Αλαλούμ με το «πρώτο κουδούνι» – Αντιδρά η ΟΛΜΕ

Αλαλούμ με το «πρώτο κουδούνι» – Αντιδρά η ΟΛΜΕ

12 Σεπτεμβρίου 2020

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη και μίλησε για την ώρα προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο στις 8:15 για τον αγιασμό, ενώ έγινε ξεκάθαρο ότι όποιος δε φοράει μάσκα δε θα εισέλθει στο σχολείο. Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι θα γίνουν τηλεμαθήματα και θα σχηματιστούν διαδικτυακά τμήματα για μαθητές ή εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. 

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα γίνουν νέες προσλήψεις και αναφέρθηκε και στις διευκρινίσεις που δόθηκαν την Παρασκευή όσον αφορά τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, λέγοντας πως αν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολείο, θα κλείνει το τμήμα του μαθητή. Όσον αφορά στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, υπογράμμισε ότι οι ομάδες έως 50 άτομα θα γίνονται δια ζώσης, ενώ σε ομάδες άνω των 50 ατόμων τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. 

Αντιδρά η ΟΛΜΕ: Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί

 

Σύγχυση έχει προκαλέσει το θέμα της ώρας προσέλευσης των μαθητών στοα σχολεία για το πρώτο κουδούνι. Για το θέμα ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία επέμεινε ότι τα σχολεία ξεκινάνε τη Δευτέρα το πρωί, ως είθισται κανονικά στις 8:15. «Υπάρχει πρόβλεψη, όπως είχαμε εξαγγείλει εδώ και πολύ καιρό, την πρώτη μέρα σε ένα βαθμό να εστιάσουν οι εκπαιδευτικοί χωρίς να γίνει μάθημα, αλλά στη σημασία των μέτρων προστασίας και πρόληψης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν λάβει πολλές ενημερωτικές οδηγίες, άρα θα γίνει μια ενδελεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά και κατά τα λοιπά θα ακολουθηθούν οι συνήθεις διαδικασίες διανομής βιβλίων, ωρολόγια προγράμματα, αγιασμός και δεν θα γίνει μάθημα εκείνη την ημέρα» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων. Οι διευθυντές των σχολείων έπρεπε να αλλάξουν τον προγραμματισμό και να ενημερώσουν εκ νέου τους γονείς, ωστόσο οι περισσότεροι δεν έχουν τροποποιήσει – τουλάχιστον ακόμα – τις αρχικές αποφάσεις για την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Για το θέμα υπήρξε αντίδραση και από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θόδωρο Τσούχλο, ο οποίος δήλωσε στον Realfm: «Την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ είχε κανονιστεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία, να γίνουν αγιασμοί και να υπάρχει ένας προγραμματισμός για την πρώτη ημέρα, η γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έστειλε οδηγία να εμφανιστούν όλα παιδιά από τις 8.15 το πρωί . Πρωτάκουστο δηλαδή. Έγινε ερώτηση στην υπουργό και η υπουργός κατ’ουσίαν κάλυψε τη γραμματέα. Δεν θα πάνε 8.15».

«Έχω μιλήσει με πολλά σχολεία και οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ορίσει. Είναι παράλογο, όταν έχουν σταλεί email στους γονείς , όταν έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι γονείς, όταν γνωρίζουν όλοι ότι το ένα τμήμα θα πάει στις 8.30, το άλλο στις 9.30… Συν ότι όπως ξέρετε οι ιερείς μέχρι κάποια ώρα θα βρίσκονται στις υπηρεσίες τους, γι’ αυτό οι αγιασμοί θα γίνουν μετά τις 11. Αυτά είναι πράγματα στη θεωρία, στην πράξη οι διευθυντές θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες» πρόσθεσε.

Πηγή: ethnos.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<