voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Μάριος Θεμιστοκλέους: 300 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ φέτος το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα

    «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τον Ιούνιο η επέκταση του προγράμματος σε όλους τους Δήμους

    Νταντάδες της Γειτονιάς: Πότε θα τεθεί σε καθολική εφαρμογή το πρόγραμμα

    Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των παιδιών στην Αμαλιάδα

    Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των παιδιών στην Αμαλιάδα

    Φάρμακα: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις – Τι λένε ο ΕΟΦ και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

    Μ. Θεμιστοκλέους: Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις τη μέρα για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Από 08/07 οι ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις 30 ΣΑΕΚ

    Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των ΚΕΣΥ από την Υφυπουργό Παιδείας

    Σ. Ζαχαράκη: Στις 25/7 τα τελικά αποτελέσματα

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    ΥΠΑΙΘΑ: Τροποποίηση της πρόσκλησης για ωρομίσθιο προσωπικό στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

    Έξαλλοι οι στρατιωτικοί με την κυβέρνηση – Tι λένε σε ανακοίνωσή τους

    ΥΠΑΙΘΑ: Ποιοι κρίθηκαν ικανοί για Στρατιωτικές, Αστυνομικές Σχολές, Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Σχολές του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 400 προσλήψεις με επιδότηση σε περιοχές απολιγνιτοποίησης

    ΔΥΠΑ: Λήγει την 1η Δεκεμβρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για το πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 400 προσλήψεις μέσω της νέας δράσης απασχόλησης σε περιοχές απολιγνιτοποίησης

    Άνοιξαν οι αρχαιολογικοί χώροι – Κλειστά τα μουσεία

    ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 450 μόνιμες θέσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

    Στην πρόσληψη 171 οδηγών προχωρά ο ΟΑΣΘ

  • Οικονομία
    Χατζηδάκης: Μέχρι 31 Μαρτίου 2025 θα συνδεθούν με το IRIS όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις

    IRIS: Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές

    Προγράμματα για 30.000 ανέργους από ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Διευκρινήσεις για την προπληρωμένη κάρτα

    Φόρος κληρονομιάς: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή – Αυξάνονται οι ωφελούμενοι

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 31,6% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάιο

  • Εργασιακά
    Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από 1η Ιανουαρίου

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τις υπερωρίες και ποιοι κλάδοι είναι πρωταθλητές

    Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αύξηση άνω του 1.000% στις δηλωθείσες υπερωρίες τον Μάιο στον τουρισμό

    Οι προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο το 2022

    Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει με 8ωρο και υπερωρίες

    Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για την παράταση της άδειας ειδικού σκοπού

    Αυξημένο το επίδομα αδείας για το 2025: Πόσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι με βάση τον νέο κατώτατο μισθό

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Νέο Voucher Ανέργων σε κλάδους αιχμής με εκπαιδευτικό επίδομα έως 2.000€ χωρίς αποκλεισμό προηγούμενης συμμετοχής!

    ΔΥΠΑ: Έρχονται επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης για 200.000 ανέργους!

    Έρχεται την άλλη εβδομάδα το νέο Voucher και για Ανέργους και για Εργαζομένους με εκπαιδευτικό επίδομα 750 ευρώ

    Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση σήμερα

    Συνολικά 74.327 πήγαν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

  • Πολιτική

    Κ. Χατζηδάκης: Το Εθνικό Μητρώο Παροχών και Ενισχύσεων, εργαλείο άσκησης πιο αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής

    Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

    Τον Σεπτέμβριο διαγράφονται οι πρώτοι αιώνιοι φοιτητές – Μητσοτάκης: Μιλάμε για σημαντική εκκαθάριση των καταλόγων

    Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και βελτίωση της καθημερινότητας οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

    Ανατροπές φέρνει ο νέος χάρτης για τα κοινωνικά επιδόματα

    Έρχεται νέο επίδομα 200 ευρώ από το 2026 – Ποιους αφορά

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Επιχειρησεις

Το μοντέλο ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2025 θα λειτουργήσει υπό διαφορετικές συνθήκες

από NEWS ROOM
08/11/2024
σε Επιχειρησεις
auksisi-nees-epixeiriseis

108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη διαπίστωση ότι το μοντέλο ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2025 θα λειτουργήσει υπό διαφορετικές συνθήκες, ακολουθώντας τις μεταρρυθμίσεις του έτους 2024 και ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων NEPA Economic Consulting, Κωνσταντίνος Πατήρης σε εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και διαχείριση οικονομικών μεγεθών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κεντρική Ελλάδα», παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και άλλων ομιλητών. Ειδικότερα, ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης που έγινε στο Βόλο, ο κ. Πατήρης επισήμανε την αναγκαιότητα από μέρους των επιχειρήσεων να επενδύσουν σε νέα συστήματα και διαδικασίες, σε ανθρώπινο δυναμικό, να αναπτύξουν σύγχρονες τεχνολογίες, να εκπαιδεύσουν και να εκπαιδευτούν, προκειμένου να εφαρμόσουν σωστά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή και σταδιακά εφαρμόζονται σε όλο και περισσότερους κλάδους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν σταδιακά τα λειτουργικά τους κόστη, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να διατηρήσουν υψηλούς δείκτες απόδοσης, ούτως ώστε να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα σύννομοι με τις όποιες αλλαγές νομοθεσιών, πρόσθεσε. Εκτίμησε επίσης ότι λόγω των θετικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας περιμένουμε περαιτέρω αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις άρα και πιθανή αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας, καλύτερους δείκτες, ευκολότερους δανεισμούς, με αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων για επενδύσεις και άρα στο σύνολο υψηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας πολιτείας, δήμων και περιφερειών προκειμένου να υλοποιηθούν με επιτυχία οι πρωτοβουλίες στήριξης της Θεσσαλίας από τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Ταυτόχρονα η συνεργασία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είπε ο κ. Τριαντόπουλος, επισημαίνοντας την σημασία αξιοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων από τις επιχειρήσεις με την συμβολή και συμβουλευτικών εταιριών.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε στις στρατηγικές οικονομικής στήριξης που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 τονίζοντας τη σημασία της στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Το συνολικό ποσό στήριξης φτάνει τα 68,3 εκατ. ευρώ με δράσεις που αφορούν στην άμεση ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς, σε ψηφιακές υπηρεσίες στήριξης, στην ενίσχυση ερευνητικών υποδομών και εξοπλισμού δημοσίων φορέων Έρευνας της Θεσσαλίας και στην ενίσχυση του μηχανισμού σύνδεσης των επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς για προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ανέφερε ο κ. Κουρέτας. Αναφέρθηκε επίσης και στις προσκλήσεις που έχουν ήδη προκηρυχθεί και τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους ώστε να χρηματοδοτηθούν και να δοθεί χρήμα στην τοπική οικονομία.

Ο κ. Αθανάσιος Συριανός, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) μιλώντας γενικότερα για τις επιχειρήσεις σε Ευρώπη και Ελλάδα είπε ότι σε όλη την Ευρώπη, η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα το μέγεθός τους είναι ακόμη μικρότερο, γεγονός που οδηγεί σε χαμηλότερη παραγωγικότητα λόγω της αδυναμίας επίτευξης οικονομιών κλίμακας, περιορισμένη ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων και δυσκολία στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Δεν προτείνουμε την άποψη ότι η ελληνική οικονομία πρέπει αναγκαστικά να οδηγηθεί σε αύξηση μεγέθους όλων των επιχειρήσεων. Χρειάζεται όμως η θέσπιση απλών κανόνων, ώστε οι μικρές επιχειρήσεις να μην φοβούνται να μεγαλώσουν και να αναλάβουν επιχειρηματικά ρίσκα, είπε.

ΣχετικάΆρθρα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μειώνουμε τη γραφειοκρατία

30/05/2025

Πώς θα πάρουν επιδότηση ρεύματος 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις

09/05/2025

Η υποδιευθύντρια του ΣΒΘΣΕ -υπεύθυνη του Enterprise Europe Network κ. Γεωργία Φράγκου επισήμανε ότι στόχος του Δικτύου είναι να βοηθήσει τις φιλόδοξες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς. Παρουσίασε αναλυτικά τις υπηρεσίες του Δικτύου προσκαλώντας τις επιχειρήσεις να τις διερευνήσουν και να τις αξιοποιήσουν.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας αναφέρθηκε διεξοδικά στα νέα φορολογικά δεδομένα για την λειτουργία των επιχειρήσεων. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να δίνεται ικανός χρόνος στις επιχειρήσεις για την φορολογική τους συμμόρφωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση προτάσεων του ΟΕΕ από την πολιτεία αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις και άλλες ρυθμίσεις.

Η κ.Ευγενία Θωμοπούλου, διδάσκουσα Οικονομικού Πανεπιστημίου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω εστίασε την ομιλία της στην προετοιμασία των επιχειρήσεων για φορολογικό έλεγχο τρέχουσας χρήσης καθώς και σε φορολογικό έλεγχο που τυχόν διενεργηθεί για παρελθοντικές φορολογικές περιόδους. Το ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι δαιδαλώδες και αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Ωστόσο, η ψηφιακή εποχή είναι εδώ, η πιθανότητα φορολογικού ελέγχου πιο υπαρκτή από ποτέ και είναι πλέον κρίμα, ενώ διαθέτουμε τα μέσα, να εμμένουμε πεισματικά σε στρεβλές πρακτικές του παρελθόντος και τελικώς να βρισκόμαστε απολογούμενοι και φορολογικά και οικονομικά εκτεθειμένοι, ανέφερε.

Ο κ. Μιχαήλ Φέκκας, Α’ αντιπροέδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρθηκε στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τονίζοντας ότι αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό πυλώνα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς παρέχοντας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια, ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους. Για τους επενδυτές, προσφέρει ευκαιρίες επένδυσης σε ανερχόμενες επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντας παράλληλα την καινοτομία και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος μίλησε επίσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΒΕΘ) Γεώργιος Ρουπακιάς αναδεικνύοντας τις προκλήσεις των ΜΜΕ σε ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δυο μεγάλες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΜΜΕ στην χώρα μας που σχετίζονται με τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν σε ανθρώπινο δυναμικό και στη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη λειτουργία τους μετά από σχετική αξιολόγηση.

 

Ετικέτες: μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Στις 14 Ιουλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι 30 Αυγούστου

    6 Ιούλ 2025

  • ΑΑΔΕ: Μηνιαίες οι δηλώσεις ΦΠΑ για επιχειρήσεις με απλογραφικό σύστημα και έναρξη από 1/1/2024 έως 31/3/2025

    3 Ιούλ 2025

  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι βασικοί κανόνες

    3 Ιούλ 2025

  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

    2 Ιούλ 2025

  • Ψηφιακό πελατολόγιο: Υποχρεωτικό από 1η Ιουλίου – Απεργίες προαναγγέλλουν τα συνεργεία αυτοκινήτων

    30 Ιούν 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις

    12 shares
    Share 5 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Παράταση έως τις 11 Ιουλίου στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

    13 shares
    Share 5 Tweet 3
  • Τέλος η ανάληψη από τα ΑΤΜ: Πώς θα βγάζουμε χρήματα από τα μηχανήματα

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 450 μόνιμες θέσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

    10 shares
    Share 4 Tweet 3
  • ΔΥΠΑ: Διευκρινήσεις για την προπληρωμένη κάρτα

    9 shares
    Share 4 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.