Τσακλόγλου: Εξετάζουμε, υπό προϋποθέσεις, ν’ αναγνωριστεί ο covid-19 ως εργατικό ατύχημα

Τσακλόγλου: Εξετάζουμε, υπό προϋποθέσεις, ν’ αναγνωριστεί ο covid-19 ως εργατικό ατύχημα

18 Ιανουαρίου 2021

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια για τους υγειονομικούς που θα νοσήσουν και κατ’ επέκταση ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από covid εξετάζει η κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις.

«Εξετάζει το υπουργείο, ο συγκεκριμένος κοροναϊός να αναγνωριστεί ως παράγοντας κινδύνου προκειμένου να θεωρηθεί ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος από τη νόσο covid-19. Βέβαια και εδώ θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Είναι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή αυτό να έχει συμβεί στη διάρκεια της εργασίας τους».

Πρόσθεσε δε, ο κ. Τσακλόγλου ότι «είχαμε διάφορα το καλοκαίρι, όπου ομάδες υγειονομικών δεν τήρησαν πρωτόκολλα και είχαμε αρνητικότατες συνέπειες αργότερα. Αυτό δεν είναι εργατικό ατύχημα. Εργατικό ατύχημα είναι κάτι που παθαίνεις την ώρα άσκησης της εργασίας σου».

Βαρέα και Ανθυγιεινά

Στο πλαίσιο της πανδημίας, είπε επίσης ότι το αίτημα της ένταξης των υγειονομικών του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εξετάζεται και αυτό σημειώνοντας ωστόσο ότι ενώ το επάγγελμα των υγειονομικών από τη φύση του είναι βαρύ και ανθυγιεινό, εντούτοις δεν εκτίθενται με τον ίδιο τρόπο όλες οι ειδικότητες των υγειονομικών στους ίδιους κινδύνους.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<