26.555 «μπιλιετάκια» μοίρασε σε παραβάτες το 2019 η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο (VIDEO)

26.555 «μπιλιετάκια» μοίρασε σε παραβάτες το 2019 η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο (VIDEO)

16 Ιανουαρίου 2020

Στις 26.555 σκαρφάλωσε ο αριθμός των κλήσεων που κόπηκαν το 2019 από τη Δημοτική Αστυνομία, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ετήσιου απολογισμού της υπηρεσίας.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2018, όταν άρχισαν τα έργα ανάπλασης στην οδό Δικαιοσύνης και ξεκίνησαν να εφαρμόζονται και τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα αποκλεισμού της στάθμευσης στις οδούς Γιαμαλάκη, Αγίου Μηνά, Αβέρωφ ο αριθμός των κλήσεων έφτασε τις 24.000.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τα στοιχεία του 2017, που ο συνολικός αριθμός των κλήσεων όλης της χρονιάς ξεπερνούσε τις 28.000 κλήσεις.

Όπως τονίζει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, οι αριθμοί αυτοί εκτός από το προφανές συμπέρασμα που αποτυπώνει τους ρυθμούς εξέλιξης της παράνομης στάθμευσης, είναι και μια μετρήσιμη μονάδα του καθημερινού αγώνα των δημοτικών αστυνομικών που προσπαθούν να διαχειριστούν ένα πλήθος αρμοδιοτήτων την ίδια ώρα που η υπηρεσία είναι δραματικά υποστελεχωμένη.

– 26.555 κλήσεις
– 3.595 καταγγελίες
– 639 εκθέσεις
– 887 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Όπως είναι γνωστό, από τους 78 αστυνομικούς που υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία πριν την κατάργησή της, το 2013 επέστρεψαν μόνο είκοσι και σήμερα το ενεργό ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας περιορίζεται στα 16 άτομα. Όπως προκύπτει από τον ετήσιο απολογισμό της υπηρεσίας, μέσα στο 2019 το τηλεφωνικό κέντρο κατέγραψε 3.595 καταγγελίες που αφορούν σε θέματα καθαριότητας, στάθμευσης, κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, εγκαταλελειμμένα οχήματα…

Μετά από καταγγελίες που αφορούν στην επιβολή του κανονισμού καθαριότητας επιβλήθηκαν 35 πρόστιμα. Σε ελέγχους για το πλανόδιο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές επιβλήθηκαν 35 πρόστιμα, συντάχθηκαν 639 εκθέσεις ελέγχου κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, ενώ σε μια περίπτωση η υπηρεσία προχώρησε στην απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων.

Έγιναν έλεγχοι σε 30 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για αυθαίρετες κατασκευές κοινοχρήστων χώρων σε συνεργασία με την Πολεοδομία. Εκτελέστηκαν 16 εντολές σφράγισης και αποσφράγισης καταστημάτων. Κατασχέθηκαν 803 παράνομα προϊόντα τα οποία καταστράφηκαν άμεσα από την υπηρεσία και συντάχθηκαν 65 εκθέσεις κατάσχεσης.

Καταγράφηκαν 887 εγκαταλελειμμένα οχήματα από τα οποία 395 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ 94 περισυλλέχθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες. Καθαρίστηκαν 752 οικόπεδα και εγκαταλελειμμένα κτήρια. Στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας έγιναν 112 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 10 πρόστιμα. Συντάχθηκαν 60 εκθέσεις αρχής οι οποίες αφορούσαν πταισματικές παραβάσεις. Επίσης διεκπεραιώθηκαν 135 καταγγελίες που αφορούν στην τήρηση των διατάξεων του νόμου περί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς και βεβαιώθηκε ένα πρόστιμο.

Όπως τονίζει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η πλούσια και πολυεπίπεδη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας έρχεται για μια ακόμα φορά να επικαιροποιήσει το καθολικά αποδεκτό συμπέρασμα, ότι η επανασύσταση και επαναλειτουργία της υπηρεσίας ήρθε να καλύψει σοβαρές ανάγκες της κοινωνίας αποκαθιστώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Είναι μια υπηρεσία κοντά στον πολίτη, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και αποτελεί ουσιαστικά τον κυματοθραύστη των παραπόνων, των προβλημάτων και των καταγγελιών. Ανταποκρίνεται σε όλα τα θέματα ακόμα και σε εκείνα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, αφού οι πολίτες αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις στα προβλήματά τους.

Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες μένουν ικανοποιημένοι ακόμα και στις περιπτώσεις που δε λύνεται το πρόβλημά τους, αφού αισθάνονται ότι υπάρχει μια υπηρεσία που ανταποκρίνεται στο αίτημά τους, εκδηλώνοντας προθυμία να δώσει ελπίδα και διέξοδο.

Στην κατεύθυνση αυτή θα εξακολουθήσει να πορεύεται και τα επόμενα χρόνια η Δημοτική Αστυνομία που θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό την επίτευξη της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου.

Για το λόγο αυτό η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διεκδικεί από την πολιτεία την ενίσχυση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<