Τοποθετήσεις-μετακινήσεις εκπαιδευτικών: Αναμένεται «αλαλούμ» και εκατοντάδες ενστάσεις

Τοποθετήσεις-μετακινήσεις εκπαιδευτικών: Αναμένεται «αλαλούμ» και εκατοντάδες ενστάσεις

1 Αυγούστου 2020

Την απαίτηση του υπουργείου Παιδείας να ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί καταγγέλλουν με ανακοίνωσή του οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας, Αγγελική Φατούρου και Αντώνης Πέττας.

Όπως σημειώνουν, οι διακικασίες που το ΥΠΑΙΘ ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα «γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν κενά και υπεραριθμίες».

Οι αιρετοί σημειώνουν: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις».

Τέλος, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο, ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση».

Αναλυτικά η καταγγελία των αιρετών ΠΥΣΔΕ Γ’ Αθήνας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 22

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, με κλειστά σχολεία, τους καθηγητές σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρωθούν οι  τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κλπ ως τις 14 Αυγούστου! Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν  κενά και υπεραριθμίες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις. Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΔΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ κλπ, μετά μάλιστα από μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

1. Την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και να ζητούν την ανάκλησή της.

2. Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.

3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών [ακόμη και για πιθανή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος].

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ [6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ [6938853981] Αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, εκλεγμένοι με τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, 31/7/2020

Πηγή: alfavita.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<