Έσπασε το «φράγμα» των 200.000 κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα!

Έσπασε το «φράγμα» των 200.000 κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα!

6 Μαρτίου 2021

Ενας χρόνος έχει περάσει από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και περίπου 14 μήνες από τη… φορά που ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομά του. Σε αυτούς τους μήνες έχουμε μάθει πολλά για τον φονικό ιό που έχει φέρει τα πάνω – κάτω στις ζωές, για τον τρόπο μετάδοσής του, ενώ έχει δημιουργηθεί και το εμβόλιο, το οποίο αναμένεται να τον «εξαφανίσει».

Ωστόσο, αυτό που δεν έχουμε καταφέρει εδώ και ένα χρόνο είναι να «δαμάσουμε» την πανδημία, να σταματήσουμε τη ραγδαία εξάπλωσή της και συνεπώς την «εκρηκτική» αύξηση των κρουσμάτων. Όπως αναφέρει και το in.gr, από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου του 2020 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200.000 κρούσματα. Συγκεκριμένα, τα 2.215 κρούσματα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανέβασαν τον συνολικό απολογισμό σε 201.677 από την αρχή της πανδημίας. Εξ αυτών οι 6.664 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα σχεδόν καμία χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει καταφέρει να ελέγξει τον κορωνοιό, οδηγεί τις κυβερνήσεις στη λήψη μέτρων, τα οποία πολλές φορές είναι ακόμα πιο αυστηρά και από αυτά που περασμένου Μαρτίου, όταν υπό τον φόβο του αγνώστου οι κυβερνήσεις είχαν επιβάλλει πολύ «ακραία» -για τότε- μέτρα.

Ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2021, παρά τα αυστηρό πλαίσιο στην Αττική και σε πολλές ακόμη περιοχές, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ισχυρό κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, «δείχνοντας» προς αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<