«Υπό πίεση η Αττική με φόντο το τρίτο κύμα»

«Υπό πίεση η Αττική με φόντο το τρίτο κύμα»

28 Φεβρουαρίου 2021

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Καλομενίδης, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής, που δέχονται σκληρή πίεση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Η πίεση είναι τεράστια στην Αττική, όλα τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα και έχουν εμπειρία στη διαχείριση της πανδημίας καθώς το τρίτο κύμα χτυπά το Λεκανοπέδιο», τόνισε ο κ. Καλομενίδης.

«Έπειτα από την εφημερία στο νοσοκομείο, η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου ονομάζεται πλέον κλινική Covid ενώ η ΜΑΦ χρησιμοποιείται πλέον σαν ΜΕΘ», πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ 100,3».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες», ενώ σημείωσε ότι «στην Αττική δεν θα αιφνιδιαστούμε όπως συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα. Βοηθά και το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν εμβολιαστεί και έτσι δεν θα απουσιάζουν από τα νοσοκομεία στην κορύφωση της μάχης».

Ερωτηθείς, τέλος, πότε εκτιμά ότι θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, ο καθηγητής Καλομενίδης την προσδιόρισε για το φθινόπωρο.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<