voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων ενόψει Χριστουγέννων

    Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ προς τους καταναλωτές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων ενόψει Χριστουγέννων

    Κοξάκι: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Τα μέτρα πρόληψης από τον ΕΟΔΥ

    Εποχική γρίπη: Κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα – Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ

  • Εκπαίδευση

    Ζαχαράκη: Νέες καταθέσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026

    Με απόλυτη ασφάλεια οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία

    Πανελλαδικές: Έως 22/12 οι αιτήσεις συμμετοχής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    Πανελλαδικές: Έως τις 06 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές

    Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές 2026

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

  • Θέσεις εργασίας

    Δήμος Ηρακλείου: Προχωρά σε 91 προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις

    Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 573 ειδικών φρουρών στην ελληνική αστυνομία

    Ελληνική Αστυνομία: Προχωρά στις προσλήψεις 926 ειδικών φρουρών

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα – Από 20/12 οι ενστάσεις

    Επιχείρηση “Νόστος 2”: Απομακρύνθηκαν 26 Έλληνες από την Οδησσό

    ΑΣΕΠ 2Γ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 145 προσλήψεις στο Υπ. Εξωτερικών

  • Οικονομία

    Φοροδιαφυγή: Πώς τα ψηφιακά εργαλεία άλλαξαν το τοπίο το 2025

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Ποια είναι η φετινή προθεσμία πληρωμής – Τι προβλέπει η διαδικασία

    Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τι ισχύει με το ενδεχόμενο παράτασης

    Ρυθμίσεις «ανάχωμα» για συσσώρευση οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν και ποιες οι προϋποθέσεις

    Πληρωμές πριν τα Χριστούγεννα: Συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ έως 24 Δεκεμβρίου

    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση-Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Mega χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα 100.000 ευρώ

  • Εργασιακά
    Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πώς υπολογίζεται και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

    Τι πρέπει να κάνεις αν δεν μπήκε το δώρο Χριστουγέννων

    Δώρο Χριστουγέννων 2021: Πώς υπολογίζεται και πότε θα γίνουν οι πληρωμές

    Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Στα σκαριά νέο voucher με αποδοχές έως και 1.500 ευρώ

  • VOUCHER
    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Επεκτείνεται ο κοινωνικός τουρισμός από 12 σε 13 μήνες

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Στα σκαριά νέο voucher με αποδοχές έως και 1.500 ευρώ

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    Voucher έως 800 ευρώ: Tα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα πρώιμη παιδική παρέμβαση

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Μητσοτάκης: Από τα 27 αιτήματα των αγροτών, τα 16 έχουν ικανοποιηθεί, 4 βρίσκονται υπό επεξεργασία

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

    Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις μειωμένες επιδοτήσεις

    Πηγές ΥΠΑΑΤ: 16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση

    Σοκ στον τουρισμό της Κρήτης – “Κανόνι” από μεγάλο tour operator

    Συνέδριο ΣΕΤΕ- “Tourism Ahead” – Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2025 θα είναι ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Συνεντεύξεις

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός αλλάζει, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί

από NEWS ROOM
21/12/2025
σε Συνεντεύξεις, Τουρισμός
102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το 2025 θα είναι η νέα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στη χώρα μας. Τα στοιχεία εννεαμήνου για το 2025 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) αποτυπώνουν μια σαφή δυναμική, ιδίως ως προς τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024 – της έως σήμερα χρονιάς ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων κατά 4%. Θετική είναι και η εικόνα από την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, η οποία σημείωσε νέα αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάνη η οποία δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία και της νέας χρονιάς.

«Η Ελλάδα είναι μέσα στους 10 πλέον επισκέψιμους προορισμούς παγκοσμίως. Ήδη τα μηνύματα για το 2026 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «για το ερχόμενο έτος έχουν ανακοινωθεί νέες αεροπορικές συνδέσεις (όπως για παράδειγμα οι απευθείας πτήσεις Dallas-Αθήνα και Νέο Δελχί-Αθήνα) και πακέτα διακοπών σε προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη, και γενικά η ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το Βόρειο Αιγαίο».

Την ίδια ώρα, η στρατηγική του υπουργείου περιλαμβάνει, σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη, «την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας, από όπου αναμένεται να έχουμε στις αρχές του 2026 τις πρώτες απευθείας πτήσεις, και βέβαια τις αγορές της Ανατολικής Ασίας (Ν. Κορέα, Ιαπωνία) και της Μέσης Ανατολής».

ΣχετικάΆρθρα

Σοκ στον τουρισμό της Κρήτης – “Κανόνι” από μεγάλο tour operator

Συνέδριο ΣΕΤΕ- “Tourism Ahead” – Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2025 θα είναι ένα ακόμη ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό

17/12/2025
Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη

Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη

15/12/2025

Στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κεφαλογιάννη αναλύει τις σημαντικότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τον τουρισμό ενώ αναφορά κάνει και στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο υπογραμμίζοντας ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση πάνω στο σχέδιο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, συστηματοποιήθηκε η πληθώρα σχολίων και πολλά από αυτά αποτυπώθηκαν στις διατάξεις της. Είμαστε τώρα στη φάση της διαβούλευσης για τη μελέτη επιβάρυνσης των περιοχών Natura 2000. Μετά την ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Μαρία Τσιβγέλη

 

ΕΡ: Κάνοντας ένα απολογισμό για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2025, ποια είναι η μέχρι σήμερα εικόνα για τις εισπράξεις και την εισερχόμενη τουριστική κίνηση; Πώς εκτιμάτε ότι θα κλείσει η χρονιά;

 

ΑΠ: Τα στοιχεία εννεαμήνου για το 2025 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) αποτυπώνουν μια σαφή δυναμική, ιδίως ως προς τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024 – της έως σήμερα χρονιάς ρεκόρ. Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα είχαμε αύξηση των αφίξεων κατά 4%.

Θετική είναι και η εικόνα από την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, η οποία σημείωσε νέα αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ενίσχυση της ταξιδιωτικής κίνησης κατά τους χειμερινούς και «πλάγιους» μήνες επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε προορισμό για όλο το χρόνο.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ταξιδιωτικής κίνησης είναι και η αύξηση, ιδίως των εισπράξεων, από την ταξιδιωτική αγορά των ΗΠΑ. Στο εννεάμηνο του 2025 είχαμε αύξηση 12% περίπου στις εισπράξεις και 5,6% στις αφίξεις. Ταυτόχρονα ενισχύεται σταθερά η αεροπορική συνδεσιμότητα, με νέες απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ οι οποίες έφτασαν το 2025 τις 103.

Συνολικά, λοιπόν, αναμένεται ότι το 2025 θα είναι η νέα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στη χώρα μας.

 

ΕΡ: Ποια είναι τα μηνύματα από τη διεθνή τουριστική αγορά και τις αφίξεις για το 2026;

 

ΑΠ: Η Ελλάδα είναι μέσα στους 10 πλέον επισκέψιμους προορισμούς παγκοσμίως. Ήδη τα μηνύματα για το 2026 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Για το ερχόμενο έτος έχουν ανακοινωθεί νέες αεροπορικές συνδέσεις (όπως για παράδειγμα οι απευθείας πτήσεις Dallas-Αθήνα και Νέο Δελχί-Αθήνα) και πακέτα διακοπών σε προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη, και γενικά η ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και το Βόρειο Αιγαίο.

Ασφαλώς όμως η πρόοδος του ελληνικού τουρισμού δεν αξιολογείται μόνο βάσει καταμέτρησης αφίξεων σε δύο ή τρεις χρονιές. Στόχος της στρατηγικής μας είναι η ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Με προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, που θα διασφαλίζει ταυτόχρονα την επιστροφή του οφέλους από τον τουρισμό στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες, με τρόπο δίκαιο και ανταποδοτικό.

 

ΕΡ: Ποιες είναι οι νέες αγορές στόχος και πώς προχωρά το σχέδιο προώθησης και προβολής της χώρας;

 

ΑΠ: Η στρατηγική μας περιλαμβάνει την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας, από όπου αναμένεται να έχουμε στις αρχές του 2026 τις πρώτες απευθείας πτήσεις, και βέβαια τις αγορές της Ανατολικής Ασίας (Ν. Κορέα, Ιαπωνία) και της Μέσης Ανατολής.

Υλοποιούμε μία πολυδιάστατη στρατηγική προώθησης της τουριστικής μας προσφοράς με στόχο την ενίσχυση της φήμης της Ελλάδας ως προορισμού αντιθέσεων και εναλλαγών, που μπορεί να προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην κατεύθυνση της προώθησης της γαστρονομίας στη χώρα μας, πριν λίγες μέρες ο ΕΟΤ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τον διεθνούς φήμης οδηγό εστιατορίων Michelin Guide. Για το 2026 θα γίνει εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, ενώ για πρώτη φορά εντάσσονται η Θεσσαλονίκη καθώς και η Σαντορίνη.

Σημαντικός άξονας της πολιτικής μας, είναι βεβαίως και η ψηφιοποίηση των εργαλείων τουριστικής προώθησης και προβολής.

Το 2026 ολοκληρώνεται ο επανασχεδιασμός της επίσημης ταξιδιωτικής πύλης, του Visitgreece.gr, το οποίο θα αξιοποιεί τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται το έργο με το οποίο αναπτύσσουμε ψηφιακές πλατφόρμες προβολής ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, καθώς και ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να προωθούμε συνεργασίες με tour operators και αεροπορικές εταιρείες, ταξίδια εξοικείωσης για επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, καθώς και συνεργασίες με επιδραστικά μέσα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Με τις δράσεις αυτές αναδεικνύουμε με σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο το σύνολο της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα.

 

ΕΡ: Ποιες είναι οι σημαντικότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για τον τουρισμό και τι αφορούν;

 

ΑΠ: Η πολιτική μας βασίζεται στο τρίπτυχο «ποιότητα, βιωσιμότητα, ισορροπία». Σε αυτή την κατεύθυνση, το 2025 προχωρήσαμε σε σημαντικές και στοχευμένες παρεμβάσεις στη νομοθεσία.

Θεσμοθετήσαμε ένα νέο, υποχρεωτικό σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης των ξενοδοχείων με βάση την περιβαλλοντική τους απόδοση, το οποίο επεξεργάστηκαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το σύστημα αυτό εστιάζει στη βιώσιμη διαχείριση και εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων.

Παράλληλα, στο πεδίο της ρύθμισης της οικονομίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων, και σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων της κυβέρνησης, θεσμοθετήσαμε το πλαίσιο που θέτει ελάχιστες λειτουργικές προδιαγραφές και προδιαγραφές ασφαλείας.

Το νέο πλαίσιο εφαρμόζεται ήδη από την 1η Οκτωβρίου. Στόχος μας δεν είναι ο περιορισμός της δραστηριότητας, αλλά η διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και η προστασία της ποιότητας της διαμονής. Και ποιοτικός τουρισμός σημαίνει κανόνες και νομιμότητα για όλους.

Ακόμη, στο πλαίσιο μιας συνεκτικής πολιτικής για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού, θεσμοθετήσαμε τη δυνατότητα ανάπτυξης ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, πέραν της χιονοδρομίας για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, με πρόβλεψη για 12μηνη λειτουργία των αναβατήρων.

Επιπλέον, θεσμοθετήσαμε και τον «Προορισμό Βιώσιμου Ορεινού Τουρισμού». Ένα νέο τουριστικό προϊόν με πυρήνα ανάπτυξης τα χιονοδρομικά κέντρα. Μέσα στην έκτασή τους θα μπορούν να αναπτύσσονται ξενοδοχεία ήπιας δόμησης ή glamping, καθώς και ορειβατικά καταφύγια. Η ενίσχυση του ορεινού τουρισμού είναι για εμάς υψηλή προτεραιότητα. Το 2025 προχωρήσαμε ταυτόχρονα σε στοχευμένες ενέργειες προβολής, ενώ προωθήσαμε ταξίδια σε ορεινές περιοχές μέσω του προγράμματος τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού «Τουρισμός για Όλους».

 

ΕΡ: Ο τουρισμός συνεχίζει να προσελκύει σημαντικές επενδύσεις. Ωστόσο παραμένουν προκλήσεις όπως το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο. Πότε θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με αυτό;

 

ΑΠ: Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, μία μεταρρύθμιση μείζονος σημασίας, η οποία θα καθορίσει τη φυσιογνωμία της τουριστικής ανάπτυξης. Θέτει βασικές αρχές, κανόνες και προτεραιότητες για το πού και πώς πρέπει να αναπτυχθεί ο τουρισμός στη χώρα μας.

Έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση πάνω στο σχέδιο της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, συστηματοποιήθηκε η πληθώρα σχολίων και πολλά από αυτά αποτυπώθηκαν στις διατάξεις της. Είμαστε τώρα στη φάση της διαβούλευσης για τη μελέτη επιβάρυνσης των περιοχών Natura 2000. Μετά την ολοκλήρωση και αυτού του σταδίου, θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

ΕΡ: Πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στον τουρισμό; Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει στο πλαίσιο της ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης;

 

ΑΠ: Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση, η οποία εντοπίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Για εμάς στο υπουργείο Τουρισμού, η ποιότητα της τουριστικής εμπειρίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί το ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας.

Η στρατηγική μας εστιάζει στην ενδυνάμωση των εργαζομένων στον τουρισμό και στην ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Προχωρήσαμε λοιπόν σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ενισχύουν τη στελέχωση και λειτουργία των σχολών αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού.

Με νέα παρέμβασή μας, θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κτήρια των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου που διαθέτουν άδεια δόμησης ξενοδοχείου, αναβιώνοντας το μοντέλο συνύπαρξης ξενοδοχείου και εκπαιδευτικής μονάδας.

Επιπλέον, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα επανειδίκευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στον τουρισμό, με περισσότερους από 18.000 ωφελούμενους.

Ταυτόχρονα, με παρεμβάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, διασφαλίζουμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με πρόβλεψη για στέγαση εργαζομένων, υποχρεωτική εφαρμογή της νέας εθνικής συλλογικής σύμβασης και εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Στόχος είναι να καταστήσουμε την απασχόληση στον τουρισμό μια ελκυστική και συνειδητή επιλογή καριέρας.

Ετικέτες: Όλγα Κεφαλογιάννη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Τουρισμός για Όλους: Εκπνέει η προθεσμία για την ψηφιακή κάρτα

    21 Δεκ 2025

  • Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη

    15 Δεκ 2025

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα voucher

    8 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

    3 Δεκ 2025

  • Ν. Κεραμέως: Αύξηση της κάλυψης από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σημαίνει δυνατότητα για αύξηση μισθών

    30 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    838 shares
    Share 335 Tweet 210
  • Επίδομα θέρμανσης: Οι 3 πληρωμές που έρχονται

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Έρχεται το νέο Voucher και για Ανέργους και για Εργαζομένους με εκπαιδευτικό επίδομα 750 ευρώ

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • Επίδομα θέρμανσης: Μπαίνει η πρώτη δόση την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού από το 2026

    31 shares
    Share 12 Tweet 8

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.