Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πάνω από 10.000 απορριφθέντες λόγω… παραβόλου

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πάνω από 10.000 απορριφθέντες λόγω… παραβόλου

8 Αυγούστου 2020

Το ζήτημα των απορριφθέντων εκπαιδευτικών, που ξεπερνούν τους 10.000, εκφράζουν με επιστολή τους εκπαιδευτικοί που αποκλείστηκαν από τις διαδικασίες των μόνιμων διορισμών λόγω τη καταβολής του παραβόλου των 3 ευρώ.

Το alfavita.gr δημοσιεύει την επιστολή εκπαιδευτικών που ζητά να αποκατασταθεί η αδικία:

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 2ΓΕ που αφορά τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις ήδη ογκώδεις λίστες των απορριφθέντων λόγω παραβόλου προστίθενται περίπου άλλοι 7.500 συνάδελφοι , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό απορριφθέντων εκπαιδευτικών , ΕΕΠ και ΕΒΠ λόγω παραβόλου σε πάνω από 10.000.

Μετά από περισσότερο από μία δεκαετία αδιοριστίας και με χιλιάδες κενά στα σχολεία , διορίστηκαν 4.500 εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή.

Διορίστηκαν μετά από χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων για να απολυθούν όμως  πάνω από 10.000 συνάδελφοί τους.

Και αυτό μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στα δημόσια σχολεία  με συμβάσεις ελαστικής εργασίας  στις εσχατιές της χώρας επειδή δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την εκκρεμή πληρωμή 3 ευρώ για το παράβολο που συνόδευε την αίτηση συμμετοχής για προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για 3 ευρώ λοιπόν που δεν αποτελούν απολύτως κανένα τυπικό προσόν μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.

Το ΑΣΕΠ δεν έκανε δεκτές ενστάσεις εκπαιδευτικών των προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής ακριβώς επειδή δεν έχει την αρμοδιότητα να το κάνει χωρίς νομοθετική ρύθμιση από τον Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οποιοδήποτε κράτος δικαίου , ασχέτως πολιτικού κόστους , θα εξέταζε τυχόν δικό του λάθος σε σειρά προκηρύξεων με τόσο μεγάλο αριθμό απορριφθέντων.

Είμαστε πλέον χιλιάδες , έχουμε οικογένειες , συγγενείς και φίλους και μένουμε άνεργοι εξαιτίας της επίμονης άρνησης του Υπουργείου Παιδείας , Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και να επιλύσει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Τόσο καιρό το λάθος το επέρριπταν σε εμάς.

Κατηγορηθήκαμε ακόμα και για το ότι παρεμποδίζουμε τη διαδικασία των διορισμών.

Διερωτώμεθα όμως : είναι δυνατόν όμως 10.000 πολίτες να προέβησαν στο ίδιο λάθος;

Είναι πλέον φανερό ότι πρόκειται περί λάθους στη διασύνδεση Τaxisnet και τραπεζών , ασάφειες στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ , στην ιστοσελίδα του οποίου υπάρχουν οδηγίες μόνο για έκδοση και όχι πληρωμή παραβόλου ή ακόμα και περί κάποιας σκοπιμότητας , την οποία δεν γνωρίζουμε.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι με το μέρος μας.

Ζητάμε να συμπεριληφθούμε στους πίνακες ΟΛΟΙ , στη θέση που δικαιούμαστε.

Ζητάμε οι συνάδελφοι που έχασαν μετά από χρόνια αναμονής το διορισμό τους , να διοριστούν , όπως ακριβώς ορίζει η αξιοκρατία.

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούμαστε για ένα τυπικό λάθος κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών μας , ενώ ουδέποτε ενημερωθήκαμε για απουσία πληρωμής του παραβόλου.

Αυτά δεν συμβαίνουν σε ένα σοβαρό κράτος.

Ζητάμε να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία σε βάρος ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών , ΕΕΠ και ΕΒΠ.

ΟΧΙ άλλα πειράματα σε βάρος μας!

Απορριφθέντες εκπαιδευτικοί λόγω παραβόλου

Πηγή: alfavita.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<