voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άτυχοι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά του Ρεθύμνου

    Κρήτη: Αυτοί είναι οι δύο άτυχοι πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά του Ρεθύμνου

    Αττική: Πού απαγορεύεται η κολύμβηση

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Η λογοδοσία δεν περιορίζει την Αστυνομία, την κάνει καλύτερη

    Μ. Χρυσοχοΐδης: Η λογοδοσία δεν περιορίζει την Αστυνομία, την κάνει καλύτερη

    Μόνιμοι στη Πυροσβεστική: Ανοίγει ο δρόμος για 3.600 θέσεις εργασίας

    Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί δύο πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

  • Εκπαίδευση

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη για ΕΠΑ.Λ και Πρότυπα ΕΠΑ.Λ

    Μόνιμοι διορισμοί και αναπληρωτές: Οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις δηλώσεις περιοχών και τις τοποθετήσεις

    Μόνιμοι διορισμοί και αναπληρωτές: Οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις δηλώσεις περιοχών και τις τοποθετήσεις

    Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα – Υποβάλετε αίτηση με ένα κλικ

    Τεράστια αύξηση των μαθητών με αναπηρία – Τι σχεδιάζει το Yπουργείο Παιδείας για την ειδική αγωγή

    ΥΠΑΙΘΑ: Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΚΕΔΑΣΥ

  • Θέσεις εργασίας
    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 5Κ/2026: Κατατέθηκαν 1.138 αιτήσεις για 51 προσλήψεις

    Έως τις 7 Σεπτεμβρίου η προθεσμία αιτήσεων για προσλήψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα

    Έως τις 7 Σεπτεμβρίου η προθεσμία αιτήσεων για προσλήψεις στα σωφρονιστικά καταστήματα

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 43 προσλήψεις

    ΥΠΑΙΘΑ: Τελικός αξιολογικός πίνακας μοριοδότησης προσόντων υποψηφίων, ανά αντικείμενο και Καλλιτεχνικό Σχολείο

    ΑΣΕΠ 8Κ/2024: Πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού από επιλαχόντες της Προκήρυξης

  • Οικονομία
    Νέο επίδομα ανεργίας: Ποια αλλαγές έρχονται

    Ποια επιδόματα είναι ακατάσχετα- Τι πρέπει να κάνετε αν τα δεσμεύσουν

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 7% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

    Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ελλάδα

    Ενοίκια: Τέλος στις πληρωμές με μετρητά από 1η Οκτώβρη

    Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο

  • Εργασιακά
    ΠΟΕΣ: «Κανένα επίδομα επικινδυνότητας δεν θεσπίστηκε για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

    Ένοπλες Δυνάμεις: Επίδομα διοίκησης έως 500 ευρώ για περίπου 2.000 στελέχη

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 10.000 ωφελούμενοι από δράσεις απασχόλησης στην Κρήτη

    Οι μισοί άνεργοι αναζητούν δουλειά πάνω από ένα χρόνο

    Eurostat: Στο 8% υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο, αλλά η νεανική ανεργία εκτινάχθηκε ξανά στο 19,5%

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    e-ΕΦΚΑ: Αναδρομικά 10,9 εκατ. ευρώ χιλιάδες συνταξιούχους

  • VOUCHER

    Xωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνες οικογένειες για τα vouchers βρεφονηπιακών σταθμών

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τα voucher – Τι ισχύει για τους πολύτεκνους

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Πολιτική
    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Τσίπρας: Σχέδιο «Αριστοτέλης» με 100–150 νέους δήμους – Τι αλλάζει στην Αυτοδιοίκηση

    Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

    Συνομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη με τον σκηνοθέτη της «Οδύσσειας», Κρίστοφερ Νόλαν

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Συνεντεύξεις

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Επιπλέον 2.000 προσωπικοί γιατροί στο σύστημα τους τελευταίους 3 μήνες

από NEWS ROOM
04/05/2025
σε Συνεντεύξεις
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης του προσωπικού γιατρού. Μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχουν προστεθεί σχεδόν 2.000 επιπλέον προσωπικοί γιατροί στο σύστημα, ανεβάζοντας το σύνολο των διαθέσιμων προσωπικών γιατρών σε 5.496. Έχουν εγγραφεί έως σήμερα, πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες.

Επίσης μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί περί τους 250 παιδιάτρους και παρέχουν δωρεάν δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικό παιδίατρο σε 350.000 παιδιά.

Από 1η Ιουνίου όσοι πολίτες δεν έχουν κάνει εγγραφή σε προσωπικό γιατρό θα εγγράφονται αυτόματα στο σύστημα βάσει των στοιχείων κατοικίας που έχουν δηλωμένα στον ΑΜΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον προσωπικό γιατρό που εκείνοι επιθυμούν, χωρίς καμία επιβάρυνση, τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. Σημειώνει ότι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αναφέρεται αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει. Μεταξύ αυτών είναι και ένταξη από αρχές Μαρτίου ορισμένων Κέντρων Υγείας στο πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το πρόγραμμα αποδίδει, καθώς σε μόλις τρεις εβδομάδες, τέσσερα Κέντρα Υγείας εξυπηρέτησαν περισσότερα από 10.000 περιστατικά.

ΣχετικάΆρθρα

Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

Αγαπηδάκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα για την παχυσαρκία ενηλίκων

20/07/2026
Αγαπηδάκη: Πάνω από 50% η συμμετοχή των πολιτών στο «Προλαμβάνω» – Έρχονται ειδικές εξετάσεις και για τη νεφρική λειτουργία

Αγαπηδάκη: Το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ ήρθε για να μείνει-Τα sms θα συνεχίσουν να αποστέλλονται στους πολίτες κάθε χρόνο

24/06/2026

 

Ακολουθεί η συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη στη δημοσιογράφο Έφη Φουσέκη για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ερ: Ποια είναι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; Πώς οι αλλαγές αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών;

Απ: H βελτίωση και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής τού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε εκτός από την πρόσβαση στη θεραπεία, να κερδίσουμε επιτέλους στη χώρα μας περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής – αυτό έλειπε εδώ και 40 χρόνια από το σύστημα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο εργάζομαι και εγώ, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική που διασφαλίζει πρόσβαση στην υγεία για κάθε πολίτη.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ουσιαστικές παρεμβάσεις σε δεκάδες δομές υγείας με ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας. Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη ανακαίνιση των υποδομών του ΕΣΥ, από το 1983 που συστάθηκε. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε περισσότερα από 156 Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, ενώ οι πρώτες ανακαινισμένες υποδομές παραδίδονται άμεσα. Υλοποιούμε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Ήδη έχουμε τα πρώτα ανακαινισμένα Κέντρα Υγείας τα οποία παραδόθηκαν – πρόκειται για τη μεγαλύτερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ανακαίνιση που έχει γίνει ποτέ στο ΕΣΥ.

Σε πολλές περιοχές της χώρας οι κοινωνικές ανισότητες στην υγειονομική φροντίδα επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, κυρίως σε περιοχές με χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Αυτό καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών και ενίσχυση της προσβασιμότητας στην υγειονομική φροντίδα για όλους, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας. Γνωρίζω καλά από δήμο σε δήμο τις διαφορετικές ανάγκες σε όλη τη χώρα. Για αυτό και επέλεξα να ξεκινήσουμε τις ιατρικές εξετάσεις κατ’ οίκον με τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ από τα χωριά του Βόρειου Έβρου, όπως και σε άλλες περιοχές τις χώρας με αυξημένες κοινωνικές ανισότητες στην υγεία. Το ίδιο κάνουμε και με τις δράσεις για την παιδική παχυσαρκία που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα και δίνουμε πρόσβαση σε παιδιά και γονείς που ως τώρα δεν είχαν τέτοιες ευκαιρίες. Αντίστοιχα, παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αττική, όπως για παράδειγμα στο Δυτικό Τομέα Αθηνών. Σε περιοχές όπως το Περιστέρι, το Ίλιον, το Χαϊδάρι, την Αγία Βαρβάρα και την Πετρούπολη, ενισχύουμε τις υφιστάμενες δομές και αναπτύσσουμε νέες για να καλύψουμε χρόνιες ανάγκες υγείας των πολιτών που παρέμεναν χωρίς ανταπόκριση. Την ίδρυση πανεπιστημιακού Κέντρου Υγείας στο Ίλιον, την ανάπτυξη ΤΟΜΥ στην Αγία Βαρβάρα, την ίδρυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη, για να αναφέρω κάποια ενδεικτικά.

Επιπλέον, από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε η ένταξη ορισμένων Κέντρων Υγείας στο πρόγραμμα εφημεριών, προκειμένου να υποστηρίξουν ενεργά το έργο των νοσοκομείων. Σε μόλις τρεις εβδομάδες, τέσσερα Κέντρα Υγείας -Αλεξάνδρας, Αμαρουσίου, Καλλιθέας και Λαυρίου- εξυπηρέτησαν στο πλαίσιο του νέου πλαισίου εφημεριών περισσότερα από 10.000 περιστατικά, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας. Σύντομα, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πέντε Κέντρα Υγείας, με την υποστήριξη 150 επιπλέον επαγγελματιών υγείας. Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κοντά στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς αναμονές και περιττή ταλαιπωρία. Παροτρύνω τους πολίτες να επισκέπτονται τα Κέντρα Υγείας για προβλήματα μέτριας σοβαρότητας, καθώς έτσι εξυπηρετούνται γρηγορότερα και αποφεύγουν την ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα κάνουν μια καλή πράξη για τους συνανθρώπους τους που καταφεύγουν στα Επείγοντα των νοσοκομείων για πιο σοβαρά θέματα, διευκολύνοντας τους να έχουν γρηγορότερη εξυπηρέτηση.

Η ενίσχυση της Πρόληψης, την οποία καταφέραμε θεμελιώνοντας το πρώτο οργανωμένο σύστημα πρόληψης που είχε ποτέ η χώρα για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και τα καρδιαγγειακά και έχει σώσει πάνω από 65.000 ανθρώπους. Αποτελεί μια επένδυση με κοινωνικό πρόσημο: υπηρετεί την ισότητα, βελτιώνει την καθημερινότητα και χτίζει ένα σύστημα υγείας πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο και πιο κοντά σε κάθε πολίτη.

 

Ερ: Σε τι φάση βρίσκεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού;

Η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης του προσωπικού ιατρού, προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Τον Δεκέμβριο δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος, Ιανουάριο εκδόθηκαν 6 κοινές υπουργικές αποφάσεις και ήδη μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες έχουν προστεθεί σχεδόν 2.000 επιπλέον Προσωπικοί Γιατροί στο σύστημα. Έχουμε ήδη καλύψει πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες και συνεχίζουμε σταθερά με καθημερινές εγγραφές.

Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που για χρόνια ακουγόταν ως ευχή: όλοι οι πολίτες να έχουν έναν γιατρό που να τους γνωρίζει, να τους παρακολουθεί διαχρονικά, και να είναι η πρώτη και άμεση αναφορά τους σε θέματα πρόληψης και υποστήριξης. Έχουμε ακόμη δρόμο, αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

 

Ερ: Για να προχωρήσει ο προσωπικός γιατρός χρειάζεται στήριξη από τους γιατρούς και εκπαίδευση των πολιτών. Εκτιμάτε ότι σήμερα υπάρχουν αυτά τα δύο στοιχεία;

Απ: Το λέτε πολύ σωστά. Ο Προσωπικός Γιατρός δεν είναι απλώς ένα τεχνικό μέτρο – είναι ένας θεσμός που απαιτεί ενεργή εμπλοκή και των γιατρών και των πολιτών. Οι πολίτες αρχίζουν να κατανοούν και να εμπιστεύονται τον θεσμό – μόνο μέσα στο 2025 έχουν ήδη εγγραφεί πάνω από 250.000 πολίτες και συνεχώς εγγράφονται νέοι. Χρειάζεται φυσικά περισσότερη ενημέρωση, ώστε να «χτίσουμε» μια νέα κουλτούρα πρόληψης και συνεχούς φροντίδας. Σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά και το Πρόγραμμα Προλαμβάνω που χτίζει στη χώρα μας για πρώτη φορά κουλτούρα πρόληψης. Όπως διαπιστώνετε, οι αλλαγές αυτές δεν είναι αποσπασματικές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες. Ο πολίτης χρειάζεται και τον προσωπικό του ιατρό και το δωρεάν και ολοκληρωμένο σύστημα προληπτικών εξετάσεων- και τα παρέχουμε και τα δύο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό διαχρονικό πρόβλημα. Ενώ έχουμε υψηλό ποσοστό ιατρών συνολικά, μόλις το 6% από αυτούς -συνολικά, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα- είναι Γενικοί Ιατροί ή Παθολόγοι. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 20%, και σε χώρες όπως η Πορτογαλία που έχουν πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ποσοστό φτάνει και το 40%. Άρα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε σήμερα ισχυρά επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα στους νέους γιατρούς, ώστε να ακολουθήσουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή της Παθολογίας. Για πρώτη φορά δίνουμε εφάπαξ οικονομικό κίνητρο ύψους 40.000 ευρώ σε νέους ιατρούς που θα επιλέξουν να εκπαιδευτούν στις ειδικότητες της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και της Παθολογίας. Θέλουμε να χαράξουμε ένα σταθερό μονοπάτι επαγγελματικής σταδιοδρομίας για όσους επιλέγουν να υπηρετήσουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έτσι, δίνουμε ισχυρά κίνητρα για την ενίσχυση των ειδικοτήτων της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και της Παθολογίας και επιδιώκουμε να έχουμε αυξημένο αριθμό ιατρών στο σύστημα υγείας για τα επόμενα 10 χρόνια. Εργαζόμαστε για το σήμερα, αλλά και το αύριο της Πατρίδας μας.

 

Ερ: Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Πόσοι έχουν εγγραφεί, πόσοι γιατροί συμμετέχουν και πόσοι έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού;

Απ: Το σύνολο των διαθέσιμων Προσωπικών Γιατρών ανέρχεται τώρα σε 5.496. Συγκριτικά, το 2024 είχαμε 3.545. Υπάρχει λοιπόν μια αύξηση περί των 2.000 προσωπικών ιατρών σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα είναι δυναμικό και καλύπτει καθημερινά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

 

Ερ: Από 1η Ιουνίου η εγγραφή στο σύστημα του προσωπικού γιατρού θα γίνεται αυτόματα. Εξηγείστε μας τι σημαίνει αυτό και πώς θα μάθει ο πολίτης σε ποιο γιατρό έχει εγγραφεί;

Απ: Οι πολίτες που δεν έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή σε Προσωπικό Ιατρό έως τα τέλη Ιουνίου, θα εγγραφούν αυτόματα βάσει των στοιχείων κατοικίας που έχουν δηλωμένα στον ΑΜΚΑ. Η αντιστοίχιση θα γίνεται με διαθέσιμο προσωπικό γιατρό στον δήμο κατοικίας ή σε όμορο δήμο, ώστε να διασφαλιστεί η καθολική κάλυψη του πληθυσμού και να ενισχυθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον Προσωπικό Γιατρό που εκείνοι επιθυμούν, χωρίς καμία επιβάρυνση. Αν κάποιος πολίτης δεν επιθυμεί δωρεάν προσωπικό ιατρό, θα μπορεί να δηλώνει τον ιδιώτη Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό της επιλογής του. Και, φυσικά, οι πολίτες διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν γιατρό: μία φορά μέσα σε 12 μήνες, ή δύο φορές μέσα σε 12 μήνες σε περίπτωση που αλλάξουν περιφέρεια.

 

Ερ: Ο θεσμός του προσωπικού γιατρού ενισχύεται και με παιδιάτρους. Πόσοι χρειάζονται και τι έχει γίνει έως σήμερα σε αυτό τον τομέα;

Απ: Για πρώτη φορά, στη χώρα μας, φέραμε τον Προσωπικό Παιδίατρο που θεσμοθετήθηκε τον Νοέμβριο. Η υπηρεσία αυτή έχει σχεδιαστεί σε πρώτη φάση ώστε να καλύψει 500.000 παιδιά. Κάθε παιδίατρος μπορεί να εγγράψει έως και 1.500 παιδιά, με μηνιαία αμοιβή περίπου 4.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί περί τους 250 παιδιάτρους και παρέχουν δωρεάν δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικό παιδίατρο σε 350.000 παιδιά. Πολύ σύντομα θα καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού των 500.000 παιδιών που έχουμε ως αρχικό στόχο.

Ετικέτες: Ειρήνη Αγαπηδάκη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ν. Κεραμέως: Καταργούμε οριστικά τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας, θέτοντας τέλος στην ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας

    3 Ιούλ 2026

  • Νίκη Κεραμέως: Η Κοινωνική Συμφωνία για τις ΣΣΕ φέρνει καλύτερους μισθούς για πάνω από 400.000 εργαζόμενους

    28 Ιούν 2026

  • Πιερρακάκης: Ο εξωδικαστικός είναι πλέον το βασικό εργαλείο προστασίας της πρώτης κατοικίας

    26 Ιούν 2026

  • Ζαχαράκη για Πανελλαδικές: «Έως 29/6 οι βαθμολογίες, τέλος Ιουλίου τα αποτελέσματα»

    16 Ιούν 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Τι είπε για την ακρίβεια

    11 Ιούν 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί Σταθμοί: Πού βρίσκεται η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις

    337 shares
    Share 135 Tweet 84
  • Πανελλαδικές 2026: Ποιο λύκειο «σάρωσε» με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%!

    180 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΔΥΠΑ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για άνεργους άνω των 55 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

    202 shares
    Share 81 Tweet 51
  • ΔΥΠΑ: Τι ώρα ξεκινούν το απόγευμα οι αιτήσεις για 1.000 θέσεις με μισθό έως 1.250 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΕΟΠΥΥ – λουτροθεραπεία: Δείτε αν δικαιούστε τα 150 ευρώ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.