«Θα γίνει πόλεμος για το 800άρι των επιστημόνων»

«Θα γίνει πόλεμος για το 800άρι των επιστημόνων»

18 Μαΐου 2020

Θα μεταφέρω αυτολεξεί την συζήτηση: «Τι γίνεται με το 800άρι του Μαΐου για τους δικηγόρους;», ρώτησα εξαιρετική πηγή μου.

«50-50», μου απάντησε.

«Κι αν δε δοθεί;», επέμεινα.

«Πόλεμος», η μονολεκτική απάντηση.

Μα, θα ρωτήσει κάποιος, θα κάνουν πόλεμο στην κυβέρνηση οι δικηγόροι για ένα τέτοιο ποσό; Για έναν μήνα;

Η ερώτηση δεν αποτελεί προσπάθεια ευτελισμού του ποσού, ούτε της ανάγκης που μπορεί να τα έχει ένας επαγγελματίας που ουσιαστικά εδώ και καιρό δεν δουλεύει. Είναι όμως ερώτηση που αφορά την τάξη μεγέθους της ζημίας.

Η απάντηση λοιπόν είναι πως «ναι, θα κάνουν». Γιατί δεν αφορά τόσο το ποσό αλλά την υπόσχεση που θα αθετηθεί. Θα αφορά , σωρευτικά, το κερασάκι στην τούρτα του voucher , για την υπόθεση του οποίου το δικηγορικό σώμα πνέει μένεα για τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Θα αφορά το κεφάλαιο αξιοπιστίας που έχτισε ως αντιπολίτευση με την μεσαία τάξη, με το αποκαλούμενο κίνημα της γραβάτας, το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Άρα δεν είναι το ποσό. Είναι η τάξη μεγέθους της εμπιστοσύνης που θα χτιστεί. Είναι τελικά αυτό το κεφάλαιο που θα ξοδευτεί κι όχι το ποσό από τον προϋπολογισμό.

Του Παναγιώτη Στάθη από το dikastiko.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<