voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

  • Εκπαίδευση

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

  • Θέσεις εργασίας

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

    Πυροσβεστική: 19 νέες προσλήψεις Ειδικών Καθηκόντων – Oι ημερομηνίες αιτήσεων

  • Οικονομία

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

  • Εργασιακά
    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

    Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι δεν θα το λάβουν

    Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

    ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

  • VOUCHER
    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

    Στα 200 ευρώ το Thessaly Pass 2026 για τη Μαγνησία – Από τις 24 Σεπτεμβρίου oι αιτήσεις

  • Πολιτική

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

    Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Το πετρέλαιο θέρμανσης πρώτη προτεραιότητα ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επικαιρότητα

Πέτσας: Η κινητικότητα οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων

από Σταύρος Καραΐνδρος
14/11/2020
σε Επικαιρότητα

101
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο λόγος δεν έχει να κάνει με το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα.», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι περισσότερα από 650.000 παιδιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων. «Θέλουμε να περιορίσουμε την κινητικότητα, γιατί μέσω αυτής τρέφεται ο ιός. Ελπίζουμε ότι και με αυτό το μέτρο και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, θα πλησιάσουμε στα νούμερα μετακινήσεων που είχαμε δει τουλάχιστον τον Απρίλιο, ώστε να περιορίσουμε γρηγορότερα τα κρούσματα», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι δύσκολη με δύο αντιφατικά χαρακτηριστικά καθώς από τη μία θα υπάρχει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών και από την άλλη θα αρχίσει μείωση των κρουσμάτων λόγων του lockdown. «Δεν πρέπει να μας παρασύρει η μείωση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες και να χαλαρώσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πιστοί στην τήρηση των μέτρων ώστε στις 30 του μηνός να αρχίσουμε να ανοίγουμε οικονομικές δραστηριότητες. Αν είμαστε όλοι συνεπείς δεν θα χρειαστεί ούτε παράταση του lockdown ούτε άλλου είδους σκληρότεροι περιορισμοί», επισήμανε σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι στις επόμενες 7-10 ημέρες να έχουμε πολύ πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να αρθεί το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια. «Σιγά-σιγά τομείς της οικονομικής δραστηριότητας να ξεκινήσουν τον Δεκέμβρη, να δουλέψει η αγορά και να μπορέσουμε με αυτήν τη νέα κανονικότητα να πάμε με ασφάλεια μέχρι το λιμάνι που είναι στους πρώτους μήνες του ’21 όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε.

Ειδικά για τον εμβολιασμό του πληθυσμού δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 θα έχουμε διαθέσιμα περίπου 25 εκατ. εμβόλια, δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού. «Αν έχουμε το εμβόλιο στις αρχές του νέου έτους -που όπως φαίνεται θα το έχουμε- θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πρώτα με το υγειονομικό προσωπικό και τις πιο ευάλωτες ομάδες. Και σιγά σιγά θα πάμε στον υπόλοιπο πληθυσμό. ‘Αρα, μέχρι τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί. Θα υπάρχει ένας σχεδιασμός σταδιακού εμβολιασμού. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο της Pfizer. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν προχωρήσει τις έρευνες. Υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς και θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό», συμπλήρωσε.

ΣχετικάΆρθρα

Πέτσας: Η κυβέρνηση στηρίζει τους δανειολήπτες σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα

26/11/2022

Πέτσας: Κάθε ευρώ που περισσεύει θα γυρίζει στην κοινωνία

21/08/2022

Σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε ότι δεν φαίνεται να ήταν εστίες υπερμετάδοσης αντίθετα με τη χαλάρωσή μας. «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πάντα είναι αυτό που λέει η λέξη: Έχουν κόσμο, αλλά φροντίζουμε με την τηλεργασία, με το κυλιόμενο ωράριο, με την προσθήκη νέων λεωφορείων να αποφορτίζουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τον συνωστισμό στις ώρες αιχμής», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο επισήμανε ότι κάθε βουλευτής έχει δώσει όρκο να φυλάττει το Σύνταγμα και τους Νόμους. «’Αρα, είναι παράταιρο να παραβιάζει κατάφωρα τον όρκο του. Ο Νόμος δεν ήρθε να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου για κάποια ιδεολογική ή άλλη τοποθέτηση, αλλά στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αποτρέψουμε τη μετάδοση του κορονοϊού. Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο και απαιτείται υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», τόνισε. Είπε επίσης ότι υπήρξαν επικοινωνίες του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη με τα κόμματα τις προηγούμενες ημέρες και χθες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί και να στείλουμε το σωστό μήνυμα. Μπορούμε να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό για τη Δημοκρατία μας γεγονός, την επέτειο του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας στεφάνι, αλλά να αποφύγουμε την πορεία. Δεν θα επιτραπεί η πορεία. Η Αστυνομία θα φέρει σε πέρας την αποστολή της, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο.. Και πουθενά, πουθενά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μαζεύονται εννέα άτομα να πάνε βόλτα. Το μήνυμα στους πολίτες είναι ότι οι Νόμοι εφαρμόζονται και όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ίδια συνέντευξη ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την ενίσχυση πριν τα Χριστούγεννα όσων δεν έχουν τύχει ενίσχυσης μέσω των μέτρων για την πανδημία και βρίσκονται στη βάση της εισοδηματικής πυραμίδας.

Συμπλήρωσε ότι όλοι οι κλάδοι της αγοράς έχουν στηριχθεί αλλά αυτός που πλήττεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι ο κλάδος των μεταφορών -ιδίως οι αεροπορικές μεταφορές και η ναυσιπλοΐα- και η εστίαση. «Τώρα βλέπουμε ότι θα χρειαστεί μια παρατεταμένη στήριξη, ενδεχομένως και με μέτρα μονιμότερου χαρακτήρα», ανέφερε διαβεβαιώνοντας ότι «η βασική αρχή είναι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. «Το έχουμε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο και το χειρίζεται ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης. Αφορά δράσεις σε πάρα πολλά θέματα της καθημερινότητάς τους, από τις μετακινήσεις μέχρι την πρόσβασή τους στην πληροφόρηση. Έχει καταρτιστεί συγκροτημένο σχέδιο και πολύ σύντομα θα γίνει Νόμος του Κράτους. Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο γιατί είναι θέμα πολιτισμού να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δήλωσε.

Ετικέτες: περιοριστικά μέτραΣτέλιος Πέτσας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    21 Σεπ 2026

  • Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    21 Σεπ 2026

  • Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    20 Σεπ 2026

  • Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

    19 Σεπ 2026

  • Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες στα σχολικά κυλικεία

    18 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μουσείο Ακρόπολης: Προκήρυξη για 131 προσλήψεις

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.