voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Κ. Κυρανάκης: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέους συρμούς στο Μετρό της Αθήνας μέσω του Social Climate Fund

    Δευτέρα του Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

    Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

    Fuel Pass: Προσοχή στις απάτες – «Μην ανοίγειτε συνδέσμους σε ύποπτα μηνύματα»

    Ο καιρός το Πάσχα 2026: Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία

  • Εκπαίδευση
    Άρχισε ο διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι προβλέπει – Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς

    Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

    Από 25 Ιουλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών

    Αδειες εκπαιδευτικών – Δέσμευση ΥΠΑΙΘΑ για εγκύκλιο έως τον Μάιο 2026

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

    ΔΥΠΑ: Την Κυριακή 12 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις

    Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων

  • Θέσεις εργασίας
    Προσλήψεις 61 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    Προσλήψεις 61 ατόμων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    Ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών επιλογής προσωπικού και οι νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

    Ρεκόρ συμμετοχής στην «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

    Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ: 800 θέσεις εργασίας από 30 επιχειρήσεις στις Σέρρες

  • Οικονομία
    Πρόγραμμα “Σπίτι μου” – Συζητήσεις με την Ε.Ε. για τριπλασιασμό του προγράμματος

    Κοινωνική κατοικία, ζεστό σπίτι, προσιτό ηλεκτρικό ΙΧ: τι φέρνει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο που διαδέχεται το Ταμείο Ανάκαμψης

    Λογαριασμοί ρεύματος: Ποια νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση τον Αύγουστο

    “Πάγωμα” των σταθερών τιμολογίων ρεύματος, επιδοτήσεις και πλαφόν στα υγρά καύσιμα “ασπίδα” στην ενεργειακή κρίση

    Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα πάνε ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα

    Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

    Fuel Pass 2026: Τι να κάνετε για να το λάβετε πριν το Πάσχα – Ποιοι θα αργήσουν να πληρωθούν

  • Εργασιακά

    Δώρο Πάσχα 2026: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή

    Συντάξεις Ιουνίου, επιδόματα ΟΠΕΚΑ και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ: Ποιοι πάνε σήμερα στα ΑΤΜ

    Συντάξεις Μαΐου 2026: Νωρίτερα στα ATM τα χρήματα

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Τι γίνεται αν δεν καταβληθεί το δώρο Πάσχα

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Δώρο Πάσχα: Έως Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα

  • VOUCHER
    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

    Μητρώο Επιτυχόντων Voucher 750€

    Voucher 750 – Ανακοινώθηκε το τελικό μητρώο των επιτυχόντων

    Κοινωνικός τουρισμός: Tα τελικά αποτελέσματα για το voucher

    Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers

  • Πολιτική
    Market Pass 2: Στις 15/09 ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Πώς τα «passes» μετέτρεψαν το κράτος σε μηχανισμό άμεσης στήριξης των πολιτών

    Π. Μαρινάκης: “Τα υπερέσοδα θα καθορίσουν τις παροχές”

    Οι αλλαγές στην κυβέρνηση: Αύριο στις 11:00 η ορκωμοσία των νέων μελών

    Μ. Καρυστιανού από το Σύνταγμα: «Iερός σκοπός η κάθαρση ενός ολόκληρου λαού»

    Ανακοίνωσε το κόμμα της η Μαρία Καρυστιανού

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Τουρισμός

Πάσχα στην Ελλάδα: Οι προορισμοί της κατάνυξης και η έξοδος των εκδρομέων σε όλη τη χώρα

από NEWS ROOM
05/04/2026
σε Τουρισμός

103
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από τα λιθόστρωτα νησιών του Αιγαίου μέχρι τους βράχους των Μετεώρων και τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας, το ελληνικό Πάσχα παραμένει μια βαθιά βιωματική εμπειρία που συνδυάζει πίστη, παράδοση και ταξίδι. Και φέτος, είναι πολλοί οι Έλληνες που ετοιμάζονται να αφήσουν τις πόλεις, αναζητώντας προορισμούς όπου η Μεγάλη Εβδομάδα διατηρεί τον αυθεντικό της χαρακτήρα και η Ανάσταση αποκτά ξεχωριστό νόημα.

Σε ό,τι αφορά τα οργανωμένα ταξίδια ωστόσο, ο Λύσανδρος Τσιλλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), περιγράφει μια συγκρατημένη εικόνα αλλά επισημαίνει ότι, παρά τις διεθνείς συγκυρίες, η πασχαλινή έξοδος των Ελλήνων διατηρείται, με το ενδιαφέρον να κατευθύνεται σε προορισμούς με έντονο θρησκευτικό και παραδοσιακό αποτύπωμα.

Όπως αναφέρει, η αγορά κινείται με αργούς ρυθμούς αλλά θα εξελίσσεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς έντονες μεταβολές, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι δεν καταγράφονται ακυρώσεις.

Οι Έλληνες ταξιδιώτες στρέφονται σε γνώριμους πασχαλινούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από την Τήνο, το Ναύπλιο και τα Τζουμέρκα μέχρι τη Μάνη, τα Μετέωρα, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, τη Σύρο και την Κρήτη, επιλέγοντας τόπους όπου τα ήθη και τα έθιμα παραμένουν ζωντανά και η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας βιώνεται αυθεντικά.

ΣχετικάΆρθρα

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή: Σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα και το Καλάθι του Νονού

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

04/04/2026
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

Τι γίνεται αν δεν καταβληθεί το δώρο Πάσχα

04/04/2026

Σε ό,τι αφορά θρησκευτικούς προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες φέτος δεν ταξιδεύουν στα Ιεροσόλυμα, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον θρησκευτικό τουρισμό, λόγω της κατάστασης στην περιοχή αλλά στρέφονται σε άλλους προορισμούς όπως η Κύπρος, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η περιοχή του Σινά, όπου συνεχίζονται τα οργανωμένα ταξίδια θρησκευτικού χαρακτήρα.

 

Πάτμος: η κατανυκτική ατμόσφαιρα του «νησιού της Αποκάλυψης»

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πάτμος διατηρεί τον ιδιαίτερο συμβολισμό της ως «νησί της Αποκάλυψης», προσελκύοντας επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα περιβάλλον βαθιάς πνευματικότητας. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτμου, Νικήτας Τσαμπαλάκης, το νησί ετοιμάζεται να υποδεχθεί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν «τη μοναδική κατανυκτική ατμόσφαιρα» των ημερών. Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί η τελετή του Ιερού Νιπτήρα τη Μεγάλη Πέμπτη, ένας βαθιά συμβολικός θεσμός που αναπαριστά την ταπείνωση και την αγάπη του Χριστού, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος πιστών.

«Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε προχωρήσει στον απαραίτητο σχεδιασμό και στις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε το νησί να είναι πλήρως προετοιμασμένο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία, την ασφάλεια και την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους», αναφέρει ο δήμαρχος Πάτμου μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και επισημαίνει ότι η Πάτμος, με τη βαθιά θρησκευτική της παράδοση και τη μοναδική της φυσική ομορφιά, αποτελεί έναν προορισμό που συνδυάζει κατάνυξη, φιλοξενία και αυθεντικότητα.

 

Μετέωρα: αυθεντική εμπειρία Πάσχα με υψηλές πληρότητες

Στην ηπειρωτική Ελλάδα, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα συνεχίζουν να αποτελούν έναν από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς. Ο δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, τονίζει ότι «ο δήμος Μετεώρων, η Καλαμπάκα, τα επιβλητικά Μετέωρα, αλλά και τα χωριά μας, αποτελούν διαχρονικά έναν από τους κορυφαίους πασχαλινούς προορισμούς της χώρας μας, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και φέτος, είμαστε απόλυτα έτοιμοι να τους υποδεχτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας υψηλό επίπεδο φιλοξενίας και αυθεντικές εμπειρίες σε κάθε γωνιά του τόπου μας».

Η μοναδική ατμόσφαιρα της περιοχής, σε συνδυασμό με τη βαθιά θρησκευτική κατάνυξη που αποπνέουν τα Μετέωρα, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να βιώσει κανείς το ελληνικό ορθόδοξο Πάσχα με τρόπο αυθεντικό και συγκινητικό, όπως αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.

Οι Ιερές Μονές, τα ήθη και τα έθιμα, οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η ζωντανή παράδοση, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, συνθέτουν μια εμπειρία πραγματικά μοναδική.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα, οι πληρότητες στα καταλύματα κινούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 80% ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες.

 

Κέρκυρα: εντυπωσιακά έθιμα και ισχυρή ζήτηση

Ιδιαίτερα ζωντανή είναι και η εικόνα στην Κέρκυρα, έναν από τους πιο εμβληματικούς πασχαλινούς προορισμούς της χώρας. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αμβροσιάδη, έφορο Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, το ενδιαφέρον για το νησί παραμένει έντονο, με τη ζήτηση να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα από κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Οι πληρότητες για το τετραήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας φτάνουν το 85%-90%, ενώ σημαντική είναι η παρουσία επισκεπτών από την Ελλάδα αλλά και από βαλκανικές χώρες, κυρίως ορθόδοξων, που επιλέγουν την Κέρκυρα για να ζήσουν το Πάσχα.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του νησιού, από την Κυριακή των Βαΐων έως την Ανάσταση, με τις φιλαρμονικές, τις περιφορές των Επιταφίων και τα μοναδικά έθιμα του Μεγάλου Σαββάτου, συνθέτει μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια μιας απλής απόδρασης και μετατρέπεται σε βαθιά πολιτισμικό και συναισθηματικό βίωμα.

«Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να έρθουν κυρίως για τις κορυφαίες στιγμές, όπως οι Επιτάφιοι και η Ανάσταση, χάνοντας ωστόσο το σύνολο της πασχαλινής ατμόσφαιρας που αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ουσιαστικά, από την Κυριακή των Βαΐων και έπειτα η ατμόσφαιρα στο νησί είναι κατανυκτική, με τις φιλαρμονικές να ακούγονται παντού και να δημιουργούν ένα κλίμα που αξίζει να το ζήσει κανείς», σημειώνει.

Γενικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αμβροσιάδη, η χρονιά ξεκίνησε με έντονο ενδιαφέρον και υψηλή ροή κρατήσεων ήδη από νωρίς, ακόμη και πριν την περίοδο του καρναβαλιού, τόσο για το Πάσχα όσο και για τη θερινή σεζόν. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οδήγησαν σε μια προσωρινή επιβράδυνση της ζήτησης, με τους ταξιδιώτες να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί και να καθυστερούν τις αποφάσεις τους. Το τελευταίο διάστημα, πάντως, καταγράφεται εκ νέου κινητικότητα, με έντονη τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, φαινόμενο που φέτος παρουσιάζεται πιο ενισχυμένο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Σε ό,τι αφορά την αεροπορική συνδεσιμότητα, ήδη από τις αρχές Μαρτίου έχουν ξεκινήσει πτήσεις που ενισχύουν την πρόσβαση στο νησί. Συγκεκριμένα, από τις 3 Μαρτίου επανεκκίνησαν οι συνδέσεις με το Λονδίνο, ενώ από τα τέλη του μήνα προστέθηκαν πτήσεις από αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, με τη γερμανική αγορά να παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική.

Ετικέτες: ΠάσχαΠάσχα στην Ελλάδα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • τουρισμόςΚοινωνικός Τουρισμός 2026: Νωρίτερα από ποτέ οι αιτήσεις

    29 Μαρ 2026

  • Ρεκόρ επιβατικής κίνησης και το 2025 με αύξηση 6,7%

    25 Μαρ 2026

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Τι ισχύει με τα voucher των 600 ευρώ

    20 Μαρ 2026

  • Κεφαλογιάννη: Δεν φαίνεται να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό λόγω του πολέμου

    19 Μαρ 2026

  • Τουρισμός για Όλους 2026: Τι ισχύει με τα voucher των 600 ευρώ

    16 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ενοίκια: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές από 1η Απριλίου

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Fuel Pass 2026: Τι να κάνετε για να το λάβετε πριν το Πάσχα – Ποιοι θα αργήσουν να πληρωθούν

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Οριστικό Μητρώο Επιτυχόντων ΔΥΠΑ στο Voucher Εργαζομένων 750 ευρώ: Οι οδηγίες για τους ωφελούμενους και αυτά που πρέπει να κάνουν

    83 shares
    Share 33 Tweet 21
  • ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 397 μόνιμες θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες: Πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.