voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    ΙΣΑ: Έκκληση για εντατικοποίηση των μέτρων κατά των κουνουπιών λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική

    Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 8/8 σε όλη την Κρήτη

    325 οι αυτοψίες σε σπίτια που κάηκαν από τις φωτιές – «Κόκκινα» 118 σπίτια

    πυρκαγιές

    Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την έναρξη δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας (πίνακας)

  • Εκπαίδευση
    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα 500 κορυφαία παγκοσμίως

    Υπ. Παιδείας: 3,358 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα

    Στεγαστικό επίδομα από το υπουργείο Παιδείας, σε 1.120 φοιτητές σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία – Ζαχαράκη: Οι ίσες ευκαιρίες στις σπουδές, σημαίνουν και έμπρακτη στήριξη απέναντι στο κόστος της φοιτητικής στέγης

    Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher

    Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Ορθοδοξία και Ελληνισμός στην Κύπρο – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή»

    Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν 95 ειδικότητες και 860 τμήματα των ΣΑΕΚ – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

  • Θέσεις εργασίας
    Άρχισε η διαδικασία αιτήσεων για τις προσλήψεις στη Δημοτική αστυνομία

    ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Τα νέα οριστικά αποτελέσματα για τις μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

    Διπλή επιδότηση για κατάρτιση και μηνιαίο μισθό 1.118 ευρώ σε 10.000 ανέργους – Τι ποσό επιχορήγησης λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, πώς θα επιλέγονται οι εργαζόμενοι

    ΔΥΠΑ: Επιπλέον 8.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω – Άρχισαν οι αιτήσεις

    Ποιοι κλάδοι προγραμματίζουν τώρα προσλήψεις στην Ελλάδα

    Προσλήψεις: Έρχονται 3.589 μόνιμες και εποχικές έως το τέλος του καλοκαιριού!

    ΟΑΣΘ: Πιάνουν δουλειά 171 επιπλέον οδηγοί – Aνακοινώθηκαν οι πίνακες

  • Οικονομία

    Υποχώρησε το 3,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

    ΕΦΚΑ: Ξεκινά η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών

    Οφειλές στον ΕΦΚΑ: Οι προϋποθέσεις για τις 72 δόσεις

    ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 391 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

    Προσλήψεις στο «Χαμόγελο του παιδιού» – Δείτε τις ειδικότητες

    ΟΠΕΚΑ: Σήμερα η καταβολή του βοηθήματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

  • Εργασιακά

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αμοιβές των εργαζομένων

    Συντάξεις Μαρτίου 2026: Ο λόγος που θα γίνουν νωρίτερα οι πληρωμές

    Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε καταβάλλονται – Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

    Αδειοδωρόσημο: Σήμερα η πληρωμή σε 91.455 εργατοτεχνίτες οικοδόμους

    Η γυναίκα στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και τρόποι στήριξης

    Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι ισχύει για τις αμοιβές των εργαζομένων

  • VOUCHER
    «Κουπόνια» για διακοπές έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    Έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»

    Στο «πράσινο ταμείο» η ενεργειακή αναβάθμιση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αρκαλοχωρίου

    Voucher παιδικών σταθμών: Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να αφήσουν την αίτηση εκτός

    Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

    Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ποια ΑΦΜ μπορούν να υποβάλουν αίτηση σήμερα και αύριο

    3+1 ερωτήσεις για τους βρεφονηπιακούς – Τι αλλάζει, ποιοι επωφελούνται

  • Πολιτική
    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

    Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

  • Εκλογές
    Μια πρωτοβουλία για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές από την Παρέμβαση Νέων

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές (video)

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Πολιτική

Σταύρος Καλαφάτης: «Έχουμε δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης τα τελευταία επτά χρόνια στη χώρα μας»

από NEWS ROOM
07/08/2026
σε Πολιτική
104
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Τα τελευταία επτά χρόνια με συντονισμένες πολιτικές έχουμε δημιουργήσει στη χώρα μας 20.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Είναι επιστήμονες οι οποίοι μας κάνουν περήφανους με την εργασία τους στα ερευνητικά μας κέντρα, στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το οποίο αποτελεί τροφοδότη για τα στοιχεία που παρέχουμε στην Eurostat, το 86% των νέων διδακτόρων επιλέγει να παραμείνει μείνει και εργασθεί στην Ελλάδα. Ενώ, σύμφωνα με άλλα στοιχεία της Eurostat το διάστημα 2021-2024 έχουμε σταθερή αύξηση επιστροφής Ελλήνων από το εξωτερικό και μείωση των εκροών, επιτυγχάνοντας την αντιστροφή του brain drain»,τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Καλαφάτης υπενθύμισε μάλιστα την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “Choose Europe for Science” η οποία έχει ως βασικό στόχο την προσέλκυση νέων επιστημόνων στην Ευρώπη. «Η χώρα μας έκανε έγκαιρα μια στρατηγική στροφή όσον αφορά τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο βασίζεται ως επί το πλείστον στην οικονομία της γνώσης. Η ανταγωνιστικότητά μας εξαρτάται άμεσα πλέον από το κατά πόσο οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν να αφομοιώσουν τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα την Τεχνητή Νοημοσύνη -η οποία δεν είναι μόνο μια νέα τεχνολογία αλλά μια σύγχρονη βιομηχανική επανάσταση, που αλλάζει το τοπίο και θα επηρεάσει τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έχει διαμορφώσει Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Έχουμε θεσπίσει», τόνισε, «πολύ ευνοϊκά φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα και ανάπτυξη. Όπως και κίνητρα για επενδυτές σε ελληνικές startups. Και διαμορφώνουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον μέσα από το οποίο δίνουμε στοχευμένα φορολογικά κίνητρα στους νέους επιστήμονές μας για να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας».

Όσον αφορά την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι: «Οι επιχειρήσεις οι οποίες ενσωματώνουν AI με ηθικό και ασφαλή τρόπο στην καθημερινή τους λειτουργία μπορούν να αυξήσουν έως και τέσσερις φορές την παραγωγικότητά τους. Ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε πάνω από 50% αύξηση των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες έχουν αρχίσει να κάνουν συστηματική χρήση AI τον τελευταίο χρόνο».

ΣχετικάΆρθρα

Στ. Καλαφάτης: Τα 30 και πλέον έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

07/09/2022
Η αντιμετώπιση του δημογραφικού, στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού, στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής

29/05/2021

Αναφερόμενος στην περιφερειακή ανάπτυξη και στη στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία 13 περιφερειακών κόμβων καινοτομίας, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον εθνικό στόχο της διπλής σύγκλισης. Ο ρόλος μας είναι συντονιστικός. Επενδύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας εντάσσοντας τις νέες τεχνολογίες σε συνεργασία με τις Περιφερειακές αρχές, στα τοπικά περιφερειακά αναπτυξιακά τους προγράμματα». «Σκοπός μας είναι», τόνισε, «η μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, η διασύνδεση πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με την τοπική οικονομία και την αγορά αλλά και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ενώνουμε δυνάμεις. Συνδέουμε την επιστήμη με την επιχειρηματικότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Δημιουργούμε γέφυρες εκεί που υπήρχαν στεγανά, μετατρέποντας την καινοτομία σε μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

«Sky is the limit» («Ο ουρανός είναι το όριο»), τόνισε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Καλαφάτης, επικαλούμενος αγγλικό ρητό για τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της μοντέλο της χώρας. «Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν πιλότο, ένα case study των περιφερειακών κόμβων καινοτομίας. Αξιοποιεί στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ως ευρύτερο οικοσύστημα. Διαθέτει ένα κορυφαίο ερευνητικό κέντρο, το ΕΚΕΤΑ, του οποίου τις εγκαταστάσεις αναβαθμίζουμε συνεχώς μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης (νέο Συνεδριακό Κέντρο, Θερμοκήπιο ΙΝΕΒ, ενεργειακή αναβάθμιση ΙΜΕΤ, “The Factory” του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ)». «Πρόσφατα, μάλιστα», όπως τόνισε, «εγκαινιάσαμε το AI Nucleus,ένα κέντρο έρευνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, μια επένδυση 2 εκατ. ευρώ που θα λειτουργήσει ως οικοσύστημα εφαρμοσμένης έρευνας και εξωστρέφειας, που μπορεί να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, τη βιομηχανία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε οι νέες τεχνολογίες να έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ετικέτες: Σταύρος Καλαφάτης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Μητσοτάκης για το myAGRO: «Η χώρα δεν μπορεί να είναι άλλο αιχμάλωτη των κυκλωμάτων, του ρουσφετιού και του παλαιοκομματισμού»

    6 Αυγ 2026

  • Κικίλιας: «Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

    4 Αυγ 2026

  • Πέθανε ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

    2 Αυγ 2026

  • Δημόσιο: Αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης – Τέλος σε 25 δικαιολογητικά με μία απλή δήλωση

    29 Ιούλ 2026

  • Υπουργείο Υγείας: Πιλοτικό πρόγραμμα για τη δωρεάν διαμονή γιατρών και νοσηλευτών μέσω Airbnb σε πέντε νησιά

    28 Ιούλ 2026

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ανοίγει ο δρόμος για μόνιμες προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΑΣΕΠ: 3.265 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου και Δημοτικού

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Αυτοί είναι οι άνεργοι που δικαιούνται δωρεάν ένσημα 5 έτων

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • Δωρεάν ένσημα από τη ΔΥΠΑ για μακροχρόνια ανέργους

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Παιδικοί σταθμοί: Τι αλλάζει και ποιοι επωφελούνται

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.