voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΥΠΕΞ: «Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων δεν υπήρξε»

    Δ. Μιχαηλίδου: “Παραμένουν σταθερά τα συνταξιοδοτικά όρια”

    Δ. Μιχαηλίδου: Στεγαστικό στην ευρωπαϊκή ατζέντα, νέο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας, ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ

    Ο Φεβρουάριος ανάμεσα στους πιο θερμούς παγκοσμίως στα χρονικά, ακραίες βροχοπτώσεις στην Ευρώπη

    Κωστής Χατζηδάκης: Πρόσθετο πακέτο 160 εκατομμυρίων για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών

    Κ. Χατζηδάκης: Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν έχει καθόλου ανασφάλιστα οχήματα

  • Εκπαίδευση
    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Σύγχρονος εξοπλισμός για 11 Καλλιτεχνικά Σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ

    Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Πόσα σχολεία ανακαινίστηκαν κατά την Α’ φάση

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κλειστά σήμερα τα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό

    Σαντορίνη: Αντίδραση Τσελέντη για το άνοιγμα των σχολείων

    Ελληνική Pisa: Στις 20 Μαΐου οι εξετάσεις – Τα 600 σχολεία που θα συμμετάσχουν

  • Θέσεις εργασίας
    Έρχονται δύο προγράμματα για προσλήψεις εργαζομένων «55 και άνω» και ατόμων με αναπηρία στους δήμους

    Οι κλάδοι που ετοιμάζονται για νέες προσλήψεις στην Ελλάδα

    Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού

    Υπουργείο Πολιτισμού: Έως τις 13/03 οι αιτήσεις για 1.538 προσλήψεις

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Κατατέθηκαν 17.673 αιτήσεις για 510 θέσεις

    Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 573 ειδικών φρουρών στην ελληνική αστυνομία

    “Φρένο” από ΣτΕ σε έφεση του Δημοσίου για προσλήψεις ειδικών φρουρών – Αντισυνταγματικός ο τρόπος μοριοδότησης πτυχίων

  • Οικονομία
    Χατζηδάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση των μέτρων κατά της αισχροκέρδειας

    Χατζηδάκης: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση των μέτρων κατά της αισχροκέρδειας

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,7% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

    Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν έως 1.000 ευρώ – Τα κριτήρια

    Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση

    Προς νέα καθυστέρηση η επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

    Ο Ντ. Τραμπ θέλει να άρει κυρώσεις που έχει επιβάλει στο πετρέλαιο – Η τιμή του υποχώρησε σήμερα περίπου 10% στις αγορές

  • Εργασιακά
    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου 2026

    ΔΥΠΑ: Έρχονται επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης για 200.000 ανέργους!

    Η ΔΥΠΑ σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό δίκτυο απασχόλησης – Η τεχνογνωσία και τα σύγχρονα εργαλεία της ενισχύουν την πορτογαλική υπηρεσία απασχόλησης

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    Επικαιροποιήθηκε το Γλωσσάρι Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

    Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Τέλος χρόνου με τις αιτήσεις για το voucher 750 ευρώ – Tην Τετάρτη κλείνει η πλατφόρμα

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    «Έπεσε» η πλατφόρμα των αιτήσεων για τα Voucher των 750 ευρώ

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    Voucher εργαζομένων ΔΥΠΑ 750 ευρώ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε οδηγίες αίτησης στο Voucher gov

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των vouchers για ψώνια στο σούπερ μάρκετ

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Η συνάντηση με Ερντογάν είναι ευκαιρία να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι» (video)

    Κυρ. Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να διερευνήσουμε αν η πυρηνική ενέργεια μπορεί να διαδραματίσει ρόλο και στην Ελλάδα

    Κατώτατος μισθός: “Ποιοι δικαιούνται τα 713 ευρώ”

    Ισχύει η δέσμευση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ – Στην τελική φάση για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κυπριακή Δημοκρατία της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κυπριακή Δημοκρατία της ευρωπαϊκής οικογένειας δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη

    ΥΠΑΑΤ: Στενή συνεργασία με την ΕΛΑΣ για να περιοριστεί η εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

    ΥΠΑΑΤ: Στενή συνεργασία με την ΕΛΑΣ για να περιοριστεί η εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Έκτακτη Συνέλευση Δημάρχων τον Ιανουάριο του 2022 – Απορρίμματα, ενέργεια, προσωπικό, οικονομικά στο επίκεντρο

από Νίκος Μοναστηριώτης
10/12/2021
σε Αυτοδιοίκηση

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξέτασε η Κ.Ε.Δ.Ε., ενώ προχώρησε και σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης της Εκτελεστικής της Επιτροπής και των εκπροσώπων των παρατάξεών της  με τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ: «Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2022 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση Δημάρχων της ΚΕΔΕ με θέματα αιχμής το τέλος ταφής, τις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια των δήμων και των ΔΕΥΑ, το ζήτημα του προσωπικού και τα οικονομικά των Δήμων.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και οι επόμενες πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ, για να δρομολογηθούν λύσεις στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους δήμους αποτέλεσαν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Πρώτος και καθοριστικός σταθμός των νέων πρωτοβουλιών είναι η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ που καθορίστηκε να γίνει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2022, με αντικείμενο τα επείγοντα και κρίσιμα για τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία των δήμων ζητήματα, όπως το θέμα της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων, η οικονομική επιβάρυνση των δήμων από τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, η απόδοση στους δήμους από τους παρόχους ενέργειας των χρημάτων από την είσπραξη των δημοτικών τελών κ.α., το ζήτημα του προσωπικού, η συμμετοχή των Δήμων στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό και Αξιοποίηση των Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων».

ΣχετικάΆρθρα

ΚΕΔΕ

Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας απασχόλησε ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ

06/03/2026

ΔOE: Ζητά να μην καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές

09/01/2026

Σε ότι αφορά τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρωθυπουργό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, «η αλήθεια είναι πως ναι μεν επιβεβαιώσαμε όσες δεσμεύσεις είχαν γίνει στο πρόσφατο συνέδριό μας, αλλά ακόμη δεν έχουν δοθεί νέες δεσμεύσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Στα θετικά της συνάντησης ο κ. Παπαστεργίου κατέγραψε την εκκίνηση της διαδικασίας για τις 1.000 προσλήψεις μηχανικών στους Δήμους, που κατά μέσο όρο αντιστοιχούν σε 3 μηχανικούς ανά Δήμο, αν και τα κενά και οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερα.

Επίσης θετική εξέλιξη υπήρξε η επιβεβαίωση για αύξηση των ΚΑΠ των Δήμων κατά 15% από 1.1.2023, η προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης για την υποχρεωτική σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για τις κατά παρέκκλιση της κινητικότητας μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων, η λύση, που ήδη δρομολογήθηκε με τροπολογία, για τη διευκόλυνση πληρωμής των δόσεων των δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών, καθώς και η ανακοίνωση για ειδικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στους Δήμους, ύψους 200 εκ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ωστόσο το ισχυρό αίτημα των Δήμων για αναβολή της επιβολής του τέλους ταφής των απορριμμάτων, μέχρι τη λήξη της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου συνάντησε την αντίθεση της Κυβέρνησης, με την αιτιολογία ότι αποτελεί δέσμευση και όρο για την απορρόφηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Θεωρώ πως το τέλος ταφής είναι ένα άδικο μέτρο. Ακόμη και αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας, δεν είναι οι Δήμοι και οι πολίτες αυτοί που ευθύνονται για τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση πολιτικών για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Από ανάλυση των δεδομένων, προκύπτει ότι σε συντριπτικά ποσοστά, το ίδιο το κράτος με την διαχρονική αναποφασιστικότητά του ευθύνεται για τη μη προώθηση λύσεων. Εμείς προτείναμε την αναβολή του μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου, από την οποία χρηματοδοτούνται πάρα πολλές μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και να επιβάλλεται από το 2023 και μετά. Δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κόστος, περίπου 200 εκ. ευρώ για την επόμενη διετία, το οποίο θα επωμιστούν οι δήμοι και θα αναγκαστούν να το μετακυλήσουν στους δημότες», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Το θέμα για την ΚΕΔΕ παραμένει ανοικτό και εκτός του ότι θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση στα τέλη Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διερευνηθεί και η δυνατότητα δικαστικής προσβολής της επιβολής του.

Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους Δήμους και δεν υπήρξε καμία δέσμευση για επίλυσή του, είναι οι μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, το οποίο εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τους δήμους με πάνω από μισό δις ευρώ . Κάτι που αναγκαστικά θα τους οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων ύδρευσης και ανταποδοτικών τελών.

«Δεν βλέπω, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, πώς οι δήμοι μπορούν να απορροφήσουν από τη μεριά τους το αυξημένο κόστος, θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις διαφορές».

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησε και η μη απόδοση από εταιρείες παρόχους ενέργειας των χρημάτων που εισπράττουν για λογαριασμό των δήμων από δημοτικά τέλη.

Σήμερα πάρα πολλοί δήμοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις καθυστερήσεις από ορισμένους, όχι από όλους, τους παρόχους με την απόδοση των δημοτικών τελών.

“Τι δεν πρέπει να γίνει; Δεν πρέπει να πάμε ξανά σε μία ιστορία τύπου Hellas Power –Energa, που να θυμίσω ότι χάσαμε πάρα πολλά λεφτά, κάποιοι δήμοι τα διεκδικούν, κάποιοι πήραμε, κάποιοι θα πάρουμε. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα αυτό όπως λειτουργεί δεν είναι σοβαρό, βιώσιμο και διάφανο», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Πρότεινε δε «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση τέτοια που θα αναγκάζει τις εταιρείες – παρόχους να αποδίδουν τα χρήματα στους δήμους εντός του τριμήνου το αργότερο και δεύτερον, να υπάρξει μία ειδική κοινή πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε ποιοι λογαριασμοί έχουν πληρωθεί, ποιοι είναι σε διακανονισμό, ποια χρήματα πάνε στους δήμους και ποια στην ενέργεια. Να έχουμε δηλαδή μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι γίνεται».

Καθόλου ενθαρρυντικές δεν είναι και οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022, καθώς οι δήμοι το 2022 θα λάβουν 244 εκ. ευρώ λιγότερα από τον τακτικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον εισηγητή και πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ Γιάννη Μουράτογλου.

Επίσης δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για έκτακτη επιχορήγηση των δήμων το 2022 για κάλυψη των δαπανών αντιμετώπισης της πανδημίας. Να σημειωθεί ότι για το 2021 αυξήθηκαν κατά 154 εκ. ευρώ οι δαπάνες των δήμων από ίδια έσοδα για την πανδημία, ενώ η έκτακτη επιχορήγηση που έλαβαν φέτος για το σύνολο των δαπανών αντιμετώπισης της ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 101 εκ. ευρώ.

Τέλος με άλλη απόφασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ, ζητά την παράταση των συμβάσεων covid, αφού το πρόγραμμα τη κοινωφελούς εργασίας φαίνεται πως οδεύει για τη νέα χρονιά, αφήνοντας μεγάλα κενά στους Δήμους. Η παραμονή των συμβασιούχων που καλύπτουν ανάγκες για την πανδημία είναι επιβεβλημένη, αφού ήδη γνωρίζουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, ενώ σε μικρούς Δήμους ή νησιά, θα είναι δύσκολη η εξεύρεση συγκεκριμένων ειδικοτήτων αν χρειαστεί να προσληφθεί νέο προσωπικό.

Πηγή: ertnews.gr

Ετικέτες: ΚΕΔΕΔημαρχοι

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΕΔΕΟ ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας απασχόλησε ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ

    6 Μαρ 2026

  • Ηράκλειο Κρήτης: Έρχονται οι πρώτες μονοδρομήσεις στην παλιά πόλη

    26 Φεβ 2026

  • Ποιος δήμος της Κρήτης θα χορηγήσει επίδομα 1.200 ευρώ σε γονείς

    25 Φεβ 2026

  • Λιβάνιος: Έρχονται νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους

    17 Δεκ 2025

  • Οι Δήμοι εκπέμπουν «SOS»: Οικονομική ασφυξία και θεσμική αβεβαιότητα

    7 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για πράσινες δεξιότητες

    ΔΥΠΑ: Έκτακτο επίδομα 300 ευρώ – Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

    126 shares
    Share 50 Tweet 32
  • Νοσοκομεία: Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού

    115 shares
    Share 46 Tweet 29
  • Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2026: Αρνητική η απόφαση του Υπ. Οικονομικών για τη χορήγηση του

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή – Τι ισχύει για τους ανέργους και πώς υπολογίζεται

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • ΔΥΠΑ: Πρεμιέρα για το νέο ειδικό πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.