Ρυθμίσεις για κρίσιμα ζητήματα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους!

Ρυθμίσεις για κρίσιμα ζητήματα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους!

28 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοσιεύτηκε  το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) στο οποίο περιλαμβάνονται  ρυθμίσεις για κρίσιμα ζητήματα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Όπως ενημερώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται ρητά πως φέτος δικαίωμα στην τακτική επιδότηση  αποκτούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με 50 ένσημα. Επίσης αναφέρεται πως παρατείνεται η αναστολή σύμβασης μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020 και για τους εποχιακούς τόσο στον Ξενοδοχειακό τομέα όσο και στον επισιτισμό.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του  καταθέτει το ακόλουθο αίτημα προς την κυβέρνηση: «Αυτό που ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας, είναι να μας δώσει το δικαίωμα μονομερούς δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τον ίδιο τον εργαζόμενο, ακόμα κι αν έχει απολυθεί. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται επιπλέον εισόδημα για 2 ακόμα μήνες όσο αφορά τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο μας.

ΖΗΤΟΥΜΕ την μονομερή δυνατότητα δήλωσης, γιατί όπως είναι γνωστό οι εποχικές επιχειρήσεις κλείνουν φέτος νωρίτερα λόγω συνεπειών την Πανδημίας, επομένως είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο οι επιχειρήσεις ενώ έχουν κλείσει να θέτουν σε αναστολή το προσωπικό τους.

Είναι σημαντικό να δοθεί αυτή η δυνατότητα στους εργαζόμενους ώστε να υπάρξει εισόδημα για τους εργαζόμενους τους χειμερινούς μήνες.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<