voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    «Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς να αποκτήσετε νταντά για τα παιδιά σας χωρίς χρήματα

    ‘Ερχεται νέα κακοκαιρία – Σε «Red Code» Ηλεία και Αχαΐα

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    Χειρότερη τουριστική σεζόν αναμένουν για φέτος οι μισοί επιχειρηματίες στη Χαλκιδική

    Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

  • Εκπαίδευση
    Μιχαηλίδου: Διπλασιάστηκαν τα δημοτικά όπου διανέμονται σχολικά γεύματα

    Τέλος το μοσχαρίσιο κρέας από τα Σχολικά Γεύματα – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

    Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων περιόδου 2025Β

    Σοφία Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    Πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, στη Θεσσαλονίκη

    Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Βρέθηκαν 3.500 σφαίρες στη Λεωφόρο Κηφισού

    Έρχονται 1.400 προσλήψεις αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 3Κ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για 43 μόνιμες προσλήψεις

    Χατζηδάκης: Το φθινόπωρο τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ για την κατάρτιση – Τι είπε για ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ

    Το νέο πλαίσιο στην αγορά εργασίας: Όλες οι αλλαγές σε ωράρια, προσλήψεις και άδειες

  • Οικονομία
    Κυρ. Πιερρακάκης: Η ισχυρή Ελλάδα στην οικονομία και στη διπλωματία αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων μας

    Κυρ. Πιερρακάκης: Η ισχυρή Ελλάδα στην οικονομία και στη διπλωματία αποτελεί ευθύνη και καθήκον όλων μας

    Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης 2026

    Ποιοι δικαιούνται μείωση προστίμων έως 50%

    Εφορία: Ποιοι δικαιούνται κούρεμα έως 50% στα πρόστιμα

    Α21: Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή του επιδόματος παιδιού για το 2026

  • Εργασιακά

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Η Καθαρά Δευτέρα φέρνει νωρίτερα τις πληρωμές

    Καθαρά Δευτέρα 2026: Πώς πληρώνεται η αργία

    Κατώτατος μισθός: “Ποιοι δικαιούνται τα 713 ευρώ”

    Μέχρι πού μπορεί να φτάσει o κατώτατος μισθός – Τι αλλάζει

    Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου

    Ν. Κεραμέως: 8 Αλήθειες για την Κοινωνική Συμφωνία – Την έχουν υπογράψει ως φορείς και όχι τα φυσικά πρόσωπα

  • VOUCHER

    Γιατί να την πληρώσουν οι πολλοί για τις απατεωνιές των λίγων;

    ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα κατάρτισης με επίδομα και πιστοποίηση για 2.420 ανέργους

    Ομοσπονδία ΚΔΒΜ: «Η μόνη αξιόπιστη διαδικασία για τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα voucher»

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκίνησε η διαδικτυακή εκπαίδευση των υποψήφιων

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ξεκινά η πανελλαδική εφαρμογή με voucher έως 500 ευρώ μηνιαίως

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

  • Πολιτική
    Δ. Μιχαηλίδου: Εγκαινιάζουμε στην Πεντέλη τον Χώρο Προσομοίωσης Σπιτιού για την προσαρμογή παιδιών σε θετές οικογένειες

    Δ. Μιχαηλίδου: Πανελλαδική εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

    Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

  • Εκλογές
    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Web TV

Τσίπρας σε συνταξιούχους: Δέσμευσή μας η απόδοση των αναδρομικών και επαναφορά της 13ης σύνταξης (VIDEO)

από Σταύρος Καραΐνδρος
04/10/2022
σε Web TV, Πολιτική

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους ομοσπονδιών και ενώσεων συνταξιούχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στην 13η σύνταξη λέγοντας ότι «όταν φέραμε στην Βουλή την 13η σύνταξη ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε και την ψήφισε και είπε ότι θα την κρατήσει και μόλις εξελέγη την ξέχασε ότι υπήρχε καν. Και μετά πήρε το ένα δισ. που είχαμε δεσμεύσει τον χρόνο για την 13η σύνταξη και το πήγε για να κλείσει τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που είναι μια βασική αντίθεση που έχουμε και ιδεολογική και πρακτική». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και όχι ιδιωτικοποίηση του πυλώνα της επικουρικής ασφάλισης, σημειώνοντας ότι «αυτή η ιδιωτικοποίηση θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 70 δισ. για τα επόμενα πενήντα χρόνια».

Χαρακτήρισε το ζήτημα των αναδρομικών ως τη «δεύτερη μεγάλη εξαπάτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς του συνταξιούχους». Είπε ότι αυτή «έγινε την περίοδο μετά τις εκλογές, κυρίως μετά το 2020, όταν βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά για τις περικοπές που παρανόμως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, απόφαση που αφορούσε όλους». Πρόσθεσε ότι «αυτοί έδωσαν μονάχα για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις και άφησαν εκτός τις περικοπές που αφορούσαν τις επικουρικές και τα δώρα και κρίθηκαν και αυτές αντισυνταγματικές από το ΣτΕ». «Και όχι μόνο αυτό», συμπλήρωσε, «αλλά καλούσαν τους συνταξιούχους να μην κάνουν προσφυγές και ότι το ίδιο θα συμβεί για όλους και αυτά που δικαιούνται θα επιστραφούν και δεν υπάρχει καμία απόφαση μέχρι στιγμής για επιστροφή των αναδρομικών». Υπογράμμισε ότι «είναι μείζον ζήτημα ηθικής και ζήτημα δικαιοσύνης», καθώς «δεν μπορεί η χώρα να αγνοεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης όποτε δεν την βολεύουν και όποτε βολεύουν να μιλάμε για σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Αναφερθείς στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς τους συνταξιούχους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στη ΔΕΘ δεσμεύθηκε για δύο πράγματα: «Την επιστροφή της 13ης σύνταξης, με την κατάργηση του ΤΕΚΑ που αφορά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και θα επαναφέρουμε αυτό το 1 δισ. στους συνταξιούχους για να δίνεται κάθε τέλος του έτους μια σημαντική ενίσχυση. Και τα αναδρομικά των 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν σε τρεις ισόποσες δώσεις περίπου των 800 εκατ. διότι είναι μεγάλο δημοσιονομικά το βάρος». Σημείωσε ότι «είναι ηθική υποχρέωση του κράτους να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Διαφορετικά δεν είμαστε κράτους δικαίου αν δεν εφαρμόζουμε την απόφαση της δικαιοσύνης».

ΣχετικάΆρθρα

Εκλογές 2023 – Αλέξης Τσίπρας: “Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος”

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/2025

Ο Αλ. Τσίπρας θα δεχτεί τον Στ. Κασσελάκη στις 12:00

25/09/2023

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ζήτημα των συνταξιούχων δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα ζήτημα που αφορά την τρέχουσα συγκυρία αλλά ως ένα ζήτημα που αφορά την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε σχέση με τη δεκαετία που πέρασε. «Οι απόμαχοι της εργασίας ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, τις τρομακτικές περικοπές που είχαν ειδικά στην πρώτη φάση των μνημονιακών χρόνων. Και παρόλα αυτά ήταν εκείνοι που στήριξαν το εισόδημα κάθε οικογένειας και όχι μόνο το δικό τους, γιατί στην Ελλάδα ο θεσμός της οικογένειας είναι διαφορετικός από την υπόλοιπη Ευρώπη», επισήμανε. Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι «με τη σύνταξή τους στηρίζουν τα εγγόνια τους, το παιδί τους που είναι άνεργος ή επιχειρηματίας που δεν πηγαίνει καλά». «Πράγματι», ανέφερε, «υπήρξε οριζόντια μείωση των συντάξεων και θεωρούμε ότι μετά το τέλος της μνημονιακής περιπέτειας αυτές οι μεγάλες πληγές πρέπει σιγά σιγά να αποκατασταθούν». Είπε ότι «παρά τις τρομακτικές δημοσιονομικές δυσκολίες και τις δυσκολίες που είχαν να κάνουν με υποχρεώσεις που βρήκαμε από τους προηγούμενους και υποχρεωθήκαμε να εφαρμόσουμε που ήταν άδικες, στο τέλος του χρόνου ό, τι πλεόνασμα είχαμε το δίναμε στους συνταξιούχους και μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι ψίχουλα και θεσμοθετήσαμε την 13η ως ολόκληρη σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους που είναι πάνω από τους μισούς συνταξιούχους και κλιμακωτά ως το 50% για τις πιο υψηλές συντάξεις».

Ακόμη, μιλώντας για τις αυξήσεις των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2023 που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «είναι αυξήσεις που νομοθετήθηκαν το 2017 και προβλέπονταν για το 2023». Όμως, συνέχισε, «από εκεί και πέρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα». Ειδικότερα έκανε λόγο για την προσωπική διαφορά, αναφέροντας πως «αν δεν υπήρχε τότε αυτό το τέχνασμα οι παλιές συντάξεις θα πηγαίνανε στον πάτο» και ότι «τώρα όμως δημιουργείται πρόβλημα διότι για να καλυφθεί η προσωπική διαφορά από τις τρέχουσες αυξήσεις της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συντάξεις, οι συνταξιούχοι με την προσωπική διαφορά δεν θα παίρνουν αυξήσεις και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε πώς μπορούμε και με τις δικές σας προτάσεις να το αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «τεράστιο» το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, το οποίο, όπως, είπε «διογκώθηκε». Ανέφερε ειδικότερα επ’ αυτού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια και τις είχε μειώσει κατά 70% και «ήρθε η νέα κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι ούτε μια μέρα δεν θα αργούν οι συντάξεις και τελικά τις έφτασε πάλι 300 χιλιάδες. Και τώρα έχουμε περίπου 124 χιλ. επικουρικές και 80 χιλ. κύριες να εκκρεμούν και 55 χιλ. εφάπαξ που εκκρεμούν». Σχολίασε ότι «κι εδώ ακολουθεί η κυβέρνηση τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, όχι την ενίσχυση του δημοσίου με άξιο στελεχικό δυναμικό». Πρόσθεσε ότι «εμείς τότε είχαμε βρει μια λύση μέσα από ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για νέους επιστήμονες και είχαμε βάλει 2.000 ανθρώπους να ασχολούνται με αυτό. Και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε στους προέδρους ομοσπονδιών και ενώσεων συνταξιούχων ότι «εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί να κουβεντιάζουμε μαζί σας πρώτα από όλα γιατί σεβόμαστε στο πρόσωπό σας τους συνταξιούχους όλης της χώρας που έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες και δεύτερον γιατί θεωρούμε απαραίτητο να ενισχυθεί ο θεσμός που εκπροσωπείτε, για αυτό θεσμοθετήσαμε αυτό το προαιρετικό τέλος». Σημείωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να το καταργήσει στην πράξη είναι μια απόφαση εκδικητική και μια απόφαση που σηματοδοτεί ότι τελικά δεν επιθυμούν να υπάρχει διεκδίκηση και διαφορετική άποψη αλλά σιωπή σε όλα». «Στο τέλος θα διαπραγματεύονται με τον κ. Αυτιά για τους συνταξιούχους και όχι με εσάς», ανέφερε, τονίζοντας ότι «οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν φωνή, να διεκδικούν, να διαφωνούν, όπως γινόταν και με εμάς, αλλά αυτή είναι η δημοκρατία» και «κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται την κοινωνική ομάδα που διεκδικεί και αγωνίζεται και σε κάθε περίπτωση να συζητά μαζί της».

Ετικέτες: Αλέξης Τσίπρας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δ. Μιχαηλίδου: Πανελλαδική εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα

    12 Φεβ 2026

  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    12 Φεβ 2026

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις

    11 Φεβ 2026

  • Πνευματική Ομιλία Π. ΦιλήμωνΠνευματική Ομιλία π. Φιλήμων: «Xαρά μου είναι ο Χριστός, η συντροφιά του μου δίνει δύναμη και Φως»

    10 Φεβ 2026

  • Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας – Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

    10 Φεβ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

    Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη του νομοσχεδίου που φέρνει εκατοντάδες προσλήψεις

    189 shares
    Share 76 Tweet 47
  • Από 17 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 2.206 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

    165 shares
    Share 66 Tweet 41
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης έως 17.500 ευρώ για νέες επιχειρήσεις

    95 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Έως τις 12 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τις 61 προσλήψεις για απόφοιτους Λυκείου στο Δημόσιο

    87 shares
    Share 35 Tweet 22
  • ΟΠΕΚΑ: To επίδομα των 391 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.