voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

  • Εκπαίδευση

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

  • Θέσεις εργασίας

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

    Πυροσβεστική: 19 νέες προσλήψεις Ειδικών Καθηκόντων – Oι ημερομηνίες αιτήσεων

  • Οικονομία

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

  • Εργασιακά
    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

    Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι δεν θα το λάβουν

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Έκκληση για περιορισμό ρεύματος σε ώρες αιχμής

από Νίκος Μοναστηριώτης
02/08/2021
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση τους ρεύματος τις ώρες αιχμής προκειμένου το δίκτυο της ΔΕΗ να μην υπερφορτωθεί με αποτέλεσμα να υπάρξει εκτεταμένο black out ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.  Αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο καύσωνα από το 1987.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πως ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει για να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση της χώρας, έχει γίνει», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τη ζήτηση στις ώρες αιχμής. «Ποιες είναι οι ώρες αιχμής: Οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 – 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 – 11 το βράδυ», είπε και προσέθεσε: «Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα. Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες».

Από την  πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κ. Σκρέκας ζήτησε με τη σειρά του να υπάρξει προσοχή στη χρήση του ρεύματος. «Ζητάμε, επειδή πιέζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης αφού βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και έχουμε πάνω από 2-3 εκατομμύρια επιπλέον αυτή τη στιγμή επισκέπτες στη χώρα μας, ζητάμε από τους καταναλωτές να μη σπαταλούν ενέργεια που δεν χρειάζεται. Όπως για παράδειγμα να μην έχουν περιττά φώτα αναμμένα ιδίως τις ώρες τις κρίσιμες, της αιχμής, μεταξύ 6 απογευματινής και 10 βραδινής. Εκείνο το διάστημα ας περιορίσουν και ας μην ανάβουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Να περιορίσουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για μαγείρεμα και βέβαια να ρυθμίζουν τα κλιματιστικά τους σε μία σταθερή θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου, ώστε να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα ως θερμοκρασία εντός της οικίας, με τη χαμηλότερη δυνατόν ηλεκτρική κατανάλωση», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, δήλωσε: 

ΣχετικάΆρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

18/09/2026

Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Την επόμενη εβδομάδα εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια σημαντική αύξηση του επιδόματος

17/09/2026

Ζούμε έναν ιστορικό καύσωνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ρεκόρ δεκαετίας στη ζήτηση των καταναλωτών, την Παρασκευή που μας πέρασε. Είναι πιθανό το ρεκόρ αυτό να σπάσει σήμερα και να ξανασπάσει αύριο. Συνειδητοποιούμε λοιπόν όλοι ότι το σύστημα είναι υπό πίεση και είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την ετοιμότητα. Είμαστε πάνω συνεχώς από τα πράγματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, των βιομηχανιών και των πολιτών της χώρας.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, τόνισε:

Από κοινού σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ,  με την ΡΑΕ, με τον ΑΔΜΗΕ και με τους παραγωγούς είμαστε σε συντονισμό και σε επιφυλακή έχοντας ανακαλέσει άδειες και έχοντας θέσει σε επιφυλακή όλο το προσωπικό μας, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Γίνεται προσπάθεια  ό,τι βλάβες προκύπτουν είτε εξαιτίας της ζέστης, είτε εξαιτίας πυρκαγιών, άμεσα να επιδιορθώνονται ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση ηλεκτροδότηση.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Θανάσης Δαγούμας, ανέφερε:

Από την ομάδα διαχείρισης κρίσης εξετάσθηκαν 48 σενάρια προκειμένου να αποτυπωθούν δυνητικά σφάλματα ή πιθανότητες απώλειας και σε συνεργασία με τους διαχειριστές υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Στην αίθουσα ελέγχου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν ολόκληρη την χώρα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, για την παραγωγή των λιγνιτικών σταθμών, την παραγωγή των σταθμών φυσικού αερίου, των υδροηλεκτρικών σταθμών καθώς και των ΑΠΕ.

Λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες μέρες, αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και πίεση στο σύστημα. Για το λόγο αυτό, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάσης Δαγούμας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο Διευθυντής Λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας, Βασίλης Ζιώγας καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ετικέτες: καύσωναςΚυριάκος Μητσοτάκηςπεριορισμός ρεύματοςυπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    21 Σεπ 2026

  • Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    21 Σεπ 2026

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

  • Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    18 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.