voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις για τα ακαθάριστα οικόπεδα

    Ξεκινάει και πάλι ο υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων για τη νέα σεζόν

    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι

    Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις

    Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις

    Αντιδράσεις για τους «κόφτες» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι αλλάζει

  • Εκπαίδευση

    Σοφία Ζαχαράκη: η ΑΣΠΤ θεμελιώνεται πάνω στην καλλιτεχνική και εκπαιδευτική παράδοση των πέντε κρατικών καλλιτεχνικών σχολών

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής παρόχων πιστοποίησης για το νέο πρόγραμμα

    Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το 2026-2027, για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

    ΔΟΕ: Δίωρη στάση εργασίας στις 26/03

  • Θέσεις εργασίας
    Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Νάξο – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

    Προκηρύχθηκαν 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 2Γ/2024: Στις 1-2/4 η διεξαγωγή εξέτασης ορθοφωνίας από πίνακα επιλαχόντων

    ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άρχισε η διαδικασία υποβολής ενστάσεων για 123 θέσεις στο ΕΑΠ

    ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 123 θέσεις στο ΕΑΠ

    Προσλήψεις 25 ατόμων στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

    Προσλήψεις 25 ατόμων στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

  • Οικονομία

    Επιδότηση έως 80% για το νέο «Εξοικονομώ» και αντλίες θερμότητας

    ΕΝΦΙΑ 2023: Πώς να πληρώσετε λιγότερο φέτος – «Παράθυρο» στο Ε9

    ΕΝΦΙΑ 2026: Πότε εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης

    Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη!

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα πάνε ταμείο από την Δευτέρα

  • Εργασιακά
    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα η καταβολή τους λόγω της 25ης Μαρτίου

    e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται μέχρι αύριο

    Δώρο Πάσχα: Ποιοι θα πάρουν λιγότερα

    δώρο Πάσχα στους δικαιούχους του ΟΑΕΔ

    Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε γίνεται η πληρωμή – Τι ισχύει για τους ανέργους και πώς υπολογίζεται

    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν στους ανέργους πριν το Πάσχα

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ – Voucher 750 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για ενστάσεις

    Έρχεται σύντομα voucher για φθηνό leasing

    Δ. Μιχαηλίδου: Αξιοπρέπεια στην επισιτιστική βοήθεια με το νέο σύστημα vouchers – Στήριξη οικογένειας με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

    ΔΥΠΑ – Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Μήνυμα τις επόμενες ώρες για το οικονομικό πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

    Χανιά: Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τον καύσωνα του Ιουνίου 2024

    Τσιάρας: Σε αυτή τη φάση δεν προκρίνεται πλαφόν στα λιπάσματα, αλλά ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους

    Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από 1η Ιανουαρίου

    Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους

    Θεοδωρικάκος: Έως τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το πλαφόν στα καύσιμα

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επικαιρότητα

ΥΠΑ: Νέα παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εξωτερικού έως 15/10

από Νίκος Μοναστηριώτης
08/10/2021
σε Επικαιρότητα

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η notam για πτήσεις από το εξωτερικό που θα ισχύει έως 15/10/21 προβλέπει τα ακόλουθα:

Απαγορεύσεις υπηκόων από τρίτες χώρες: Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία ισχύει απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ε. Ε και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 36 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία, Λίβανος, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ιορδανία, Μολδαβία, Μπρουνέι, ‘Αγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Βατικανό, Μονακό, Τουρκία, Κόσοβο και Κινεζική Ταϊπέι.

Τι ισχύει για το PLF: Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα. Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

ΣχετικάΆρθρα

ΥΠΑ: Αύξηση κατά 383% στην επιβατική κίνηση στο α’ τετράμηνο

16/05/2022

Στα ύψη η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια τον Μάρτιο

20/04/2022

Είσοδος στην Ελλάδα με πιστοποιητικό εμβολίου ή αρνητικό PCR/RAPID TEST ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό: Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό.

Έλεγχοι σε παιδιά από 12 ετών και άνω: Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης ή ψηφιακό πιστοποιητικό), για είσοδο στην Ελλάδα ισχύει για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Δειγματοληπτικός έλεγχος ταξιδιωτών: Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Αν το rapid test είναι θετικό άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις ( 10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους. Όλοι οι επιβάτες εξωτερικού πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρα μας.

Αεροπορική οδηγία για Ρώσους επιβάτες: Όλοι οι ταξιδιώτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Υποχρεωτικό τεστ στην άφιξη για ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, από τις ακόλουθες 16 χώρες (ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί): Επιβάτες πτήσεων που προέρχονται από Αίγυπτο, Αλβανία, Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γεωργία, Κούβα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κίνα, Λιβύη, Μαρόκο, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Ρωσία και Τουρκία, ανεξάρτητα από την υπηκοότητα τους, θα υποβάλλοντα στο αεροδρόμιο άφιξης υποχρεωτικά σε τεστ. Αν το rapid test είναι θετικό άμεσα θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR test. Η συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία θα ισχύει μόνο για επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς υπάρχει εξαίρεση για τους ταξιδιώτες/επιβάτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από Covid-19.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική: Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού. Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

Ετικέτες: ΥΠΑπτήσεις εξωτερικού

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ξεκινάει και πάλι ο υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπέδων για τη νέα σεζόν

    21 Μαρ 2026

  • Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις

    20 Μαρ 2026

  • Αντιδράσεις για τους «κόφτες» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι αλλάζει

    20 Μαρ 2026

  • ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος

    20 Μαρ 2026

  • Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα, 23 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη

    19 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ 4Κ/2026: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 1.654 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • ΔΥΠΑ – Αυτόματο επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Market Pass 2026: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά ύψους ως και 1.200 ευρώ

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Συντάξεις Απριλίου: Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα τις πληρωμές

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Κατατέθηκαν 24.408 αιτήσεις για 1.696 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

    18 shares
    Share 7 Tweet 5

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.