Ανεμβολίαστοι οι μισοί επιβάτες των πλοίων!

Ανεμβολίαστοι οι μισοί επιβάτες των πλοίων!

20 Ιουλίου 2021

Ανεμβολίαστο είναι το 50% των επιβατών, Ελλήνων και ξένων, που μετακινούνται ακτοπλοϊκώς στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

«Το 50% Ελλήνων και ξένων που μετακινούνται ακτοπλοϊκά είναι εμβολιασμένοι, οι υπόλοιποι ελέγχονται από το λιμενικό, ούτως ώστε να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα, με τα οποία θα μπορέσουν να ταξιδέψουν και να μην υπάρξει πρόβλημα διασποράς στους τόπους προορισμού τους», ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν είναι περισσότερα από 20-30 άτομα τις ημέρες και ώρες αιχμής, αυτά που τελικά δεν καταφέρνουν να ταξιδέψουν, καθώς ο κόσμος πηγαίνει ενημερωμένος στα λιμάνια, οι ταξιδιώτες προσέρχονται 1-1,5 ώρα νωρίτερα και η συντριπτική πλειοψηφία συνεργάζεται».

Σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι «κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι έλεγχοι γίνονται από τα πληρώματα των πλοίων», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν «δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από το λιμενικό». Όπως είπε, τα στελέχη του λιμενικού επιβιβάζονται σε πλοία και ελέγχουν αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνεται παντού.

Σχετικά με την μεταφορά ανθρώπων που έχουν νοσήσει, ο κ. Κατσαφάδος, σημείωσε πως υπάρχει διάθεση καμπινών στα πλοία, ενώ υπενθύμισε πως η επιστροφή από τα νησιά γίνεται με self test, αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, γιατί η διενέργεια rapid test σε μεγάλο αριθμό κόσμου δεν είναι εφικτή σε κάθε νησί.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<