Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

30 Μαΐου 2020

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στο Ηράκλειο, διοργανώνοντας συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Ο Ερμής» επισημαίνει ότι τα αιτήματα του κλάδου δεν εισακούστηκαν και για τον λόγο αυτό προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στα δίκαια αιτήματά μας


Δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση τα αιτήματα του σωματείου μας και με τροπολογία σε σημερινό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στην βουλή, 
α) η επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαΐου όπως προβλέπει η Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης,
β) να δοθεί παράταση στην σύμβαση μας προκειμένου να μην διαταραχθούν βίαια οι εργασιακές σχέσεις και καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα.
Ζητούμε να καλυφθεί το σύνολο του μισθολογικού κόστους για τους συναδέλφους μας και οι ασφαλιστικές μας εισφορές να είναι βάσει της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας, επί του ονομαστικού μισθού μας, για το χρονικό διάστημα που δεν εργαζόμαστε. 
Ζητούμε το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια και επιτακτικά ζητάμε την αποκατάσταση της νομιμότητας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση.

Όλοι την Δευτέρα 01/06/2020 και ώρα 10:30 στο Ε.Κ.Η προκειμένου να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο-διαμαρτυρία»

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<