voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Η αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου απαιτεί δράση τώρα – Ποια είναι τα 12 άμεσα μέτρα πρόληψης

    Μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – κατηγορίας 4 – και αύριο

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

  • Εκπαίδευση

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία

    Υπ. Παιδείας: Από σήμερα 14 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Υπουργείο Παιδείας για ΝΠΠΕ: Συνταγματικό το θεσμικό πλαίσιο – Δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για κανέναν φοιτητή

  • Θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: 1.000 θέσεις για άνεργους πτυχιούχους με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση

    ΔΥΠΑ: Μέχρι 18 Αυγούστου οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις εργασίας – Μισθοί έως 1.250 ευρώ

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για 1.000 άνεργους πτυχιούχους, με αποδοχές έως 1.250 ευρώ – Η προθεσμία για τις αιτήσεις

  • Οικονομία

    Επίδομα ενοικίου: Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για να το λάβετε

    Επίδομα παιδιού Α21: Αύξηση 30% στο τραπέζι – Τα σενάρια για τη ΔΕΘ και η πρόταση του ΟΟΣΑ

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

  • Εργασιακά

    Αυξήσεις στις συντάξεις των ενστόλων έως 150 ευρώ τον μήνα με το νέο μισθολόγιο

    ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    efka-meiwmenes-eisfores-mhteres

    Άδεια μητρότητας: Ποιοι δικαιούνται πλέον το 9μηνο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Προσαύξηση στις συντάξεις πάνω από 960 ευρώ ετησίως – Ρύθµιση τον Σεπτέµβριο για αναγνώριση πλασµατικού χρόνου

  • VOUCHER

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Έληξαν οι ενστάσεις

    Voucher για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς: Ξεκίνησαν οι ενστάσεις – Πότε λήγει η προθεσμία

    Τουρισμός για Όλους 2026: Από σήμερα κατάθεση αιτήσεων ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ

    Thessaly Pass 2026: Οι δικαιούχοι των 200 ευρώ και οι προορισμοί

  • Πολιτική

    Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

    Θ. Κοντογεώργης: Προεκλογική αλλά όχι παροχολογική η ΔΕΘ – Επιστρέφουμε αναλογικά και δίκαια το μέρισμα ανάπτυξης

    Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι νέοι κανόνες για επενδύσεις και νησιά

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική 1. Πρώτα Θέματα

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Στη δημοσιότητα ο Οδηγός του προγράμματος

από NEWS ROOM
03/01/2025
σε 1. Πρώτα Θέματα, Οικονομία
135
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 6969/2024) για την προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από το οποίο θα ενισχυθούν νοικοκυριά της χώρας για την εγκατάσταση νέων ηλιακών θερμαντήρων νερού ή/και συστημάτων αντλίας θερμότητας σύγχρονης τεχνολογίας.

Την ΚΥΑ, όπου συμπεριλαμβάνεται και ο Οδηγός του προγράμματος ύψους 223,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του “ RePowerEU”, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration EU.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»:

ΣχετικάΆρθρα

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Άρχισαν οι πληρωμές

01/07/2026

ΥΠΕΝ: Επιπλέον 6.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

12/06/2026

Πέραν της ενίσχυσης των νοικοκυριών για την εγκατάσταση νέων ηλιακών θερμαντήρων νερού ή/και συστημάτων αντλίας θερμότητας σύγχρονης τεχνολογίας, παρέχεται και η δυνατότητα αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμαντήρων παλαιάς τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα.

Αξίζει να επισημανθεί πως από τα 223,2 εκατ. ευρώ που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του, δεσμεύονται 44,6 εκατ. ευρώ για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά.

Στους βασικούς στόχους που θέτει το πρόγραμμα συγκαταλέγονται: η αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας των νοικοκυριών και η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπρόσθετα, θα συνεισφέρει στη μείωση της χρήσης συστημάτων θέρμανσης που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα και βιομάζα, τα οποία επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα με αιωρούμενα σωματίδια.

Μέσω του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» επιχορηγείται:

Η αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας, σε ποσοστό από 50% ή 60%, με το ακριβές ποσοστό να διαμορφώνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Η αγορά νέου συστήματος αντλίας θερμότητας, σε ποσοστό 50%.

Η εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα και εξαρτήματα κ.λπ.), σε ποσοστό 50% ή 60% (αναλόγως των εισοδηματικών κριτηρίων).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω επιλέξιμο εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους έτερου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» με μη εξαργυρωμένα voucher. Ειδικότερα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά και λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης από τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά από τις 8.1.2025 έως 31.3.2025 και υποχρεωτικά μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου του προγράμματος (https://allazothermansi-thermosifona.gov.gr). Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο (λειτουργικό από 8.1.2025): 2131513753 (καθημερινές, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.).

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Μέσα από το πρόγραμμα “ Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα” ενισχύουμε οικονομικά τα νοικοκυριά της χώρας-λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας- για παρεμβάσεις που αφορούν στην εγκατάσταση νέων ηλιακών θερμαντήρων νερού και συστημάτων αντλίας θερμότητας σύγχρονης τεχνολογίας. Δίνοντάς τους κίνητρο να επενδύσουν σε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, το κέρδος είναι διπλό και αφορά στην αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών τους και στην εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που θα πετύχουν».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε: «Σε συνέχεια πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών, την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός ακόμα προγράμματος για την αλλαγή υπαρχόντων συστημάτων θέρμανσης με νέα σύγχρονης τεχνολογίας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ελήφθησαν υπόψη κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να επωφεληθούν ευάλωτα νοικοκυριά και ΑμεΑ. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο “ πού πάνε τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης”. Αυτή είναι μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη ταύτισης λόγων και έργων, μια ακόμα δέσμευση προς τους συμπολίτες μας η οποία γίνεται πράξη».

Ετικέτες: Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επίδομα ενοικίου: Πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ για να το λάβετε

    17 Αυγ 2026

  • Επίδομα παιδιού Α21: Αύξηση 30% στο τραπέζι – Τα σενάρια για τη ΔΕΘ και η πρόταση του ΟΟΣΑ

    17 Αυγ 2026

  • ΔΕΘ 2026: Αυτές οι ελαφρύνσεις εξετάζονται για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

    17 Αυγ 2026

  • Επίδομα θέρμανσης 2026-2027: Πότε ανοίγει το myΘέρμανση

    17 Αυγ 2026

  • Κληρονομιές: Πώς μπορούν οι κληρονόμοι να προστατευτούν από τα χρέη

    16 Αυγ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Τα ποσά για τους δικαιούχους

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Μακροχρόνια άνεργοι: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 ετών

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Χωρίς νέα αίτηση το Market Pass

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Έως τις 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 25-54 ετών, στη ΔΥΠΑ

    40 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Αναδρομικά έως 500 ευρώ σε 150.000 δικαιούχους: Ποιούς αφορά

    31 shares
    Share 12 Tweet 8

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.