Ασφαλιστικό: Ποιες αλλαγές ζητούν από τον Βρούτση οι δικηγόροι

Ασφαλιστικό: Ποιες αλλαγές ζητούν από τον Βρούτση οι δικηγόροι

17 Φεβρουαρίου 2020

Για την επίλυση ασφαλιστικών αιτημάτων των δικηγόρων, που δεν περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρό της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολομέλειας των προέδρων, η αντιπροσωπεία της παρουσίασε τις θέσεις του δικηγορικού σώματος σχετικά με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι με αυτό έχουν υιοθετηθεί αρκετές από τις θέσεις της ολομέλειας.

Όμως, συνέχισε ο κ. Βερβεσός, υπάρχουν ζητήματα τα οποία πρέπει να επανεξετασθούν όπως είναι:


1) Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της κατώτερης υποχρεωτικής κατηγορίας ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των δικηγόρων.

2) Η ρύθμιση του ασφαλιστικού καθεστώτος των ασκουμένων δικηγόρων.

3) Η πρόβλεψη της υποκατώτατης κατηγορίας (136 ευρώ) για όσους δικηγόρους έχουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ, καθώς και στους συναδέλφους τους που έχουν διαγνωσθεί ως ΑμΕΑ.

4) Η διατήρηση των εκπτώσεων πρώτης πενταετίας και για τις εισφορές ΕΤΕΑΠ.

5) Η άμεση ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

6) Η βελτίωση της υπουργικής απόφασης για το επίδομα της ανεργίας.

7) Η άμεση θέσπιση Ενιαίου Κανονισμού Παροχών.

8) Το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις των εμμίσθων δικηγόρων.

9) Η άμεση εξόφληση των ληξιπρόθεσμων παροχών υγείας.

10) Η έκδοση υπουργικής απόφασης για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στα πρότυπα των ισχυόντων στην ΑΑΔΕ για τους εξωτερικούς συνεργάτες του ΕΦΚΑ, που έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές οφειλές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βούρτσης δεσμεύτηκε ότι «για τα αιτήματα που δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αναφέρθηκαν παραπάνω, θα υπάρξει συνάντηση, στις αρχές Μαρτίου, της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων μαζί του, με την παρουσία της διοίκησης του ΕΦΚΑ και του ΕΤΤΕΑΕΠ, προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα θέματα αυτά».

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<