Κοινωφελής Εργασία: Άδικο να κοπούν από την Κατάρτιση όσοι προσελήφθησαν μετά τις 24/1/2019

Κοινωφελής Εργασία: Άδικο να κοπούν από την Κατάρτιση όσοι προσελήφθησαν μετά τις 24/1/2019

24 Μαρτίου 2019

Σύμφωνα με την πρόσκληση της κατάρτισης της Κοινωφελούς Εργασίας των 274 Δήμων, όσοι καταρτιζόμενοι προσελήφθησαν στους δήμους μετά τις 24 Ιανουαρίου 2019 κόβονται από την κατάρτιση. Συγκεκριμένα η πρόσκληση στην σελίδα 14 αναφέρει το εξής:

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση έχουν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018, που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης, σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεται στην ανωτέρω πρόσκληση, των οποίων η ημερομηνία πρόσληψης δεν υπερβαίνει το χρονικό όριο των (4) τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία ανάρτησης του οριστικού πίνακα κατάταξης ανέργων και έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 24 Ιανουαρίου 2019.

Οι συγκεκριμένοι ωφελούμενοι για να προσληφθούν τόσο αργά από τους Δήμους, θα πρέπει να ανήκουν στους επιλαχόντες του προγράμματος ή ο ΟΑΕΔ τους κάλεσε αργά ώστε να τους δώσει το συστατικό σημείωμα για να πάνε στους Δήμους. Δηλαδή ή υπήρχαν στο αρχικό μητρώο των ωφελούμενων ή αντικατέστησαν άλλους και επομένως υπάρχουν οι σχετικές πιστώσεις για να συμμετέχουν στην Κατάρτιση. Δεν χρειάζονται έξτρα πιστώσεις.

Γιατί λοιπόν να κοπούν από τα τμήματα;

Θα ήταν λογικό να κοβόταν, αν η ημερομηνία λήξης της σύμβασης τους, έληγε νωρίς και επομένως λόγω της καθυστέρησης της κατάρτισης δεν θα την προλάβαιναν. Από την στιγμή όμως που σε αυτούς συμβαίνει το αντίθετο και η ημερομηνία λήξης της σύμβασης τους πάει πολύ αργά, γιατί να κοπούν;

Επίσης να αναφέρουμε το εξής:

Υπάρχουν περιπτώσεις ωφελουμένων που ενώ έκαναν το ραντεβού με τον ΟΑΕΔ πριν τις 24 Ιανουαρίου και πήραν το συστατικό σημείωμα, o Δήμος για γραφειοκρατικούς λόγους καθυστέρησε να τους προσλάβει. Αυτό βέβαια μπορεί να διασταυρωθεί από τον ΟΑΕΔ.

Γιατί λοιπόν αφού η πρόσληψη δεν καθυστέρησε με δική τους υπαιτιότητα, να μην τους επιτραπεί να συμμετέχουν στην Κατάρτιση;

Επίσης δεν είναι νόμιμο, κάτι που δεν αναφερόταν στην αρχική πρόσληψη του προγράμματος, να μπαίνει εκ των υστέρων σε μεταγενέστερη πρόσκληση. Κι αυτό γιατί αν η παρούσα απόφαση για τις 24 Ιανουαρίου, ήταν γνωστή από την αρχή, ίσως και οι ωφελούμενοι και ο ΟΑΕΔ και οι Δήμοι να έκαναν λίγο πιο γρήγορα τις διαδικασίες πρόσληψης.

θα πρέπει λοιπόν οι αρμόδιοι να ξαναδούν το θέμα και να βρουν μια λύση για τους ωφελούμενους που δήλωσαν την κατάρτιση αλλά η ημερομηνία πρόσληψης τους είναι μετά τις 24 Ιανουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Voucher Ergasia. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις για όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα και σας ενημερώνουμε ανάλογα!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<