Αρθρο: Κλείστε τα σχολεία, τα παιδιά κινδυνεύουν

Αρθρο: Κλείστε τα σχολεία, τα παιδιά κινδυνεύουν

22 Μαρτίου 2018 0 σχόλια

Ωραίες οι σέλφι, οι φωτογραφίες από το κατακόκκινο τοπίο της Κρήτης, ωραία και η πλάκα με τον… πλανήτη Αρη που θυμίζει από το πρωί της Πέμπτης το νησί, αλλά, αλήθεια και η πλάκα έχει τα όριά της, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές.

Η αφρικανική σκόνη που έχει σκεπάσει ολόκληρη την Κρήτη δεν είναι αστείο. Εχει ξεπεράσει το αστείο, είναι πλέον επικίνδυνο. Ξεκάθαρα επικίνδυνο.

Για να γίνουμε αντιληπτοί, η σκόνη μεταφέρει ουσίες όπως ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το βανάδιο, το αρσενικό και το νικέλιο που μόνο καλό δεν κάνουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφερόμαστε σε επιβλαβείς ουσίες οι οποίες δεν πρέπει να εισπνέονται, εξ ου οι εκκλήσεις των αρμόδιων αρχών προς τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει δοθεί η εντολή να παραμείνουν την Παρασκευή κλειστά όλα τα σχολεία του νησιού. Να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο στην Κρήτη ώστε να προστατευτούν οι μαθητές από την εισπνοή των ουσιών που μεταφέρονται από την αφρικανική σκόνη.

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ληφθεί τέτοια απόφαση όταν η κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους νομούς της Κρήτης είναι αποπνικτική; Γιατί να τεθούν σε κίνδυνο οι χιλιάδες των μαθητών την Παρασκευή και να μην παραμείνουν στα σπίτια τους; Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και είναι κάτι απολύτως λογικό σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις.

Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει σε κάποιο βαθμό τις επόμενες ώρες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστεί μονομιάς το πρόβλημα. Καλό είναι, λοιπόν, άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο που βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία. Τόσο απλά.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας