Χρυσοχοΐδης: «Όχι άλλος εξευτελισμένος πρύτανης»

Χρυσοχοΐδης: «Όχι άλλος εξευτελισμένος πρύτανης»

14 Φεβρουαρίου 2021

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να αναλάβει καθήκοντα με τη νέα φοιτητική χρόνια, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εξηγεί, ότι θα επιλεγούν άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία τα οποία θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας. Τονίζει ότι αποστολή του νέου σώματος είναι να μην υπάρξει άλλο εξευτελισμένος πρύτανης.

Σύμφωνα με τον κ Χρυσοχοΐδη, τα στελέχη του νέου σώματος δεν θα επεμβαίνουν, άμεσα τουλάχιστον, σε περιπτώσεις καταλήψεων οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία αφού τα σοβαρά περιστατικά τα λύνουν οι υφιστάμενες δομές του σώματος, τονίζει πως το ζήτημα δεν είναι να εξιχνιάζονται μόνο τα εγκλήματα. Σκοπός είναι να μην τελούνται, να προλαμβάνονται.

Αναφερόμενος στην αγνόηση από τους διαδηλωτές της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων λόγω της πανδημίας σημειώνει ότι το λόγο έχει η εισαγγελία, η οποία θα κρίνει για την περαιτέρω διαδικασία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγεί ότι η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια, αντίθετα τα απαγόρευσε και ζήτησε την γνώμη των λοιμωξιολόγων και για αυτό έβγαλε ανακοίνωση για 100 άτομα. Η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει και θα ήταν αδιανόητο η αστυνομία να συγκρουστεί μαζί τους. Όμως τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία, σημειώνει ο υπουργός.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<