κυρία Υπουργέ, πτωχεύσατε σε όραμα, ιδέες, κουλτούρα, σχέδιο πρόγραμμα και σκέψη»           

Βαρδάκης για νομοσχέδιο για την Παιδεία: «Κυρία Υπουργέ, πτωχεύσατε σε όραμα, ιδέες, κουλτούρα, σχέδιο πρόγραμμα και σκέψη»           

28 Ιουλίου 2021

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής, στηλιτεύοντας την κυνικότητα και την πλήρη απάθεια της Κυβέρνησης, η οποία στήνει το δημόσιο σχολείο στο απόσπασμα.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια συλλογικής έκφρασης στην εκπαίδευση, επαναφέροντας ένα συγκεντρωτικό, προσωποκεντρικό σύστημα, δομημένο από έναν αδιανόητο αριθμό στελεχών, με μοναδικό αντικείμενο τον έλεγχο επί των διαδικασιών της αξιολόγησης.

Νομοθετώντας διατάξεις που μυρίζουν ναφθαλίνη, η ΝΔ ευνουχίζει τον σύλλογο διδασκόντων, παραχωρώντας πλήθος αρμοδιοτήτων στον διευθυντή του σχολείου, σπέρνοντας για μια ακόμη φορά διχόνοια στην εκπαιδευτική κοινότητα. Από την άλλη πλευρά, μόνο στην “ενδυνάμωση” των εκπαιδευτικών δεν στοχεύει, καθώς αφαιρείται και το παραμικρό ίχνος αυτενέργειάς τους, ενώ απειλούνται με πειθαρχικά και στερήσεις μισθού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη κατηγοριοποίηση των σχολείων, με βάση την απόδοσή τους, στην οποία αποσκοπεί η κυβέρνηση, γεγονός που θα δημιουργήσει σχολεία δύο ταχυτήτων. Αυτά που θα παίρνουν όλες τις επιχορηγήσεις και θα απευθύνονται στην ελίτ και τα άλλα, που θα συνεχίσουν να υποχρηματοδοτούνται και να υποβαθμίζονται, μέχρι το οριστικό κλείσιμό τους. 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βαρδάκης, επεσήμανε ότι, η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνύει  περίτρανα, τα μίλια που την χωρίζουν από την καθημερινή πραγματικότητα της μέσης οικογένειας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<