voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Νέες ταυτότητες: Πού οφείλεται η μεγάλη αναμονή για ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα

    Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι

    Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις

    Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις

    Αντιδράσεις για τους «κόφτες» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις – Τι αλλάζει

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν γονείς μαθητών εσπερινών λυκείων για τη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

    ΣτΕ: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά – Συνταγματικός ο γάμος

  • Εκπαίδευση

    Σοφία Ζαχαράκη: η ΑΣΠΤ θεμελιώνεται πάνω στην καλλιτεχνική και εκπαιδευτική παράδοση των πέντε κρατικών καλλιτεχνικών σχολών

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αιτήσεων για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτών

    ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής παρόχων πιστοποίησης για το νέο πρόγραμμα

    Ζαχαράκη: Δωρεάν ψηφιακό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το 2026-2027, για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

    ΔΟΕ: Δίωρη στάση εργασίας στις 26/03

  • Θέσεις εργασίας
    Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Νάξο – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

    Προκηρύχθηκαν 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος

    ΑΣΕΠ 5Ε/2021: Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες

    ΑΣΕΠ 2Γ/2024: Στις 1-2/4 η διεξαγωγή εξέτασης ορθοφωνίας από πίνακα επιλαχόντων

    ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Άρχισε η διαδικασία υποβολής ενστάσεων για 123 θέσεις στο ΕΑΠ

    ΑΣΕΠ 2Κ/2025: Εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 123 θέσεις στο ΕΑΠ

    Προσλήψεις 25 ατόμων στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

    Προσλήψεις 25 ατόμων στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

  • Οικονομία
    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    ΕΦΚΑ: To σχέδιο για την απονομή 232.000 νέων συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων

    Έως σήμερα οι αιτήσεις για για 46 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα: Διευκρινίσεις για τη νέα εποχή στις τραπεζικές συναλλαγές

    Market Pass 2: Στις 15/09 ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

    Market Pass: Ποιο το δικαιούνται και πώς θα πάρουν αναδρομικά

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    Φορολογικές δηλώσεις 2026: Η ΑΑΔΕ στέλνει emails με τα SOS για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις

  • Εργασιακά
    e-ΕΦΚΑ: Avatar θα απαντά στις ερωτήσεις των ασφαλισμένων – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

    ΕΦΚΑ: To σχέδιο για την απονομή 232.000 νέων συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων

    Μητσοτάκης: Μήνυμα τις επόμενες ώρες για το οικονομικό πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας

    ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5,9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο 2026 σε σχέση με πέρυσι

    Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από 1η Ιανουαρίου

    Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας

    ΔΥΠΑ – Voucher 750 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για ενστάσεις

    Έρχεται σύντομα voucher για φθηνό leasing

    Δ. Μιχαηλίδου: Αξιοπρέπεια στην επισιτιστική βοήθεια με το νέο σύστημα vouchers – Στήριξη οικογένειας με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

    ΔΥΠΑ: 143 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής τον Φεβρουάριο

    ΔΥΠΑ – Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων

  • Πολιτική
    Μητσοτάκης: Μήνυμα τις επόμενες ώρες για το οικονομικό πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

    Χανιά: Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τον καύσωνα του Ιουνίου 2024

    Τσιάρας: Σε αυτή τη φάση δεν προκρίνεται πλαφόν στα λιπάσματα, αλλά ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους

    Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε λιανικό εμπόριο και βιομηχανία από 1η Ιανουαρίου

    Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους

    Θεοδωρικάκος: Έως τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το πλαφόν στα καύσιμα

  • Εκλογές
    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

    Singular Logic: Μέχρι τις 20:30 θα έχουμε ένα ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα

    Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Εργασιακά

Ο Βρούτσης για δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα

από Σταύρος Καραΐνδρος
06/12/2020
σε Εργασιακά, Συνεντεύξεις

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον τρόπο καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καθορίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι η μισθολογική διαχείριση του 2020 ολοκληρώνεται με την τελευταία μεγάλη υποχρέωση καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων.

Όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση και εδώ με τον ίδιο υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο φροντίζει η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων να φτάσει νωρίς στην τσέπη όλων των εργαζομένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσκολίες που παρουσιάζει ο τελευταίος μήνας του χρόνου, ο Δεκέμβριος και το δύσκολο προσδιορισμό επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και που θα κλείσουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους από όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Προχωρώντας σε περαιτέρω διευκρινίσεις, ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι, αναγνωρίζοντας και το βάρος που σηκώνουν, οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν να καταβάλουν το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα εκείνο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εργάστηκαν κανονικά και στο ύψος του πραγματικού μισθού που κατέβαλαν. «Από την άλλη, το υπουργείο Εργασίας θα καταβάλει από τις 21 Δεκεμβρίου το τμήμα του Δώρου που αναλογεί στους επτά από τους οκτώ μήνες – από Μάιο έως και Νοέμβριο – και σε αντιστοιχία με το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ και 800 ευρώ για το μήνα Νοέμβριο, καθώς στο Πληροφοριακό Σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ” διαθέτουμε με ακρίβεια τα στοιχεία για τους επτά αυτούς μήνες (Μάιος έως Νοέμβριος) και για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας ότι το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά μόνο έναν από τους οκτώ μήνες – το μήνα Δεκέμβριο – θα καταβληθεί με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον Ιανουάριο και «η επιδίωξή μας είναι από τις 12 Ιανουαρίου».

ΣχετικάΆρθρα

Επιθεώρηση Εργασίας: Εργοδότες ή διευθυντές 6 στους 10 καταγγελλόμενους για βία στον χώρο εργασίας το 2022

Πάνω από 2300 εργαζόμενοι έλαβαν το δώρο Χριστουγέννων μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

23/01/2026
ΠΟΕΕΤ: Μπήκε το νέο έτος και πολλοί εποχικά εργαζόμενοι δεν πήραν ακόμη επίδομα ανεργίας

Στη Δικαιοσύνη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου για απλήρωτο επίδομα ανεργίας και δώρο Χριστουγέννων

09/01/2026

Διευκρινίζει δε ότι επιχειρήσεις οι οποίες λειτούργησαν κανονικά όλο αυτό το διάστημα χωρίς αναστολές συμβάσεων εργασίας θα πληρώσουν κανονικά το Δώρο Χριστουγέννων εμπρόθεσμα, μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Η υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες και παραδείγματα αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα από το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βρούτσης αναφέρεται στις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας.

«Αναμφίβολα το 2020 αποτελεί μία ξεχωριστή χρονιά, λόγω της πανδημίας, που σίγουρα θα την θυμόμαστε όλοι. Οι αρνητικές επιπτώσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στον τομέα υγείας, αλλά αφήνουν και ένα βαρύ αρνητικό αποτύπωμα στην οικονομία και κυρίως στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, στη χώρα μας, ο τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων στην αγορά εργασίας κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, κάτι που επιβεβαίωσαν πρόσφατα όχι μόνο τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ και του Π.Σ. “ΕΡΓΑΝΗ” για την ανεργία και τη μισθωτή απασχόληση, αλλά η επιβεβαίωση ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γνωστών παγκοσμίου κύρους και φήμης οικονομολόγων, οι οποίοι με επαινετικό τρόπο δείχνουν την Ελλάδα ως το καλύτερο υπόδειγμα αντιμετώπισης της κρίσης για τους εργαζόμενους» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τρεις σημαντικοί παράγοντες για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων στην αγορά εργασίας: «πρώτον, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αποφασιστικότητα, τη μεθοδικότητα και τα αντανακλαστικά που έδειξαν. Δεύτερον, οι πολύ κρίσιμες και σωστές αποφάσεις, που ελήφθησαν από την αρχή από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, με δέσμη μέτρων, που λειτούργησαν καταλυτικά, όπως ενδεικτικά αναστολή συμβάσεων εργασίας, ακύρωση απολύσεων, υποχρέωση για διατήρηση θέσεων εργασίας, επιστρεπτέα προκαταβολή. Τρίτον, το υπουργείο Εργασίας με το καινοτόμο σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, που σήκωσε όλο το βάρος διαχείρισης στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».

«Η “ΕΡΓΑΝΗ”, που την δημιουργήσαμε την 1η Μαρτίου 2013 στο υπουργείο Εργασίας για λόγους μείωσης γραφειοκρατίας και ως ηλεκτρονική ασπίδα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ως “όπλο” στα χέρια των Επιθεωρητών Εργασίας του ΣΕΠΕ, μετεξελίχθηκε στον πιο νευραλγικό βραχίονα της δύσκολης αυτής περιόδου για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και των Δώρων σε εκατομμύρια εργαζόμενους και χιλιάδες επιχειρήσεις.

Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στην Ελλάδα χωρίς την “ΕΡΓΑΝΗ”. Συγκεκριμένα, μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2020, η “ΕΡΓΑΝΗ” θα έχει καταβάλει περίπου 3,5 εκατομμύρια πληρωμές σε εργαζόμενους σε 186.000 επιχειρήσεις και ποσά ύψους 3 δισ. ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, γρήγορα, αξιόπιστα και με διαφάνεια» υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο στην όλη προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου Εργασίας και των στελεχών του, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των λογιστών και των οικονομικών στελεχών των επιχειρήσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, η καταβολή της άδειας ειδικού σκοπού στις πληττόμενες επιχειρήσεις για το μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο. «Επιδίωξή μας είναι, όσο το δυνατόν συντομότερα και με πιθανό σενάριο οι πληρωμές να αρχίσουν από τις 12 Δεκεμβρίου» αναφέρει.

Όπως τονίζει, όλο το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020, κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης παρέμεινε η διατήρηση θέσεων εργασίας, αλλά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού μισθού τους, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην απολέσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα στο μέλλον. «Και πράγματι το υπουργείο Οικονομικών ενίσχυσε τον κοινωνικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, με τελικό αποδέκτη τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), για το διάστημα αυτό με ποσό που ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων. Αποδείξαμε, λοιπόν, στην πράξη όλο αυτό το διάστημα, που έπρεπε να διαχειριστούμε τις έκτακτες και πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, ότι η κυβέρνησή μας δεν λειτούργησε μόνο αποτελεσματικά, αλλά κυρίαρχα με ευαισθησία, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.

Ετικέτες: Γιάννης ΒρούτσηςΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΦΚΑ: To σχέδιο για την απονομή 232.000 νέων συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων

    20 Μαρ 2026

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

    20 Μαρ 2026

  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5,9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο 2026 σε σχέση με πέρυσι

    20 Μαρ 2026

  • Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους

    20 Μαρ 2026

  • Νίκη Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους – Προστατεύονται περισσότεροι εργαζόμενοι

    20 Μαρ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΣΕΠ 4Κ/2026: Εκδόθηκε η προκήρυξη για 1.654 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • ΔΥΠΑ – Αυτόματο επίδομα 300 ευρώ: Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Συντάξεις Απριλίου: Η αργία της 25ης Μαρτίου φέρνει νωρίτερα τις πληρωμές

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Κατατέθηκαν 24.408 αιτήσεις για 1.696 μόνιμες προσλήψεις σε νοσοκομεία

    11 shares
    Share 4 Tweet 3
  • Κοινωνικός τουρισμός: Ποιες αλλαγές έρχονται στο πρόγραμμα

    10 shares
    Share 4 Tweet 3

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.