Ξεκινάει η Κατάρτιση για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας των 274 Δήμων

Ξεκινάει η Κατάρτιση για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας των 274 Δήμων

27 Ιουλίου 2017 0 σχόλια

Εκδόθηκε στις 27/7/2017 στο Διαύγεια, η Πρόκληση Κατάρτισης με αριθμό 3/2017, που αφορά την κατάρτιση για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αναφερόταν στην Γ’ Φάση με τους 274 Δήμους και στο οποίο οι ωφελούμενοι ξεκίνησαν να δουλεύουν σε αυτούς τους Δήμους περίπου από τον Μάρτιο του 2017 και έπειτα (ανάλογα με το πότε κλήθηκε ο κάθε ένας).

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης αναφέρεται στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν και κύκλο σεμιναρίου µε θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Η κατάρτιση επίσης περιλαμβάνει και άλλες ενότητες χρήσιμες για την Αγορά Εργασίας.

Για να παρακολουθήσει κάποιος την κατάρτιση θα έπρεπε να το είχε δηλώσει την περίοδο που προσήλθε στον ΟΑΕΔ για να αποδεχτεί την πρόσκληση.

Οι Ωφελούμενοι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την κατάρτιση, θα συμμετάσχουν, μετά το πέρας του, σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής.

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί υποχρεωτικά την επιτυχία του ανέργου σε αυτές τις εξετάσεις, αλλά του δίνει την δυνατότητα, αν επιτύχει, να αποκτήσει επικαιροποιημένο δίπλωμα Υπολογιστών το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής σε όλες τις προκηρύξεις.

Οι ωφελούμενοι που επέλεξαν την κατάρτιση θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί από Δευτέρα έως Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί με την μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (voucher), δηλαδή ο άνεργος θα μπορεί να επιλέξει το ΚΕΚ της αρεσκείας του και σ’ αυτό θα την υλοποιήσει.

Η κατάρτιση αναμένεται να ξεκινήσει όταν τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες (εκτιμούμε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου).

Χρονοδιάγραμμα Διαδικασιών

Ένα μικρό χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών είναι οι εξής:

 1. Δήλωση των παρόχων Κατάρτισης (ΚΕΚ – Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) που θα συμμετέχουν στην Κατάρτιση των ωφελούμενων από 28/7/2017 έως 7/8/2017
 2. Δημοσιοποίηση του Μητρώου ωφελούμενων (δηλαδή αυτών που επέλεξαν την κατάρτιση)
 3. Επιλογή του Παρόχου Κατάρτισης της αρεσκείας του κάθε ωφελούμενου και προσκόμιση των δικαιολογητικών (δείτε τα δικαιολογητικά παρακάτω)
 4. Ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης από τους ωφελούμενους μέσα σε 15 ημέρες από την δημοσιοποίηση του Μητρώου
 5. Δήλωση Έναρξης τμήματος του Παρόχου Κατάρτισης με συμμετέχοντα τον ωφελούμενο, μέσα σε 15 ημέρες από την Ενεργοποίηση της Επιταγής του
 6. Έναρξη της Κατάρτισης
 7. Μέσα σε 15 ημέρες από το τέλος της κατάρτισης θα διενεργηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης

Δικαιολογητικά Ωφελουμένων

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ωφελούμενοι στο ΚΕΚ της επιλογής τους ,για τη συμμετοχή τους στα τμήματα κατάρτισης είναι τα εξής:

 1. Βεβαίωση από τον Δήμο ότι απασχολούνται στο συγκεκριμένο Δήμο στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 1/2017 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.
 2. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
 3. Αριθμό Αίτησης συμμετοχής στη δράση.
 4. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες της δράσης κατάρτισης, καλό είναι οι ωφελούμενοι να συμβουλεύονται τους Παρόχους Κατάρτισης που θα επιλέξουν να συνεργαστούν.

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

Τα δεδομένα σας ειναι ασφαλήΔεν μοιραζόμαστε με κανέναν τα στοιχεία σας