Ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων – Προβληματισμός για το ΕΣΥ

Ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων – Προβληματισμός για το ΕΣΥ

25 Οκτωβρίου 2020

Ο κίνδυνος να «λυγίσει» το εθνικό σύστημα υγείας είναι ορατός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Κυριακής, μία ημέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των 935 κρουσμάτων εντός ενός 24ώρου.

«Να μην έχουμε αυταπάτες. Αν συνεχίσουμε και πιάσουμε τετραψήφια νούμερα, το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί πολύ», προειδοποίησε ο ίδιος σε παρέμβασή του στον Τ/Σ ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πρώτη ομάδα κρουσμάτων, όταν ψάξει κανείς τις επαγγελματικές κατηγορίες, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως μισθωτοί, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, με μέσο όρο ηλικίας 31,3 έτη. Η δεύτερη είναι μαθητές-φοιτητές, με τους φοιτητές να είναι το 70%. Μεταξύ των μαθητών το 80%, δηλαδή οι οκτώ στους δέκα, στην  ηλικία του λυκείου, στα 15-17 έτη».

Αυτό δείχνει, εξήγησε, ότι κάποιοι «νέοι μας γύρισαν σε μία εποχή κανονικότητας προ κορονοϊού, αψήφησαν τα μέτρα, χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η έκρηξη, που, ευτυχώς, δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη πίεση στο Σύστημα Υγείας», μέχρι στιγμής.

Σε αυστηρό τόνο σημείωσε, δε, πως «είδαμε οργανωμένες προσπάθειες να παρακαμφθούν» τα μέτρα για την επιδημία, παρότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνεται στα μέτρα». «Έχουν γίνει  συντονισμένες ενέργειες, από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη ΔΗ.Μ.Ε.Α.. Συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έκλεισαν στις δώδεκα  και ξανάνοιξαν στη μία, με πολύ κόσμο μέσα, ξανάκλεισαν. Και όλοι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους», πρόσθεσε. 

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε, ακόμη, πως «εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα μέτρα για να μην πάμε σε σκληρότερα. Εάν το κάνουμε και τα κρούσματα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, κάτω από τετραψήφια δηλαδή, τότε το Σύστημα Υγείας -με την ενίσχυση που γίνεται συνεχώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- θα αντέξει».

Σε ό,τι αφορά,πάντως, σε δημοσιεύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης». 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<