«Τρέχουν» για την ασφάλεια των πολιτών – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας (VIDEO)

«Τρέχουν» για την ασφάλεια των πολιτών – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας (VIDEO)

13 Ιανουαρίου 2020

Η πρώτη συνεδρίαση του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ηρακλείου από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα Περιφερειακή Αρχή, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, τέθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα και ακούστηκαν όλες οι απόψεις, προκειμένου να «τρέξουν» όλες οι διαδικασίες, να εντοπίζονται τυχόν ελλείψεις ή λάθη και να «θωρακίζεται» η Κρήτη απέναντι σε ένα ενδεχόμενο ακραίων καιρικών συνθηκών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης που συντόνισε τη συνάντηση, τόνισε πως το επίπεδο Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ καλό. Αυτό φάνηκε και πρόσφατα μέσα από την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που έφερε μαζί του ο «Ηφαιστιωνας». Όμως επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, για αυτό – όπως είπε – πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη από τις συνεδριάσεις που γίνονται σε τακτική βάση στη διάρκεια του χρόνου.

Ενδιαφέρουσα πρόταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρίνος Παττακός, εκπροσωπώντας το Δήμο Ηρακλείου, ως Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του, κατέθεσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή προτείνει την αξιοποίηση του παλιού κέντρου διασκέδασης «Φάρος» στο Ηράκλειο για την δημιουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Το λόγο επίσης πήρε – μεταξύ άλλων – και ο Διοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, Αντιπύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ο οποίος αφού παρουσίασε μια σειρά από δεδομένα, ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των Δήμων και των λοιπών φορέων γιατί όπως τόνισε παρατηρήθηκαν στο παρελθόν φαινόμενα έλλειψης ουσιαστικής επικοινωνίας, όταν υπήρξε ανάγκη.

Στη συνεδρίαση μετείχαν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Μαλεβιζίου, Βιάννου, Χερσονήσου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Δήμων, όπως της Φαιστού και της Γόρτυνας.

Κοινή συνισταμένη όλων των συμμετεχόντων στην 1η συνεδρίαση της χρονιάς ήταν πως η συνεργασία είναι σε καλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εγρήγορση και συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<