voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΕΟΔΥ: Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα-Συνολικά 462 κρούσματα και 53 θάνατοι

    Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2080 – Η Ελλάδα θα χάσει σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους!

    ΙΣΑ: Να αποσυρθούν άμεσα οι διαφημίσεις ιατρικών υπηρεσιών με προσφορές Black Friday

    ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 25,6% σημείωσαν οι υιοθεσίες το 2025

  • Εκπαίδευση

    Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Στις 18 Νοεμβρίου αναμένεται η Γ΄ φάση προσλήψεων

    Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το τρέχον έτος

    Εκπαιδευτικοί: Τι αλλάζει στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου

    ΥΠΑΙΘΑ: Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο – Παρεμβάσεις στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό

  • Θέσεις εργασίας

    Προκηρύσσονται 155 Θέσεις Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ σε Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία

    Προσλήψεις γιατρών στο Δήμο Θεσσαλονίκης

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

    Πάνω από 600 προσλήψεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για το 2027

  • Οικονομία

    Κούρεμα ΕΑΣ στις συντάξεις και αναδρομικά – Ποιοι διεκδικούν επιστροφές

    Επίδομα 400 ευρώ: Δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια – Το παίρνουν και εν ενεργεία συνταξιούχοι βουλευτές

    Σπίτι μου 3: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις – Τι αλλάζει

    ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

  • Εργασιακά

    Λιβάνιος: Επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για προσλήψεις στους δήμους

    Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής

    Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ σχεδιάζει πρόγραμμα για εξ αποστάσεως εργασία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    ΕΦΚΑ: Πώς θα βγαίνουν στη σύνταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

  • VOUCHER

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

    ΔΥΠΑ: Νέο Voucher Ανέργων / Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500 ευρώ – Αυτά πρέπει να κάνετε άμεσα

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι συν δύο μέτρα για τους δήμους – 240 εκατ. για οφειλές ενέργειας, 200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σ/ν για την ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια και την προστασία συνεπών οφειλετών

    ΥΠΑΙΘΑ: Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο – Παρεμβάσεις στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Επιχειρησεις

ΟΑΕΔ: Αυξημένο ενδιαφέρον των εργοδοτών για τα νέα βελτιωμένα προγράμματα απασχόλησης

από Σταύρος Καραΐνδρος
15/08/2020
σε Επιχειρησεις, Εργασιακά

102
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυξημένο ενδιαφέρον των εργοδοτών για τα νέα βελτιωμένα προγράμματα απασχόλησης καταγράφει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επισημαίνοντας ότι η επιδότηση της εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό. Πρόσφατα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με συνολικά 130.000 νέες θέσεις εργασίας, που έχει αρχίσει να υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Λογιστική στην πράξη - από τη θεωρία στο γραφείο

Ήδη, από τα μέσα Ιουλίου, ο Οργανισμός έχει ενεργοποιήσει πέντε προγράμματα, με συνολικά 29.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων και στοχευμένων δράσεων για την ανάσχεση της ανεργίας, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την οικονομία και την κοινωνία, τα προγράμματα παρέχουν ενισχυμένα κίνητρα, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά προς τους εργοδότες, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου, “άνοιξαν” για αιτήσεις τα παρακάτω προγράμματα, με συνολικό προϋπολογισμό 383.000.000 ευρώ, που καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ:

– Το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαία.

ΣχετικάΆρθρα

στάση εργασίας

ΕΣΥ: Λήγουν οι συμβάσεις 1.046 νοσηλευτών και 2.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ

21/11/2023

Προγράμματα κατάρτισης: Πληθαίνουν οι καταγγελίες – Στο «περίμενε» για τις πληρωμές οι συμμετέχοντες! (VIDEO)

19/01/2023

– Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 νέες θέσεις εργασίας, με 75% επιδότηση (έως 800 ευρώ μηνιαία) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαία.

– Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών διαθέτει 8.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για ανέργους οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ μηνιαία.

– Το νέο πρόγραμμα πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών διαθέτει 3.500 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαία.

– Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις εργασίας σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 ευρώ στα 800 ευρώ μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Ο ΟΑΕΔ σημειώνει ότι, επιπλέον των αυξημένων ποσοστών και ποσών επιδότησης, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις απασχόλησης, μετά το τέλος των προγραμμάτων, που λειτουργούσαν ως αντικίνητρα για προσλήψεις, έχουν απλουστευθεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής και έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης και πρόσληψης. Επίσης, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Τα πρώτα στοιχεία από τις αιτήσεις εργοδοτών για ένταξη στα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς ο αριθμός των θέσεων που ζητούνται ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις, έχοντας ήδη καλύψει το 1/3 των σχεδόν 30.000 διαθέσιμων θέσεων. Ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι, παρά τις δύσκολες συνθήκες, που επικρατούν στην αγορά εργασίας στην παρούσα συγκυρία, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, η ανταπόκριση των εργοδοτών στα νέα βελτιωμένα προγράμματα είναι πολύ ικανοποιητική, δίνοντας την ένδειξη πως ο επανασχεδιασμός καθιστά τα προγράμματα πιο ελκυστικά.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων από τις 15-22 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου διαμορφώθηκε ως εξής:

Προγράμματα:
Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω

Διαθέσιμες θέσεις: 8.300

Αιτούμενες θέσεις: 6.050

Ποσοστό: 73%

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών

Διαθέσιμες θέσεις: 8.000

Αιτούμενες θέσεις: 2.239

Ποσοστό: 28%

Πρόγραμμα πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών

Διαθέσιμες θέσεις: 3.500

Αιτούμενες θέσεις: 950

Ποσοστό: 27%

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Διαθέσιμες θέσεις: 1.200

Αιτούμενες θέσεις: 141

Ποσοστό: 12%

Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών

Διαθέσιμες θέσεις: 8.500

Αιτούμενες θέσεις: 775

Ποσοστό: 9%

Σύνολο

Διαθέσιμες θέσεις: 29.500

Αιτούμενες θέσεις: 10.014

Ποσοστό: 34%

Ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών, που παρουσιάζει χαμηλότερο ποσοστό αιτήσεων, απευθύνεται κυρίως σε δήμους και Περιφέρειες, που, αυτό το διάστημα, συμμετέχουν και στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 36.500 θέσεων, που, επίσης, στοχεύει στους μακροχρόνια ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας.

Τονίζει δε ότι πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο είναι και η υπερκάλυψη των 1.600 θέσεων στα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών στη Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο, μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις έκλεισαν στις 4 Αυγούστου, καθώς ξεπέρασαν κατά 20% τις προσφερόμενες θέσεις στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (1.100 θέσεις) και Ηπείρου (500 θέσεις), που ανακοινώθηκαν στις 17 και 19 Ιουνίου, αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την υποβολή εντολών κενών θέσεων από τους εργοδότες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Με αφορμή την ικανοποιητική πορεία των αιτήσεων για τα νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Ο νέος ΟΑΕΔ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, προσφέροντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για ανέργους με μεγαλύτερη επιδότηση, απλουστευμένες προϋποθέσεις και όρους, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες. Τα πρώτα στοιχεία της αυξημένης ζήτησης δείχνουν πως οι εργοδότες ανταποκρίνονται στα ενισχυμένα κίνητρα και στα πιο ελκυστικά προγράμματα, που σχεδιάσαμε, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που επικρατούν. Εμείς έχουμε ως προτεραιότητα να παράγουμε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με υψηλή απορροφητικότητα, ώστε να βοηθήσουμε αφενός μεν τους ανέργους να εργαστούν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης αφετέρου δε τους εργοδότες να προσλάβουν εργαζόμενους. Καλούμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας του ΟΑΕΔ και εμείς θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις δράσεις και παρεμβάσεις μας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: OAEDΠρογράμματα οαεδ
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Λιβάνιος: Επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για προσλήψεις στους δήμους

    5 Νοέ 2026

  • Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής

    5 Νοέ 2026

  • ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

    5 Νοέ 2026

  • Νίκη Κεραμέως: Η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για τις γυναίκες, ενώ σχεδιάζει πρόγραμμα για εξ αποστάσεως εργασία από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

    4 Νοέ 2026

  • ΑΑΔΕ: Eπεκτείνεται η ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Tι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

    4 Νοέ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΔΥΠΑ: Άρχισαν οι ενστάσεις για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών

    43 shares
    Share 17 Tweet 11
  • Κοινωνικό Μέρισμα: Δύο μέρες ακόμη πριν παρέλθει η προθεσμία για τις ενστάσεις

    31 shares
    Share 12 Tweet 8
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΕΛΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.