Επιβεβαίωση Voucher Ergasia – Κοινωφελής Εργασία: Βγήκε η πρόσκληση της Κατάρτισης, όλες οι λεπτομέρειες

Επιβεβαίωση Voucher Ergasia – Κοινωφελής Εργασία: Βγήκε η πρόσκληση της Κατάρτισης, όλες οι λεπτομέρειες

23 Φεβρουαρίου 2021

Βγήκε την Τρίτη όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το Voucher Ergasia, η πρόσκληση της Κατάρτισης για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η κατάρτιση αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και όπως δείχνουν τα πράγματα θα ξεκινήσει στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) που συμμετέχουν στη Δράση περίπου αρχές Απριλίου.

Αν δεν ξεκινήσει δηλαδή εκείνο το διάστημα, δεν θα προλάβουν οι ωφελούμενοι να καταρτιστούν μέσα στο οχτάμηνο του προγράμματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το επόμενο βήμα μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης, είναι το διάστημα μόλις μίας εβδομάδας (όπως αναφέρει η πρόσκληση) ώστε να κάνουν την αίτηση τους τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που επιθυμούν να συμμετέχουν ως Πάροχοι Κατάρτισης και έπειτα να δημοσιευτεί το μητρώο παρόχων ώστε μέσα από αυτό να επιλέξουν οι ωφελούμενοι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με το οποίο θα συνεργαστούν για να καταρτιστούν.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης αρχίζει στις 23/02/2021 και ώρα 12:00μμ και λήγει στις 02/03/2021 και ώρα 12:00μμ.

Επισημαίνεται ότι οι ωφελούμενοι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο οποίο επιθυμούν να καταρτιστούν και εκεί να πάνε τα δικαιολογητικά συμμετοχής για την Κατάρτιση.

Μετά την επιλογή των ωφελούμενων του Κέντρου που επιθυμούν, θα οργανωθούν τα τμήματα κατάρτισης τα οποία θα είναι είτε πρωϊνά είτε απογευματινά και όταν θα είναι έτοιμες όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των ωφελούμενων. 

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους αρμόδιους φορείς, είναι ότι οι ωφελούμενοι κατά την αποδοχή της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο στον ΟΑΕΔ, δήλωσαν κάποιες Ειδικότητες Κατάρτισης και αυτό έγινε με βιασύνη χωρίς να είναι και πολύ σίγουροι για την απόφαση τους. Επίσης είναι δυνατόν ειδικά στην Επαρχία να μην γίνουν όλες οι ειδικότητες και επομένως να μη μπορέσουν να τις υλοποιήσουν. Δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα στους ωφελούμενους να αλλάξουν ακόμα και τώρα την ειδικότητα που θα καταρτιστούν. Θα ενημερωθείτε άμεσα γι’ αυτό σε περίπτωση που υπάρξει εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι οι ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

Α. Οριζόντιες δεξιότητες

1. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (1ο επίπεδο)
2. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (2ο επίπεδο)
3. Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (3ο επίπεδο)
4. Οργάνωση & Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων
5. Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες στο Χώρο Εργασίας (Αγγλικά)
6. Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων
7. Πρώτες Βοήθειες
8. Περιβαλλοντολογική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων
9. Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (Social Media)

Β. Εξειδικευμένες δεξιότητες

10. Επαγγελματίας Καθαριστής / Απολυμάνσεις Δημοσίων Χώρων
11. Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία
12. Χειρισμός Εργαλειομηχανών
13. Υπηρεσίες Διαμόρφωσης / Συντήρησης Πρασίνου
14. Στέλεχος Κοινωνικής Φροντίδας (Διαχείριση πόνου – ψυχολογική στήριξη – δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας)
15. Οικοδομικές Εργασίες – Εργασίες Κατασκευαστικού Κλάδου
16. Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων (φυσικών, βιολογικών και τεχνολογικών) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ‘Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, η κατάρτιση είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και Δια Ζώσης και εναλλακτικά εξ αποστάσεως, λόγω των εν εξελίξει ειδικών περιστάσεων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα αναμένεται να ακολουθήσει πιο συγκεκριμένη ανακοίνωση επ’ αυτού. 

Μετά το τέλος της κατάρτισης θα ακολουθήσει και Πιστοποίηση των γνώσεων και Δεξιοτήτων που απόκτησαν οι ωφελούμενοι.

Το διάστημα της κατάρτισης οι ωφελούμενοι δεν θα πηγαίνουν στους Δήμους για Εργασία.

Αίτημα για παράταση του Προγράμματος

Ένα άλλο δίκαιο αίτημα που απασχολεί τόσο τους Δήμους όσο και τους Ωφελούμενους, είναι να δοθεί παράταση στο οχτάμηνο του Προγράμματος, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και έτσι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι περισσότερους μήνες στις εργασίες τους. Οι Δήμοι έχουν αυξημένες ανάγκες και ειδικά τους Καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη παράταση του προγράμματος.

Το Αίτημα αυτό θα εξεταστεί από τους αρμοδίους περί τα τέλη του οχταμήνου και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ειδικά από το αν υπάρξουν κονδύλια για την πληρωμή των έξτρα μηνών στους ωφελούμενους.

Πότε θα αρχίσει η κατάρτιση

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αλλά και την έκδοση της πρόσκλησης κι αφού ακολουθηθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η ετοιμασία των τμημάτων, η κατάρτιση αναμένεται να αρχίσει αρχές Απριλίου.

Η συμβουλή μας είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με τους παρόχους για να σας δώσουν τις κατευθύνσεις και να αρχίσετε τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Το Voucher Ergasia θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει σχετικά.

Μείνετε συντονισμένοι!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<