Το λάθος που μας κρατάει δέσμιους του κορωνοϊού

Το λάθος που μας κρατάει δέσμιους του κορωνοϊού

28 Φεβρουαρίου 2021

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι αρκετά ξεκάθαρα: το τρίτο, πια, κύμα του covid συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας και μας βάζει πάρα πολύ δύσκολα, παρά το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Το lockdown συνεχίζεται… αμείωτο και τα νούμερα (τα οποία είχαν πέσει πριν δυο εβδομάδες περίπου) σε διασωληνωμένους, κυρίως, αλλά και θανάτους πήραν εκ νέου την ανιούσα.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, η αυστηρή καραντίνα παρατείνεται κατά μία εβδομάδα, ενώ πηγαίνει ακόμα πιο «πίσω» το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά. Το πραγματικά ανησυχητικό είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις: όπως ίσως διαβάσατε τις τελευταίες μέρες γίνονται συνεχή ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία, με την Αττική να έχει μέσα σε μία μόλις ημέρα 220!

Αυτοί οι ρυθμοί φέρνουν- και είναι λογικό- το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα όριά του, κάτι που οδήγησε στο να δίνονται πλέον εξιτήρια και τα Σαββατοκύριακα. Το άκρως επικίνδυνο, όμως, είναι πως δίνονται εκτάκτως εξιτήρια σε ασθενείς που δεν έχουν αναρρώσει 100% και υπό νορμάλ συνθήκες θα έμεναν μέσα περισσότερες μέρες.

Προκειμένου να… αδειάσει χώρος, λοιπόν, επιστρέφουν στην κοινωνία άτομα που ενδεχομένως να κουβαλούν ακόμα ιικό φορτίο και που μπορούν κάλλιστα να κολλήσουν κι άλλους συμπολίτες τους.

Έτσι, έχουμε μια συνεχή ανακύκλωση του covid, με αποτέλεσμα οι καθημερινές μολύνσεις να μένουν σε υψηλό επίπεδο και να… κυνηγάμε την ουρά μας.

Ας ελπίσουμε ότι λίαν συντόμως η κατάσταση θα ανατραπεί λόγω του μαζικού εμβολιασμού και θ’ απαλλαγούμε, επιτέλους, από τον εφιάλτη μια και καλή.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<