voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

  • Θέσεις εργασίας

    Πρόγραμμα απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές – Κίνητρο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

  • Οικονομία

    Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2021: Μαζική αποστολή ειδοποιήσεων – Ποιες είναι οι προθεσμίες

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Εργασιακά

Γιάννα Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Η μείωση της ανεργίας στο 7,9% είναι αποτέλεσμα δουλειάς, όχι συγκυρίας

από Νίκος Μοναστηριώτης
02/08/2025
σε Εργασιακά, Συνεντεύξεις
115
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και διαρκών μετασχηματισμών στην αγορά εργασίας, η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Γιάννα Χορμόβα, εκφράζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το προσωπικό της όραμα η ΔΥΠΑ να συνεχίσει να αποτελεί έναν εξωστρεφή, δυναμικό και καινοτόμο οργανισμό, έναν ουσιαστικό συμπαραστάτη τόσο των ανέργων όσο και των εργαζομένων.

Η κ. Χορμόβα υπογραμμίζει ότι η μετάβασή της από έναν παθητικό και γραφειοκρατικό φορέα σε έναν ενεργό σύμμαχο των πολιτών είναι πλέον μία πραγματικότητα και «προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά».

«Με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, τη συνέχιση της ψηφιοποίησης, την αναβάθμιση των ΚΠΑ2, τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιων πολιτικών στέγασης, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η ΔΥΠΑ συνεχίζει να διοργανώνει στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης ανέργων με την αγορά εργασίας, όπως οι «Ημέρες Καριέρας».

ΣχετικάΆρθρα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

22/09/2026

ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA 

19/09/2026

Όπως επισημαίνει η κ. Χορμόβα, πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους και δυναμικούς θεσμούς που υλοποιεί η ΔΥΠΑ τα τελευταία χρόνια. Μέχρι σήμερα, έχουν διοργανωθεί 46 «Ημέρες Καριέρας» σε 18 πόλεις της Ελλάδας και σε 2 πόλεις του εξωτερικού, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 70.000 υποψηφίους και 1.750 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 60.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας και πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένες προσλήψεις.

«Η επιτυχία αυτών των δράσεων δεν αποτιμάται μόνο αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά. Οι “Ημέρες Καριέρας”, μαζί με τις εκδηλώσεις JobReady και τα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των ανέργων και προωθούν την επαγγελματική κινητικότητα με τρόπο άμεσο, ανθρώπινο και αποτελεσματικό.

Για το μέλλον, το όραμά μας είναι να εξελίξουμε περαιτέρω αυτές τις πρωτοβουλίες. Θα ενισχύσουμε την ψηφιακή διάσταση των εκδηλώσεων, προσφέροντας ακόμα πιο εξατομικευμένες λύσεις διασύνδεσης. Θα διευρύνουμε τη γεωγραφική κάλυψη των “Ημερών Καριέρας”, φτάνοντας σε περισσότερες περιοχές και εξειδικευμένους κλάδους. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιοτική κατάρτιση και στη συμβουλευτική υποστήριξη, διασφαλίζοντας ότι οι άνεργοι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Στη ΔΥΠΑ, πορευόμαστε με τη δέσμευση να γίνουμε συνώνυμο της εργασίας, με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο» τονίζει η κ. Χορμόβα.

Επιπλέον, όπως σημειώνει, η αποτελεσματικότητα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ είναι αδιαμφισβήτητη και αποτυπώνεται σε μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα, που καταδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο της στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, παραθέτει τα εξής στοιχεία: Η ΔΥΠΑ έχει επιτύχει ρεκόρ προγραμμάτων απασχόλησης, με πάνω από 250.000 προσλήψεις ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας.

Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Μάιο του 2025, υλοποιήθηκαν 61 προγράμματα απασχόλησης, εκ των οποίων τα 48 ήταν νέες προκηρύξεις, ωφελώντας συνολικά 240.736 πολίτες.

Παράλληλα, καταγράφηκε ρεκόρ προγραμμάτων κατάρτισης, με πάνω από 400.000 πολίτες να αποκτούν νέες ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, 365.473 πολίτες έχουν καταρτιστεί και πιστοποιηθεί, μέσω δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων από προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης ανέρχεται στους 643.703.

Μάλιστα, η κ. Χορμόβα δηλώνει ότι, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες, το ποσοστό επιχειρήσεων που αποτιμά ικανοποιητικές τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ ανέρχεται στο 45%, ποσοστό που σχεδόν τετραπλασιάστηκε την τελευταία τετραετία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και ο ΟΟΣΑ στην τελευταία του έρευνα αποτιμά ιδιαίτερα θετικά τον αντίκτυπο των δράσεων της ΔΥΠΑ στην απασχολησιμότητα και στο εισόδημα.

«Έχουμε την πυξίδα στη σωστή κατεύθυνση και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα που λειτουργούν ακόμα πιο στοχευμένα, με έμφαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και σε ευάλωτες περιοχές της χώρας» συμπληρώνει η ίδια.

Κληθείσα να σχολιάσει πρόσφατο δημοσίευμα για τη διαδικασία υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης, που προκηρύχθηκαν από τη ΔΥΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η κ. Χορμόβα απαντά, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, διακινούνται από μερίδα ΜΜΕ ψεύδη και πολλές ανακρίβειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ.

Μάλιστα, με λύπη μου, παρατηρώ πως, παρά τις ξεκάθαρες και απολύτως τεκμηριωμένες απαντήσεις, που δώσαμε, κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να επενδύουν στα fake news. Εμείς, στη ΔΥΠΑ, δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και στον σεβασμό προς τους ανέργους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Για εμάς, η κατάρτιση δεν είναι μηχανισμός απορρόφησης πόρων, αλλά εργαλείο ενδυνάμωσης. Η ΔΥΠΑ το εφαρμόζει με διαφάνεια, αξιολόγηση και κοινωνικό αντίκτυπο.

Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω κλείνοντας πως η μείωση της ανεργίας στο 7,9%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 ετών, δεν επιτεύχθηκε με παραπληροφόρηση, αλλά με συστηματική, σκληρή δουλειά και διαφανείς διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε με προσήλωση στο έργο μας, με στρατηγική, αξιοπιστία και λογοδοσία. Δεν θα επιτρέψουμε να εργαλειοποιηθεί το ψέμα εις βάρος της αλήθειας και της κοινωνικής αποστολής μας».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της διοικήτριας της ΔΥΠΑ, Γιάννας Χορμόβα, στη δημοσιογράφο, Γεωργία Μπάρλα, για το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ: κ. Χορμόβα, με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας, ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για τη ΔΥΠΑ και ποιες προτεραιότητες θέτετε;

Απ: Η ανάληψη των νέων μου καθηκόντων ως διοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη.

Σε μια εποχή έντονων προκλήσεων και διαρκών μετασχηματισμών στην αγορά εργασίας, το προσωπικό μου όραμα για τη ΔΥΠΑ είναι να συνεχίσει να αποτελεί έναν εξωστρεφή, δυναμικό και καινοτόμο οργανισμό, έναν ουσιαστικό συμπαραστάτη τόσο των ανέργων όσο και των εργαζομένων.

Η ΔΥΠΑ έχει διανύσει μια σημαντική μεταρρυθμιστική πορεία τα τελευταία χρόνια, με σημείο αναφοράς το έργο του προκατόχου μου, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Με τολμηρές αλλαγές, από τον θεσμικό επαναπροσδιορισμό έως την αναδιοργάνωση των δομών και την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων πολιτικής απασχόλησης, κατάφερε να μετατραπεί σε βασικό πυλώνα ενίσχυσης της απασχόλησης και της διά βίου μάθησης στη χώρα.

Η μείωση της ανεργίας στο 7,9% είναι απτή απόδειξη της θετικής επίδρασης των παρεμβάσεων αυτών και είναι αποτέλεσμα δουλειάς, όχι συγκυρίας.

Προτεραιότητά μου είναι η συνέχιση και ενίσχυση αυτής της στρατηγικής. Με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, τη συνέχιση της ψηφιοποίησης, την αναβάθμιση των ΚΠΑ2, τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη κοινωνικά δίκαιων πολιτικών στέγασης, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τον πολίτη.

Η επιλογή μου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αποτελεί ύψιστη τιμή, την οποία τιμώ με τη δέσμευση να υπηρετήσω με συνέπεια το όραμα για μια ΔΥΠΑ σύγχρονη, ανοιχτή και κοινωνικά χρήσιμη. Η μετάβαση της ΔΥΠΑ από έναν παθητικό και γραφειοκρατικό φορέα σε έναν ενεργό σύμμαχο των πολιτών είναι πλέον μια πραγματικότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά.

Ερ: Πρόσφατο δημοσίευμα θέτει ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης, που προκηρύχθηκαν από τη ΔΥΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Τι απαντάτε σε αυτές τις αιτιάσεις;

Απ: Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, διακινούνται από μερίδα ΜΜΕ ψεύδη και πολλές ανακρίβειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα νέα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ.

Μάλιστα, με λύπη μου, παρατηρώ πως, παρά τις ξεκάθαρες και απολύτως τεκμηριωμένες απαντήσεις, που δώσαμε, κάποιοι επιλέγουν να συνεχίζουν να επενδύουν στα fake news. Εμείς, στη ΔΥΠΑ, δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη διαφάνεια, στη λογοδοσία και στον σεβασμό προς τους ανέργους, τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά τα εξής:

H πλατφόρμα voucher.gov.gr ενεργοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025, στις 15:20, με εντολή της ΔΥΠΑ και τεχνική υλοποίηση από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Η πρώτη αίτηση καταχωρήθηκε στις 15:21:31. Κανείς δεν μπορούσε να υποβάλει αίτηση, πριν από αυτό το χρονικό σημείο.

Ο ισχυρισμός περί «4.000 αιτήσεων, πριν το άνοιγμα» είναι απολύτως ψευδής και τεχνικά καταρρίψιμος, αφού η ώρα καταγραφής στις αιτήσεις εμφανίζεται σε ζώνη ώρας UTC, δηλαδή τρεις ώρες πίσω από την ώρα Ελλάδας, στοιχείο που κάποιοι επιλέγουν να αγνοούν ή να διαστρεβλώνουν.

Η πρόσκληση δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 13:17 και αμέσως μετά στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Από τις 3 Ιουλίου, είχαν ενημερωθεί όλοι οι πάροχοι ΚΔΒΜ. Κατατέθηκαν 30.040 αιτήσεις (όχι 43.000) και η πλατφόρμα έκλεισε στις 16:10, λόγω υπερκάλυψης.

Για εμάς, η κατάρτιση δεν είναι μηχανισμός απορρόφησης πόρων, αλλά εργαλείο ενδυνάμωσης. Η ΔΥΠΑ το εφαρμόζει με διαφάνεια, αξιολόγηση και κοινωνικό αντίκτυπο.

Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω κλείνοντας πως η μείωση της ανεργίας στο 7,9%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 ετών, δεν επιτεύχθηκε με παραπληροφόρηση, αλλά με συστηματική, σκληρή δουλειά και διαφανείς διαδικασίες.

Θα συνεχίσουμε με προσήλωση στο έργο μας, με στρατηγική, αξιοπιστία και λογοδοσία. Δεν θα επιτρέψουμε να εργαλειοποιηθεί το ψέμα εις βάρος της αλήθειας και της κοινωνικής αποστολής μας.

Ερ: Τα τελευταία χρόνια, η ΔΥΠΑ διοργανώνει στοχευμένες δράσεις, όπως οι «Ημέρες Καριέρας», με στόχο τη διασύνδεση ανέργων με την αγορά εργασίας. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών μέχρι σήμερα και πώς σκοπεύετε να τις εξελίξετε στο μέλλον;

Απ: Οι στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης ανέργων με την αγορά εργασίας, όπως οι «Ημέρες Καριέρας», αποτελούν έναν από τους πιο επιτυχημένους και δυναμικούς θεσμούς που υλοποιεί η ΔΥΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχουν διοργανωθεί 46 «Ημέρες Καριέρας» σε 18 πόλεις της Ελλάδας και σε 2 πόλεις του εξωτερικού, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 70.000 υποψηφίους και 1.750 επιχειρήσεις, με περισσότερες από 60.000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας και πάνω από 10.000 επιβεβαιωμένες προσλήψεις.

Πρόκειται για μια «επαναστατική» προσέγγιση στην άμεση διασύνδεση εργοδοτών και εργαζομένων, που παρακάμπτει τις χρονοβόρες και συχνά αποθαρρυντικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η επιτυχία αυτών των δράσεων δεν αποτιμάται μόνο αριθμητικά, αλλά και ποιοτικά. Οι «Ημέρες Καριέρας», μαζί με τις εκδηλώσεις JobReady και τα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των ανέργων και προωθούν την επαγγελματική κινητικότητα με τρόπο άμεσο, ανθρώπινο και αποτελεσματικό.

Για το μέλλον, το όραμά μας είναι να εξελίξουμε περαιτέρω αυτές τις πρωτοβουλίες. Θα ενισχύσουμε την ψηφιακή διάσταση των εκδηλώσεων, προσφέροντας ακόμα πιο εξατομικευμένες λύσεις διασύνδεσης. Θα διευρύνουμε τη γεωγραφική κάλυψη των «Ημερών Καριέρας», φτάνοντας σε περισσότερες περιοχές και εξειδικευμένους κλάδους. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ποιοτική κατάρτιση και στη συμβουλευτική υποστήριξη, διασφαλίζοντας ότι οι άνεργοι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Στη ΔΥΠΑ, πορευόμαστε με τη δέσμευση να γίνουμε συνώνυμο της εργασίας, με τον άνθρωπο πάντα στο επίκεντρο.

Ερ: Πώς αξιολογείτε την αποτελεσματικότητα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που υλοποιεί η ΔΥΠΑ; Υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα που να αποτυπώνουν την επίδρασή τους στη μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης;

Απ: Η αποτελεσματικότητα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ είναι αδιαμφισβήτητη και αποτυπώνεται σε μετρήσιμα, απτά αποτελέσματα, που καταδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο της στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη μείωση της ανεργίας στη χώρα μας.

Έχουμε επιτύχει ρεκόρ προγραμμάτων απασχόλησης, με πάνω από 250.000 προσλήψεις ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας.

Από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Μάιο του 2025, η ΔΥΠΑ υλοποίησε 61 προγράμματα απασχόλησης, εκ των οποίων τα 48 ήταν νέες προκηρύξεις, ωφελώντας συνολικά 240.736 πολίτες.

Παράλληλα, καταγράψαμε ρεκόρ προγραμμάτων κατάρτισης, με πάνω από 400.000 πολίτες να αποκτούν νέες ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, απαραίτητες για την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, 365.473 πολίτες έχουν καταρτιστεί και πιστοποιηθεί, μέσω δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων από προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης ανέρχεται στους 643.703.

Αυτοί οι αριθμοί αποδεικνύουν περίτρανα πως η ΔΥΠΑ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αναμόρφωση της αγοράς εργασίας. Αυτό άλλωστε πιστοποιείται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες, το ποσοστό επιχειρήσεων που αποτιμά ικανοποιητικές τις υπηρεσίες της ΔΥΠΑ ανέρχεται στο 45%, ποσοστό που σχεδόν τετραπλασιάστηκε την τελευταία τετραετία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και ο ΟΟΣΑ στην τελευταία του έρευνα αποτιμά ιδιαίτερα θετικά τον αντίκτυπο των δράσεων της ΔΥΠΑ στην απασχολησιμότητα και στο εισόδημα.

Έχουμε την πυξίδα στη σωστή κατεύθυνση και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα που λειτουργούν ακόμα πιο στοχευμένα, με έμφαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και σε ευάλωτες περιοχές της χώρας.

Ο στόχος μας είναι σαφής: να μειώσουμε περαιτέρω το ποσοστό της ανεργίας και να παραμείνουμε ουσιαστικοί συμπαραστάτες των εργαζομένων.

Ετικέτες: Γιάννα ΧορμόβαΔΥΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    22 Σεπ 2026

  • Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    22 Σεπ 2026

  • pyrosvestikiΠυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    22 Σεπ 2026

  • Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η ΚεραμέωςΝ. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

    21 Σεπ 2026

  • Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    21 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Στεγαστικά δάνεια: Νέος «κουμπαράς» πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση

    5 shares
    Share 2 Tweet 1

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.