Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

9 Ιουλίου 2020

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και με μια έντονη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.


Στη σημερινή δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί στις 12:30. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και επέφερε αλλαγές σε πολλές διατάξεις του υιοθετώντας τις περισσότερες από τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Αντιδράσεις εντός ΚΙΝΑΛ για το νομοσχέδιο, αλλά ψηφίζει «ναι»
Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε χθες ειδική ανακοίνωση λέγοντας ότι ξαναέγραψε το νομοσχέδιο με θεσμικές εγγυήσεις και ότι χωρίς τις δικές του παρέμβασεις η Νέα Δημοκρατία θα «ποινικοποιούσε» τις διαδηλώσεις. Ωστόσο, εντός του εσωτερικού του κόμματος τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές που μέχρι και χθες το βράδυ δεν ήθελαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάρης Καστανίδης, ένας από τους βουλευτές που διαφωνούν με την στήριξη που προσφέρει το ΚΙΝΑΛ στο νομοθέτημα, στην χθεσινοβραδινή του ομιλία εξαπέλυσε μύδρους κατά του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αντίκειται στο νομικό και πολιτικό πολιτισμό», «κάνει αντιστροφή του τεκμηρίου αθωότητας σε τεκμήριο ενοχής» και «δεν προστατεύει τις συναθροίσεις κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

 Οι υπόλοιποι βουλευτές που αντιδρούν είναι οι κύριοι Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Μουλκιώτης και Ανδρέας Πουλάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντίθετος στην ψήφιση του νομοσχεδίου εμφανίζεται και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος είχε χθες συζήτηση επ’ αυτού με την Φώφη Γεννηματά. Στην Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν τις διαφωνίες των 4 βουλευτών, αλλά ξεκαθάρισαν πως θα σεβαστούν την άποψη της πλειοψηφίας της ΚΟ και θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο μιας και η ψηφοφορία είναι ονομαστική. 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<