Συνάντηση Θραψανιώτη με εργαζόμενους ΕΣΠΑ παιδικών Σταθμών

Συνάντηση Θραψανιώτη με εργαζόμενους ΕΣΠΑ παιδικών Σταθμών

2 Ιουλίου 2021

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης με τους συμβασιούχους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι εκδήλωσαν την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, καθώς και το πάγιο αίτημα τους για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, αφού δουλεύουν με διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης
εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ επί σειρά ετών, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τόνισαν ακόμη την ανάγκη νέας νομοθετικής ρύθμισης ώστε να είναι δυνατή η μονιμοποίηση τους. Το υπάρχον μόνιμο προσωπικό  είναι πολύ μικρότερο από αυτό των συμβασιούχων και χωρίς την παρουσία των συμβασιούχων οι περισσότεροι από τους ήδη υπάρχοντες Παιδικούς Σταθμούς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. 

Ο Βουλευτής από την μεριά του τόνισε ότι η στελέχωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό είναι μονόδρομος.

 Θεωρεί το αίτημα τους δίκαιο ώστε να τελειώνει η εργασιακή ομηρεία τους. Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για άλλους συμβασιούχους που δικαιώθηκαν, είναι απαραίτητη η εναρμόνιση και των αποφάσεων των Εθνικών δικαστηρίων που θα εκδικάσουν στην συνέχεια την ίδια υπόθεση. Και η χώρα μας πρέπει να σεβαστεί αυτήν την απόφαση και να αλλάξει την νομοθεσία της γιατί  τίθεται και ζήτημα παραβίασης του Δικαίου της Ένωσης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<