voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Αλλαγή ώρας: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείνουν στις 21:40 από 27/09 έως 01/10 και 4 – 8/10

    Φονική έκρηξη στην Πλάκα: Εντοπίστηκαν οι δύο τελευταίες σοροί – Στους έξι οι νεκροί

    Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

  • Εκπαίδευση

    Ελληνικά πανεπιστήμια και Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι απαντούν 13 Πρυτάνεις για τη σχέση που θα έχουν

    ΔΥΠΑ: Έως τις 29/09 οι αιτήσεις για κενές θέσεις στα Παραρτήματα των ΕΠΑΣ Μαθητείας

    Εθνικό Απολυτήριο: Ολόκληρος ο «χάρτης» των αλλαγών για το Λύκειο

    Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 116 ατόμων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για 24 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Προχωρά σε μονιμοποίηση συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Πυροσβεστική: Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για 19 προσλήψεις ιδιωτών

  • Οικονομία

    Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

    Μέτρα σε δύο δόσεις για τα καύσιμα, αλλά όχι «κόφτης» στο ρεύμα

    Στα 16-17 ευρώ θα φθάσει η τιμή της φέτας – Τι ετοιμάζει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

  • Εργασιακά

    Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

    ΕΦΚΑ: Έρχονται αλλαγές στην εκκαθάριση εισφορών

    Τηλεργασία με επιδότηση 90%

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

    Δ. Μιχαηλίδου: «Σύστημα επισιτιστικής βοήθειας πιο ασφαλές, πιο απλό, πιο αποτελεσματικό, πιο προσβάσιμο, με επίκεντρο τον άνθρωπο»

    Π. Μαρινάκης: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τα καύσιμα, στις 14 Οκτωβρίου για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Αγροτικά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμή 440 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς

από Νίκος Μοναστηριώτης
20/12/2024 - Ενημέρωση 21/12/2024
σε Αγροτικά

161
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει ότι το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων της πληρωμής απεστάλη σήμερα στην Τράπεζα στις 3.58 μ.μ. με τα ποσά της εξόφλησης του 30% της βασικής εισοδηματικής στήριξης για την βιωσιμότητα έτους 2024, εθνικού αποθέματος, αναδιανεμητικής και νεαρής ηλικίας.

Η διαδικασία υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω του gov.gr. και έχει ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει:

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, που ετέθη μετά την ολοκλήρωση υποβολής της ΕΑΕ 2024, τηρήθηκε στον απόλυτο βαθμό. «Η έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα και δέσμευση τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣχετικάΆρθρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέο μπαράζ πληρωμών

24/04/2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι έμειναν εκτός πληρωμής – Πότε η Εξισωτική 2024

21/12/2024

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πληρωμή  πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για όλες τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024, μετά τη σύγκλιση των δικαιωμάτων που εφαρμόζεται, την εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας, την καταχώρηση των ελέγχων monitoring στο σύνολο της επικράτειας, την κατανομή βοσκοτόπων, όπως προβλέπουν οι εθνικοί, οι κοινοτικοί κανονισμοί και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣΚΑΠ).

Τονίζεται ότι για πρώτη φορά, όπως προβλέπεται στην ενωσιακή νομοθεσία και στο ΣΣΚΑΠ, εφαρμόστηκε το σύστημα επιβολής κυρώσεων σε επίπεδο αγροτεμαχίων σε διάφορες κατηγορίες δικαιούχων. Για παράδειγμα ενδεικτικά αναφέρει:

  • σε 12.259 δικαιούχους οι οποίοι δήλωσαν βοσκοτόπια χωρίς  ζωικό κεφάλαιο
  • σε 24.931 που σε διασταυρωτικό έλεγχο με την ΑΑΔΕ προέκυψε απόκλιση των δηλούμενων ιδιοκτησιακών στοιχείων
  • σε 5.299 που δήλωσαν αγροτεμάχια δημοσίων, κοινοτικών, προστατευόμενων  κτλ. εκτάσεων.

Συνολικά η σημερινή πληρωμή άγγιξε τα 440 εκατομμύρια ευρώ.

  • Η υλοποίηση της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης του 30% του έτους 2024 και Εθνικού Αποθέματος, αφορά σε 569.332 δικαιούχους από το σύνολο των υποβληθεισών ΕΑΕ 2024.
  • Στην αρχική επεξεργασία εντάχθηκαν 581.743 ΑΦΜ με δικαιώματα που αντιστοιχούν σε  811.648.691,23 ευρώ. Το ποσοστό ενεργοποίησης των δικαιωμάτων έφτασε στο 91,52%.
  • Να σημειωθεί ότι στη σημερινή πληρωμή συνεχίστηκε η διαδικασία τμηματικής ανάκτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών  έτους 2022.

Πιο αναλυτικά:

Α) Σχετικά με το monitoring: Σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 είναι υποχρεωτική η  καθολική διενέργεια ελέγχων (δηλαδή ποσοστό 100% της επικράτειας) με τη μέθοδο παρακολούθησης (monitoring).

Από το έτος 2024 η εφαρμογή του συστήματος monitoring αφορά καθολικά στα παρακάτω καθεστώτα:

  • Βασική Εισοδηματική Στήριξη για τη Βιωσιμότητα (Βασική Ενίσχυση).
  • Χορήγηση συμπληρωματικής στήριξης του Αναδιανεμητικού εισοδήματος για τη Βιωσιμότητα  (Αναδιανεμητική).
  • Συμπληρωματική Εισοδηματική Στήριξη των γεωργών νεαρής ηλικίας (young)
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση σκληρού σίτου, μαλακού σίτου, κριθαριού, ρυζιού, αραβόσιτου, βρώσιμων οσπρίων, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών.
  • Ειδική Ενίσχυση για την καλλιέργεια βαμβακιού.
  • Αντισταθμιστικές Ενισχύσεις σε περιοχές με φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα (Εξισωτική).

Στο πλαίσιο της πληρωμής της εξόφλησης έτους 2024, ελέγχθηκε το σύνολο των αγροτεμαχίων όπως αυτά είχαν δηλωθεί και ψηφιοποιηθεί από τα ΚΥΔ και τους αιτούντες, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ΕΑΕ 2024.

Ειδικότερα ελέγχθηκαν με τη μέθοδο monitoring συνολικά 5.563.740 αγροτεμάχια σε όλη τη χώρα που αφορούν σε 604.805 μοναδικά ΑΦΜ.

Από αυτά προέκυψαν ευρήματα σε  345.605 αγροτεμάχια (6,2% του συνόλου των ελεγχθέντων αγροτεμαχίων). Τα αγροτεμάχια αυτά εξαιρέθηκαν από την πληρωμή.

Αυτά αντιστοιχούν σε 157.205 μοναδικά ΑΦΜ  από τα οποία 7.459 ΑΦΜ δε συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή. Τα αγροτεμάχια αυτά αφορούν κυρίως σε αστικά τμήματα, χέρσα και βοσκοτόπους.

B) Σχετικά με τις Μεταβιβάσεις: Οι υπηρεσίες του Οργανισμού επεξεργάστηκαν συνολικά 42.577 αιτήσεις μεταβίβασης, που αφορούν σε μεταβιβαστές και αποδέκτες. Από το παραπάνω σύνολο, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 37.247 αιτήσεις, ποσοστό 89,54%. Οι 5.330 αιτήσεις (μεταβιβαστών και αποδεκτών) για τις οποίες εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ελέγχου τους, αφορούν κυρίως σε μεταβιβάσεις αιτίας θανάτου.  Για την οριστική έγκρισή τους, απαιτείται η προσκόμιση και ο έλεγχος εγγράφων, όπως διαθήκες, βεβαιώσεις αποδοχής κληρονομιάς, κληρονομητήρια, πιστοποιητικά Πρωτοδικείου περί μη δημοσίευσης άλλης διαθήκης κτλ, τα οποία είτε δεν έχουν ακόμα προσκομιστεί, είτε δεν έχουν ελεγχθεί λόγω του ιδιαίτερου όγκου και της σημαντικότητας τους. Μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους στην πληρωμή εντάχθηκαν 33.229 αιτήσεις (μεταβιβαστές και αποδέκτες)  ποσοστό 89,20%  των οριστικώς ελεγμένων μεταβιβάσεων.

Όσον αφορά σε 1683 κτηνοτρόφους-μεταβιβαστές, που εμπλέκονται σε ολική ή μερική μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους ΠΕ1 (Περιφέρειας Βοσκοτόπων), δεν έχουν συμπεριληφθεί στην πληρωμή του υπόλοιπου βοσκοτοπικών δικαιωμάτων τους διότι δεν έχουν λάβει κατανομή βοσκοτοπικών εκτάσεων, μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά 3.554 αποδέκτες μεταβίβασης βοσκοτοπικών δικαιωμάτων, αυτοί συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή μόνο για τα βοσκοτοπικά τους δικαιώματα, που ήδη κατείχαν και όχι για τα επιπλέον που έλαβαν με τη μεταβίβαση, διότι και σε αυτούς δεν έγινε επιπλέον κατανομή. Ο Οργανισμός έχει ήδη λάβει μέριμνα για την επιπλέον κατανομή και αποτύπωση των απαιτούμενων βοσκοτοπικών εκτάσεων, ώστε όλοι οι παραπάνω να συμπεριληφθούν στην επόμενη επεξεργασία πληρωμής άμεσων ενισχύσεων.

  • Οι υπόλοιπες κατηγορίες, που αφορούν συνολικά σε 28.799 μοναδικά ΑΦΜ και που δε συμπεριλήφθηκαν και αυτά στην πληρωμή είναι:

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ανακοινώνει ότι το ψηφιακό αρχείο των δικαιούχων της πληρωμής απεστάλη σήμερα στην Τράπεζα στις 3.58 μ.μ. με τα ποσά της εξόφλησης του 30% της βασικής εισοδηματικής στήριξης για την βιωσιμότητα έτους 2024, εθνικού αποθέματος, αναδιανεμητικής και νεαρής ηλικίας.

Η διαδικασία υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω του gov.gr. και έχει ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής, η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει:

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, που ετέθη μετά την ολοκλήρωση υποβολής της ΕΑΕ 2024, τηρήθηκε στον απόλυτο βαθμό. «Η έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή, αποτέλεσε βασική προτεραιότητα και δέσμευση τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όσο και της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πληρωμή  πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για όλες τις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024, μετά τη σύγκλιση των δικαιωμάτων που εφαρμόζεται, την εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας, την καταχώρηση των ελέγχων monitoring στο σύνολο της επικράτειας, την κατανομή βοσκοτόπων, όπως προβλέπουν οι εθνικοί, οι κοινοτικοί κανονισμοί και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣΚΑΠ).

Τονίζεται ότι για πρώτη φορά, όπως προβλέπεται στην ενωσιακή νομοθεσία και στο ΣΣΚΑΠ, εφαρμόστηκε το σύστημα επιβολής κυρώσεων σε επίπεδο αγροτεμαχίων σε διάφορες κατηγορίες δικαιούχων. Για παράδειγμα ενδεικτικά αναφέρει:

  • σε 12.259 δικαιούχους οι οποίοι δήλωσαν βοσκοτόπια χωρίς  ζωικό κεφάλαιο
  • σε 24.931 που σε διασταυρωτικό έλεγχο με την ΑΑΔΕ προέκυψε απόκλιση των δηλούμενων ιδιοκτησιακών στοιχείων
  • σε 5.299 που δήλωσαν αγροτεμάχια δημοσίων, κοινοτικών, προστατευόμενων  κτλ. εκτάσεων.

Συνολικά η σημερινή πληρωμή άγγιξε τα 440 εκατομμύρια ευρώ. 

  • Η υλοποίηση της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης του 30% του έτους 2024 και Εθνικού Αποθέματος, αφορά σε 569.332 δικαιούχους από το σύνολο των υποβληθεισών ΕΑΕ 2024.
  • Στην αρχική επεξεργασία εντάχθηκαν 581.743 ΑΦΜ με δικαιώματα που αντιστοιχούν σε  811.648.691,23 ευρώ. Το ποσοστό ενεργοποίησης των δικαιωμάτων έφτασε στο 91,52%.
  • Να σημειωθεί ότι στη σημερινή πληρωμή συνεχίστηκε η διαδικασία τμηματικής ανάκτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών  έτους 2022.

Πιο αναλυτικά:

Α) Σχετικά με το monitoring: Σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 είναι υποχρεωτική η  καθολική διενέργεια ελέγχων (δηλαδή ποσοστό 100% της επικράτειας) με τη μέθοδο παρακολούθησης (monitoring).

Από το έτος 2024 η εφαρμογή του συστήματος monitoring αφορά καθολικά στα παρακάτω καθεστώτα:

  • Βασική Εισοδηματική Στήριξη για τη Βιωσιμότητα (Βασική Ενίσχυση).
  • Χορήγηση συμπληρωματικής στήριξης του Αναδιανεμητικού εισοδήματος για τη Βιωσιμότητα  (Αναδιανεμητική).
  • Συμπληρωματική Εισοδηματική Στήριξη των γεωργών νεαρής ηλικίας (young)
  • Συνδεδεμένη Ενίσχυση σκληρού σίτου, μαλακού σίτου, κριθαριού, ρυζιού, αραβόσιτου, βρώσιμων οσπρίων, πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών.
  • Ειδική Ενίσχυση για την καλλιέργεια βαμβακιού.
  • Αντισταθμιστικές Ενισχύσεις σε περιοχές με φυσικά ή άλλα μειονεκτήματα (Εξισωτική).

Στο πλαίσιο της πληρωμής της εξόφλησης έτους 2024, ελέγχθηκε το σύνολο των αγροτεμαχίων όπως αυτά είχαν δηλωθεί και ψηφιοποιηθεί από τα ΚΥΔ και τους αιτούντες, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ΕΑΕ 2024.

Ειδικότερα ελέγχθηκαν με τη μέθοδο monitoring συνολικά 5.563.740 αγροτεμάχια σε όλη τη χώρα που αφορούν σε 604.805 μοναδικά ΑΦΜ.

Από αυτά προέκυψαν ευρήματα σε  345.605 αγροτεμάχια (6,2% του συνόλου των ελεγχθέντων αγροτεμαχίων). Τα αγροτεμάχια αυτά εξαιρέθηκαν από την πληρωμή.

Αυτά αντιστοιχούν σε 157.205 μοναδικά ΑΦΜ  από τα οποία 7.459 ΑΦΜ δε συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή. Τα αγροτεμάχια αυτά αφορούν κυρίως σε αστικά τμήματα, χέρσα και βοσκοτόπους.

B) Σχετικά με τις Μεταβιβάσεις: Οι υπηρεσίες του Οργανισμού επεξεργάστηκαν συνολικά 42.577 αιτήσεις μεταβίβασης, που αφορούν σε μεταβιβαστές και αποδέκτες. Από το παραπάνω σύνολο, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 37.247 αιτήσεις, ποσοστό 89,54%. Οι 5.330 αιτήσεις (μεταβιβαστών και αποδεκτών) για τις οποίες εκκρεμεί η ολοκλήρωση του ελέγχου τους, αφορούν κυρίως σε μεταβιβάσεις αιτίας θανάτου.  Για την οριστική έγκρισή τους, απαιτείται η προσκόμιση και ο έλεγχος εγγράφων, όπως διαθήκες, βεβαιώσεις αποδοχής κληρονομιάς, κληρονομητήρια, πιστοποιητικά Πρωτοδικείου περί μη δημοσίευσης άλλης διαθήκης κτλ, τα οποία είτε δεν έχουν ακόμα προσκομιστεί, είτε δεν έχουν ελεγχθεί λόγω του ιδιαίτερου όγκου και της σημαντικότητας τους. Μετά τους διασταυρωτικούς ελέγχους στην πληρωμή εντάχθηκαν 33.229 αιτήσεις (μεταβιβαστές και αποδέκτες)  ποσοστό 89,20%  των οριστικώς ελεγμένων μεταβιβάσεων.

Όσον αφορά σε 1683 κτηνοτρόφους-μεταβιβαστές, που εμπλέκονται σε ολική ή μερική μεταβίβαση των δικαιωμάτων τους ΠΕ1 (Περιφέρειας Βοσκοτόπων), δεν έχουν συμπεριληφθεί στην πληρωμή του υπόλοιπου βοσκοτοπικών δικαιωμάτων τους διότι δεν έχουν λάβει κατανομή βοσκοτοπικών εκτάσεων, μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά 3.554 αποδέκτες μεταβίβασης βοσκοτοπικών δικαιωμάτων, αυτοί συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή μόνο για τα βοσκοτοπικά τους δικαιώματα, που ήδη κατείχαν και όχι για τα επιπλέον που έλαβαν με τη μεταβίβαση, διότι και σε αυτούς δεν έγινε επιπλέον κατανομή. Ο Οργανισμός έχει ήδη λάβει μέριμνα για την επιπλέον κατανομή και αποτύπωση των απαιτούμενων βοσκοτοπικών εκτάσεων, ώστε όλοι οι παραπάνω να συμπεριληφθούν στην επόμενη επεξεργασία πληρωμής άμεσων ενισχύσεων.

  • Οι υπόλοιπες κατηγορίες, που αφορούν συνολικά σε 28.799 μοναδικά ΑΦΜ και που δε συμπεριλήφθηκαν και αυτά στην πληρωμή είναι:

Γ) Σχετικά με το Εθνικό Απόθεμα 2024:

Υποβλήθηκαν συνολικά 35.876 αιτήσεις για χορήγηση εθνικού αποθέματος έτους 2024. Μετά τον διασταυρωτικό έλεγχο εγκρίθηκαν και χορηγήθηκε Ε.Α σε 9.495 δικαιούχους, που είχαν προσκομίσει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τηρούσαν όλες σωρευτικά τις προϋποθέσεις, που προβλέπονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Το ποσό  πληρωμής για αυτούς αντιστοιχεί σε 11.983.398,40 ευρώ. Για τους 26.381 που δεν χορηγήθηκε Ε.Α. 2024, ο Οργανισμός συνεχίζει τη διαδικασία αξιολόγησης και αναμένει ώστε να προσκομιστούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να εκπληρωθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και να χορηγηθεί Ε.Α. 2024 σε όσους τελικά δικαιούνται. Για αυτούς προβλέπεται να πληρωθούν σε επόμενη πληρωμή που θα προετοιμάσει ο Οργανισμός.

  • Για όσους παραγωγούς υπάρξουν εκκρεμότητες μετά τη σημερινή πληρωμή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αυτή ορίζεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τυχόν διορθώσεις.

Γ) Σχετικά με το Εθνικό Απόθεμα 2024:

Υποβλήθηκαν συνολικά 35.876 αιτήσεις για χορήγηση εθνικού αποθέματος έτους 2024. Μετά τον διασταυρωτικό έλεγχο εγκρίθηκαν και χορηγήθηκε Ε.Α σε 9.495 δικαιούχους, που είχαν προσκομίσει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τηρούσαν όλες σωρευτικά τις προϋποθέσεις, που προβλέπονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Το ποσό  πληρωμής για αυτούς αντιστοιχεί σε 11.983.398,40 ευρώ. Για τους 26.381 που δεν χορηγήθηκε Ε.Α. 2024, ο Οργανισμός συνεχίζει τη διαδικασία αξιολόγησης και αναμένει ώστε να προσκομιστούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να εκπληρωθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις και να χορηγηθεί Ε.Α. 2024 σε όσους τελικά δικαιούνται. Για αυτούς προβλέπεται να πληρωθούν σε επόμενη πληρωμή που θα προετοιμάσει ο Οργανισμός.

  • Για όσους παραγωγούς υπάρξουν εκκρεμότητες μετά τη σημερινή πληρωμή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αυτή ορίζεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τυχόν διορθώσεις.
Ετικέτες: οπεκεπε πληρωμες

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ελληνική αλιεία: Στην ψηφιακή εποχή το πλαίσιο ελέγχου και λειτουργίας του κλάδου

    26 Σεπ 2026

  • Ενίσχυση 14,6 εκατ. ευρώ σε 34.200 δικαιούχους για το κόστος των λιπασμάτων

    26 Σεπ 2026

  • ΑΑΔΕ: Yπενθύμιση σε 344.536 παραγωγούς για την ΕΑΕ 2026

    21 Σεπ 2026

  • ΥΠΑΑΤ: Ανοιχτή στο κοινό η διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034

    21 Σεπ 2026

  • ΥΠΑΑΤ – Για το ελληνικό ρύζι η κατεύθυνση είναι σαφής: ισχυρή και βιώσιμη παραγωγή, ποιότητα και ταυτότητα, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, σύγχρονη μεταποίηση και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία

    20 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Αγίου Πνεύματος: Τι ισχύει για τα καταστήματα

    37 shares
    Share 15 Tweet 9
  • Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι πληρώνονται την Παρασκευή αναδρομικά 2 ενοίκια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης της ΔΥΠΑ για 24 θέσεις προσωπικού

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.