Σάμος: Οκτώ τραυματίες από το σεισμό – Η θάλασσα βγήκε στη στεριά (VIDEO)

Σάμος: Οκτώ τραυματίες από το σεισμό – Η θάλασσα βγήκε στη στεριά (VIDEO)

30 Οκτωβρίου 2020

Στη Σάμο υπάρχουν τραυματίες από το σεισμό και συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ άτομα, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Ο ίδιος μίλησε στο Mega και τόνισε πως μέχρι στιγμής, έχουν μεταφερθεί οκτώ άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από τις αρχές για να εντοπιστούν τυχόν άλλοι τραυματίες.

Μάλιστα, ο σεισμός που ήταν 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, καθώς πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά και οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους σεισμολόγους αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες εβδομάδες και ενδέχεται να φτάσουν έως τα 6,3 ρίχτερ.

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στο λιμάνι στο Βαθύ της Σάμου από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε το νησί και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι

Στη Σάμο μεταβαίνει ο Ν. Χαρδαλιάς

Με το αεροπλάνο της Πολιτικής Προστασίας αναχώρησε για Σάμο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραδαλιάς, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα για το νησί μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Του Πυροσβεστικού Σώματος, απ’ όπου παρακολουθεί όλες τις ενέργειες των δυνάμεων στη Σάμο και ενημερώνεται συνεχώς για κάθε νέο από τον τόπο του σεισμού.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Σάμο για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών μετά τη σεισμική δόνηση.

Eπανηλεκτροδότηση της Σάμου που είχε διακοπεί λόγω του σεισμού

Αποκαταστάθηκε στις 15:45 η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί της Σάμου, που είχε διακοπεί λόγω του σεισμού, με εξαίρεση τα χωριά Λέκα και Καστανιά και ένα τμήμα στο Καρλόβασι, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού των βλαβών για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι για οποιαδήποτε τυχόν μεμονωμένα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του νησιού, μπορούν να απευθυνθούν στην 24ωρη τηλεφωνική εξυπηρέτηση του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 ή 2111900500.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<