voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

    Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΟpenGov.gr

    Κώστας Λαγουβάρδος: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ – Όλο και συχνότερα τα ακραία φαινόμενα

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

  • Εκπαίδευση

    22-09-26 Προσωρινός αξιολογικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία, για το διδακτικό έτος 2026-2027

    Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Έως τις 22/09 οι αιτήσεις

    Σχολικοί νοσηλευτές: Αντιδράσεις από τους γονείς για την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία

    Σχολεία: Χωρίς μαθήματα στις 25 Σεπτεμβρίου

  • Θέσεις εργασίας

    Πρόγραμμα απασχόλησης για ορεινές και νησιωτικές περιοχές – Κίνητρο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

    Προκήρυξη για 153 προσλήψεις στον Δήμο Πατρέων

    ΑΣΕΠ 3Κ/2022: Στις 22/09 η κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων κατηγορία ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

    Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 82 προσλήψεις σε έξι δήμους

  • Οικονομία

    Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2021: Μαζική αποστολή ειδοποιήσεων – Ποιες είναι οι προθεσμίες

    «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

  • Εργασιακά

    Επίδομα 400 ευρώ: Η ημερομηνία πληρωμής

    Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

    pyrosvestiki

    Πυροσβέστες: Επίδομα έως 500 ευρώ

    Προ των πυλών νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών: 25.000 νέοι μόνιμοι σε δύο χρόνια – Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

    Ν. Κεραμέως προς καταρτιζομένους στη Σχολή Μαθητείας ΔΥΠΑ Αιγάλεω: «Είστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας!»

  • VOUCHER
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    upourgeio-politismou-vivlia

    Επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων

    ΔΥΠΑ: Πού θα βρείτε τους προσωρινούς πίνακες για το πρόγραμμα απασχόλησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων – Πότε υποβάλλονται οι ενστάσεις

    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Γραφείο Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Αθήνα, τρίτη 28 Μαΐου 2024. 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προγράμματος για 1.000 άνεργους πτυχιούχους

  • Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: Πλαφόν τώρα 1,4 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης – 1,8 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης

    Πιερρακάκης: Οριζόντια η αύξηση στο επίδομα θέρμανσης χωρίς αλλαγή στα κριτήρια

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου του Μαζωνάκη

    Γεωργιάδης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα Med Watch για τον έλεγχο ιδιωτικών ιατρείων – Τι αλλάζει για τους πολίτες

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Ειδοποιητήρια σε χιλιάδες φορολογούμενους που ξέχασαν να κάνουν δηλώσεις

από press room
26/10/2020
σε Οικονομία

105
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προ μιας δυσάρεστης έκπληξης θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που είχαν εκκρεμότητες με την ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για περίπου 62.000 φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν το 2015 δηλώσεις φορολογίας για το έτος 2014. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτοί οι φορολογούμενοι θα λάβουν εντός των προσεχών ημερών ειδοποιητήρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ -που «έβγαλε» έξτρα φόρους και για το προηγούμενο έτος- με τα οποία θα καλούνται να καταβάλουν εφάπαξ, εντός 30 ημερών, υπέρογκα ποσά φόρων προσαυξημένα με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι παραλήπτες των ειδοποιητηρίων θα έχουν την εναλλακτική επιλογή να υποβάλουν οι ίδιοι εκπρόθεσμες δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014 μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, ώστε να γλιτώσουν τα «χαράτσια» του εκτιμώμενου φόρου και να πληρώσουν ποσά φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δηλώσουν οι ίδιοι για τα εισοδήματα του έτους 2014.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα κληθούν να πληρώσουν, επιπλέον, και πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων, από 100 έως 500 ευρώ και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής φόρων.

ΣχετικάΆρθρα

Η Εφορία μπορεί να ξανανοίξει φάκελο και να φτάσει ακόμη και δέκα χρόνια πίσω

17/09/2026

Εφορία: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027 – Τι αλλάζει

14/09/2026

 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν, συγκεκριμένα, σε 62.000 μη συμμορφωθέντες φορολογουμένους θα αναγράφονται οφειλές από φόρο εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που θα αφορούν σε μη δηλωθέντα εισοδήματα του έτους 2014.

Στα ειδοποιητήρια αυτά, οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν προσδιορίσει κατ’ εκτίμηση τα εισοδήματα που θα έπρεπε να είχαν δηλώσει οι εν λόγω φορολογούμενοι για το έτος 2014. Για την εξεύρεση των εισοδημάτων του έτους 2014 των φορολογουμένων που δεν υπέβαλαν δηλώσεις εισοδήματος για το έτος αυτό, οι ΔΟΥ θα έχουν αξιοποιήσει στοιχεία και πληροφορίες προερχόμενα από το άνοιγμα των τραπεζικών και των λοιπών χρηματοοικονομικών λογαριασμών των φορολογουμένων και την καταγραφή των κινήσεών τους, από όπου μπορεί να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για αγορές και άλλες δαπάνες μεγάλου ύψους (για αγορές ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, για την καταβολή διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία-εκπαιδευτήρια, για την καταβολή αποδοχών σε υπηρετικό προσωπικό ή σε πληρώματα ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, για αγορές μετοχών, ομολόγων, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων επενδυτικών-χρηματοοικονομικών προϊόντων) που προδίδουν ανάλογου ύψους επίπεδο διαβίωσης.

Οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν χρησιμοποιήσει επίσης στοιχεία από ηλεκτρονικά υποβληθείσες βεβαιώσεις αποδοχών για ποσά μισθών ή συντάξεων καταβληθέντα στους συγκεκριμένους φορολογουμένους, στοιχεία από υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προηγουμένων ετών, για το ύψος των ετησίων δηλωθέντων εισοδημάτων, τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των συγκεκριμένων φορολογουμένων, καθώς επίσης και στοιχεία προερχόμενα από διασταυρώσεις με τα όσα αναγράφονται στις δηλώσεις Ε9 του έτους 2014 των συγκεκριμένων φορολογουμένων, προκειμένου να εξαχθούν ακόμη πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα ακίνητα που κατείχαν αυτοί το συγκεκριμένο έτος.

Φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης στη «σούμα»
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θέλουν να προσδιορίσουν και με τεκμαρτό τρόπο τα φορολογητέα εισοδήματα του 2014 των παραβατών φορολογουμένων.
Με βάση τα προσδιορισθέντα κατ’ εκτίμηση ποσά εισοδημάτων οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν υπολογίσει και τα ποσά του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που οφείλουν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι! Ειδικά δε σε όσους εκ των φορολογουμένων αυτών άσκησαν επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός του 2014 οι αρμόδιες ΔΟΥ θα έχουν επιβάλει και τέλος επιτηδεύματος, ενώ σε όσους κατείχαν ορισμένα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας κατά τη διάρκεια του 2014 θα έχουν επιβάλει και φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι διαδικασίες του κατ’ εκτίμηση υπολογισμού των μη δηλωθέντων εισοδημάτων του 2014 και των φόρων που αναλογούν σ’ αυτά, για όσους φορολογούμενους δεν υπέβαλαν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το συγκεκριμένο έτος, οι διαδικασίες της έκδοσης και αποστολής «πράξεων εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου» στους συγκεκριμένους φορολογούμενους καθώς και οι επιλογές που έχουν οι φορολογούμενοι-παραλήπτες των πράξεων περιγράφονται αναλυτικά σε σχετική απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Τα βασικά σημεία της απόφασης της ΑΑΔΕ
Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται επιπλέον στην εν λόγω απόφαση:

Η «πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου» θα κοινοποιείται ως εξής: Ο φορολογούμενος θα λαμβάνει στην προσωπική θυρίδα του στο taxisnet ειδοποίηση με διαδρομή (link) που θα τον οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα του δικτυακού τόπου της ΑΑΔΕ, όπου έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει την εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου. Επιπρόσθετα θα αποστέλλεται ηλεκτρονική ειδοποίηση στη δηλωθείσα από τον φορολογούμενο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μετά την έκδοση της «πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου», ο φορολογούμενος θα μπορεί να υποβάλει χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ για το φορολογικό έτος 2014 δήλωση φόρου εισοδήματος συνυποβάλλοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Στην περίπτωση αυτή, η «πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου» θα παύει να ισχύει αυτοδικαίως, θα εκδίδεται άμεσα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου με βάση την υποβληθείσα δήλωση και τα σχετικά δικαιολογητικά και θα βεβαιώνονται οι οφειλές που θα έχουν προκύψει βάσει της υποβληθείσας δήλωσης.
Στην περίπτωση που με βάση τη δήλωση και τα δικαιολογητικά προκύψει μικρότερο ποσό οφειλής από την οφειλή του εκτιμώμενου φόρου, το επιπλέον βεβαιωθέν ποσό θα διαγράφεται, το δε τυχόν επιπλέον καταβληθέν ποσό θα επιστρέφεται στον φορολογούμενο.
Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης του φορολογούμενου με την ως άνω διαδικασία λήγει την 31η/12/2020 (λόγω συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής) και θα επιβάλλονται οι κυρώσεις περί εκπρόθεσμης δήλωσης, δηλαδή πρόστιμο κυμαινόμενο από 100 έως 500 ευρώ, καθώς και τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής.
Στην περίπτωση αυτή, η πράξη διοικητικού ή τυχόν διορθωτικού προσδιορισμού δύναται να εκδίδεται και να κοινοποιείται έως την 31η/12/2021. Για τον υπολογισμό των τόκων δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την υποβολή της δήλωσης μέχρι την έκδοση της πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου.
Η δήλωση του φορολογούμενου με τα συνοδευτικά έγγραφα θα πρέπει να υποβάλλεται με ψηφιακή απεικόνιση (scan) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ ή (με φυσικό φάκελο) ταχυδρομικά είτε με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς. Είναι, επίσης, δυνατή η κατάθεσή της και στο γραφείο πρωτοκόλλου της ΔΟΥ.
Ο φορολογούμενος υποχρεούται σε καταβολή του οφειλόμενου με βάση την «πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου» εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της πράξης αυτής, εκτός αν υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οπότε και εφαρμόζονται τα οριζόμενα στις παραπάνω παραγράφους 2 και 3.
 

Ετικέτες: eforiaδηλώσειςκορωνοϊός

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • «Σπίτι μου 3»: Ποιοι κερδίζουν από το νέο πρόγραμμα

    21 Σεπ 2026

  • Ενοίκια: Γιατί μετατίθεται για το 2027 η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζών

    21 Σεπ 2026

  • Διευρύνθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών – Αύξηση 12% στα έσοδα από τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου

    21 Σεπ 2026

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 25 Σεπτεμβρίου

    21 Σεπ 2026

  • Κοντογεώργης: Σε ευρείες κατηγορίες η επιδότηση θέρμανσης

    20 Σεπ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας για γυναίκες – Ποιες έχουν προτεραιότητα

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Έρχονται νέες προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Μιχαηλίδου: Τον Οκτώβριο ανοίγουν oι αιτήσεις για τη μετεγκατάσταση – Έως 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • ΔΥΠΑ: Νέα προγράμματα για 30.000 ανέργους με έμφαση σε γυναίκες άνω των 50 ετών – Οι λεπτομέρειες

    6 shares
    Share 2 Tweet 2

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.