voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη

    Κακοκαιρία: Σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE» εννιά Περιφέρειες – Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

    ΜΕΤΕΟ/ ΕΑΑ: Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής στα Τζουμέρκα τον φετινό Νοέμβριο

    K. Χατζηδάκης: Από τα ταξί ξεκινά η ειδική σήμανση για τα POS

    Χωρίς ταξί η χώρα σήμερα και αύριο

    Προσωπικός Αριθμός: Πως εκδίδεται – Τι ισχύει για τις ταυτότητες

    Προσωπικός Αριθμός: Ποιοι πολίτες δεν έλαβαν αυτόματα και γιατί

  • Εκπαίδευση
    ΔΥΠΑ: Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Κακοκαιρία: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Αττικής

    Κακοκαιρία Byron: Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία θα μείνουν κλειστά

    Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Σφακιά με αίτημα προσλήψεις εκπαιδευτικών

    Κακοκαιρία Byron: Κλειστά αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία της Αττικής

    ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για 1.000 ευρώ σε επιτυχόντες των Πανελληνίων 2025

  • Θέσεις εργασίας
    ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

    ΔΥΠΑ: 60 νέες μόνιμες προσλήψεις για το 2026 με ευκαιρίες για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Προχωρά σε 290 προσλήψεις οδηγών λεωφορείων

    ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τις 107.957 έφθασαν οι υποβληθείσες αιτήσεις

    ΑΣΕΠ 4ΓΒ/2025 : Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από επιτυχόντες του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού (2Γ/2022)

    Δήμος Πειραιά: 290 νέες προσλήψεις χωρίς πτυχίο

    Αρχίζουν οι αιτήσεις για 20 προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά

  • Οικονομία
    Επίδομα θέρμανσης: Νέα πληρωμή για τους δικαιούχους

    Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις

    Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    Τα 75 εισοδήματα και επιδόματα που θα σταλούν στην ΑΑΔΕ

    ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής «timologio» – Τι αλλάζει

    Τέλη κυκλοφορίας 2022: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

    Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα

  • Εργασιακά
    ergazomenoi-theseis-ereuna

    Τι αλλάζει στις εισφορές για νυχτερινά, Κυριακές και υπερωρίες

    Υπουργείο Εργασίας: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία

    Προσλήψεις στο δημόσιο: Πού θα γίνουν οι 17.942 διορισμοί το 2023

    Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα προσέλθουν την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας

    Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα θα δουν λεφτά 4,2 εκατ. συνταξιούχοι – Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

  • VOUCHER
    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Nέο Voucher Εργαζομένων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.500€

    «Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου

  • Πολιτική
    Βουλή: Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσεύει η κυβερνητική κοροϊδία – Οι 4 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Η ιστορική Κοινωνική συμφωνία οδηγεί σε πλήρη προστασία των εργαζομένων

    Κρήτη: «Ψίχουλα» οι αποζημιώσεις για ζημιές από την κλιματική αλλαγή

    Χατζηδάκης: Μήνας πληρωμών για τους αγρότες ο Δεκέμβριος – Πάμε σε ένα σύστημα αξιόπιστο και δίκαιο για τις επιδοτήσεις

    Μητσοτάκης: Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ιστορική συμφωνία, η οποία θέτει κανόνες στην αγορά εργασίας

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στις εξώσεις – Ποια είναι τα δικαιώματα του ενοικιαστή

από Νίκος Μοναστηριώτης
29/07/2025
σε Οικονομία

104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Πράγματι λύνεται ένα πρόβλημα. Αποκαθίσταται μια διαχρονική αδικία σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων που νοικιάζουν κάθε είδους ακίνητα ως προς το με ποιο τρόπο μπορούν στην λήξη μιας μίσθωσης, αν και εφόσον το επιθυμούν, εφόσον το έχουν ανάγκη, να πάρουν πίσω το ακίνητό τους» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων) Στράτος Παραδιάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στη Μαρία Γεωργίουγια τις αλλαγές που έρχονται στη διαδικασία έξωσης.

Ως τώρα, η διαδικασία αυτή που προβλεπόταν οδηγούσε σε έναν πολυετή πολλές φορές δικαστικό αγώνα, τόνισε ο κ. Παραδιάς, καθώς, είπε, «μέσα από αναβολές, από διάφορες απεργίες, άλλες καταστάσεις και πολύ μακρούς χρόνους προσδιορισμών και πολλές φορές με ανακοπές, εφέσεις και διάφορα ένδικα μέσα, ένας ιδιοκτήτης έκανε χρόνια κυριολεκτικά δικαστικό αγώνα για να μπορέσει να πάρει πίσω το ακίνητό του για να στεγάσει το παιδί του, για να το ανακαινίσει, για να το πουλήσει, για οποιοδήποτε λόγο».

Ερωτηθείς πώς προστατεύεται ο ενοικιαστής, εάν για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης της οικίας του αποφασίσει να δώσει με ακριβότερο τίμημα το ακίνητό του σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ο κ. Παραδιάς σχολίασε πως «δεν είναι αυτό το τρέχον μοντέλο.  Γιατί ο ιδιοκτήτης που είναι έμπειρος γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο ενοικιαστής που είναι σωστός και συνεπής στις υποχρεώσεις του και σέβεται τις υποχρεώσεις και την ιδιοκτησία, είναι ένας συνεργάτης που δεν τον αλλάζεις χωρίς λόγο σε καμία περίπτωση. Και σε αυτό το μοντέλο επάνω λειτουργεί το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας».

Ως προς το πώς διασφαλίζεται ο ενοικιαστής, ο κ. Παραδιάς ανέφερε τα εξής.

ΣχετικάΆρθρα

Υποχρεωτική και δωρεάν η απογραφή όλων των ανελκυστήρων έως 30 Νοεμβρίου

Δίμηνη παράταση της προθεσμίας απογραφής των ανελκυστήρων της χώρας ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

27/11/2025
Πρόγραμμα Σπίτι Μου 2: Έρχονται πάνω από 30.000 νέα στεγαστικά δάνεια

Η ΠΟΜΙΔΑ για την έκπτωση φόρου για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων

09/11/2025

«Κατ’ αρχήν ο ενοικιαστής πρέπει να προειδοποιηθεί εγγράφως με εξώδικη πρόσκληση που θα του απευθυνθεί ότι θέλει μέσα σε τρεις μήνες να του αποδώσει το σπίτι του ο ιδιοκτήτης. Έχει λοιπόν μία αρχική προθεσμία τριών μηνών. Αν μέσα στο τρίμηνο ο ενοικιαστής δεν θέλει να αποδώσει το ακίνητο, τότε ο ιδιοκτήτης θα πάει πλέον στον δικηγόρο του, ο οποίος δικηγόρος του θα είναι ο ίδιος που έφτιαξε την εξώδικη πρόσκληση, θα πρέπει να φτιάξει το φάκελο της υπόθεσης αυτής της απόδοσης μισθίου, θα πάει στη γραμματεία του Δικαστηρίου, η οποία θα ορίσει από τον κατάλογο των δικηγόρων, όλα αυτά θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά, που έχει δώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος τον επόμενο τυχαίο στην σειρά δικηγόρο, ο οποίος θα έχει εκπαιδευτεί και θα έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράφει δικαστικές τέτοιες πράξεις διαταγής απόδοσης, όπως ήδη γίνονται με πολύ μεγάλη επιτυχία για μία σειρά άλλων πράξεων δικαστικών, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στους δικηγόρους, διότι εκεί είναι τυπικές και δεν χρειάζεται κάποιου είδους δικαστική διάγνωση.

Προσέξτε, δεν θίγεται η διάρκεια του συμφωνητικού και δεν θίγεται η οποιαδήποτε παράταση που έχει συμφωνηθεί είτε ηλεκτρονικά είτε με έγγραφο. Και δεν θίγεται η αρχική τριετία της κάθε μίσθωσης».

«Μετά τη λήξη, μετά το 3ο έτος, μετά το 4ο, το 5ο, το 8ο, το 10ο, το 20ο, οποτεδήποτε ο ιδιοκτήτης χρειαστεί το σπίτι του, θα πρέπει να υπάρχει ένας λογικός ανθρώπινος τρόπος να το πάρει».

Όταν λοιπόν θα φτάσει να δώσει τον φάκελο στο δικηγόρο, ο δικηγόρος θα έχει δέκα ημέρες προθεσμία να μελετήσει τη δικογραφία και να υπογράψει την πράξη αυτή την εκτελεστή και στη συνέχεια να την καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο δικαστήριο, το Πρωτοδικείο πλέον γιατί δεν υπάρχουν Ειρηνοδικεία, θα την πρωτοκολλήσει, θα δώσει αριθμό πρωτοκόλλου και θα εκδώσει το εκτελεστό αντίγραφο της πράξης που ονομάζεται απόγραφο, στον δικηγόρο, θα το παραδώσει αφού πληρωθούν τα διάφορα τέλη, ο δικηγόρος θα εκδώσει αντίγραφο και θα κοινοποιήσει την πράξη αυτή στον ενοικιαστή λέγοντάς του μέσα ότι και ανακοπή ακόμη μπορεί να κάνει εντός 15 εργάσιμων ημερών, αλλά και ότι δεν μπορεί να εκτελεσθεί σε βάρος του αυτή η πράξη αν δεν περάσουν τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες.

Άρα έχουμε τρεις συν έναν συν δύο, έχουμε έξι μήνες εγγυημένους από το κράτος, από τη διάταξη αυτή, με το χαρακτηριστικό ότι αυτούς τους έξι μήνες τους έχει στην τσέπη του ο ενοικιαστής χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να χρειαστεί ούτε να πάει σε δικηγόρο, ούτε να κάνει οτιδήποτε. Αυτομάτως το σύστημα προβλέπει μία εξάμηνη προστασία του ενοικιαστή. Αν δεν του φτάσει του ενοικιαστή το εξάμηνο, τότε μπορεί να κάνει ανακοπή κατά της πράξης αυτής εμπροθέσμως με τον δικηγόρο του και να ζητήσει κι άλλο χρόνο, επικαλούμενος τους λόγους που θα πείσουν τον δικαστή ότι πρέπει να μείνει έναν μήνα ακόμη, δυο μήνες ακόμη, γιατί υπάρχει μια ασθένεια, γιατί υπάρχει ένα σχολείο που τελειώνει, γιατί υπάρχει ένα σπίτι που τελειώνει» συμπλήρωσε ο κ. Παραδιάς.

Απαντώντας στο κατά πόσο εξομοιώνεται με αυτόν τον τρόπο αυτός που είναι συνεπής ενοικιαστής με τον κακοπληρωτή, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κατέστησε σαφές ότι δεν είναι έτσι και εξήγησε πώς προκύπτει αυτό.

«Η αρχική προθεσμία που δίνει ο νόμος για τον κακοπληρωτή για την πρώτη ειδοποίηση είναι 15 ημέρες, ενώ η προθεσμία που δίνεται σε αυτόν που πρέπει να αποδώσει το σπίτι είναι τρεις μήνες. Είναι εξαπλάσια η προθεσμία.

Η προθεσμία εκτέλεσης για τον κακοπληρωτή είναι είκοσι μέρες και προθεσμία εκτέλεσης στην περίπτωση που συζητάμε είναι 2 μήνες, είναι τριπλάσια. Καμία εξομοίωση λοιπόν δεν υπάρχει των δύο περιπτώσεων.

Υπάρχει εξομοίωση ως προς τη διαδικασία, όχι όμως ως προς τις προϋποθέσεις. Ο νόμος προστατεύει τον ενοικιαστή με ένα αδάπανο εξάμηνο, την ώρα που ο ιδιοκτήτης από τη δική του τη μεριά για να πείσει τον ενοικιαστή να κάνει αυτό που έχει υπογράψει, το αυτονόητο, να του δώσει το σπίτι του, θα πρέπει να πληρώσει δύο φορές τον δικηγόρο και δυο φορές τον δικαστικό επιμελητή. Ο ενοικιαστής και πάλι ευνοημένος είναι. Δεν πληρώνει απολύτως τίποτα. Έχει στην τσέπη του την προθεσμία, εξασφαλίζει το κράτος. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει τίποτα. Θα πρέπει να τρέξει, να ιδρώσει, να πληρώσει δύο φορές και να αγωνιά πότε θα τελειώσει αυτή η διαδικασία να πάρει κάποια στιγμή το σπίτι του. Γιατί αλίμονο, να πούμε ότι κάποιος νοίκιασε ένα σπίτι, δεν δικαιούται να το πάρει πίσω. Τότε να μη συζητάμε περί ιδιοκτησίας και δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε και φόρους κιόλας».

Ετικέτες: ΠΟΜΙΔΑεξώσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει αύριο η πλατφόρμα για αιτήσεις

    4 Δεκ 2025

  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    4 Δεκ 2025

  • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη νέα έκδοση της εφαρμογής «timologio» – Τι αλλάζει

    4 Δεκ 2025

  • Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής – Τα πρόστιμα

    4 Δεκ 2025

  • ΑΑΔΕ: Στα 112,5 δισ. τα ληξιπρόθεσμα

    3 Δεκ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού

    Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Επίδομα παιδιού Α21: Νωρίτερα η πληρωμή της 6ης δόσης

    159 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Επίδομα θέρμανσης: Πότε έρχεται η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους

    92 shares
    Share 37 Tweet 23
  • ΔΥΠΑ: Δεν κόβεται πλέον το ταμείο ανεργίας σε επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης!

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Όλα τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμής

    38 shares
    Share 15 Tweet 10

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.