Στο κυνήγι της… ντομάτας – Σε απόγνωση οι αγρότες

Στο κυνήγι της… ντομάτας – Σε απόγνωση οι αγρότες

14 Ιανουαρίου 2020

Το παράδοξο στην αγορά της ντομάτας, αλλά και των λοιπών κηπευτικών καταγράφεται και φέτος στην Κρήτη.

Τη στιγμή που έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές – λόγω της κακοκαιρίας και των ακραίων καιρικών συνθηκών- στις αγροτικές περιοχές του νησιού, όπως στη Μεσαρά, στην Ιεράπετρα και στην Κουντούρα Χανίων και θα περίμενε κανείς να υπαρχει μια αύξηση στις τιμές, εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο.
Οι παραγωγοί στην Κρήτη βλέπουν πως οι ελληνοποιήσεις, οι ξέφρενες εισαγωγές, έχουν εκτοπίσει τα ντόπια προϊόντα.

Μέσα από τα ρεπορτάζ του voucherergasia.gr εχει καταγραφεί η κατάσταση αυτή με τις αθρόες εισαγωγές από χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία. Μια κατάσταση η οποία οχι μόνο οδηγεί στην κατρακύλα των τιμών των κηπευτικών, αλλά ενέχει και κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.

Οι παραγωγοί που βλέπουν ότι ενώ η παραγωγή είναι μειωμένη και θα έπρεπε οι τιμές να είναι αυξημένες για να μπορεί να ισορροπήσει το ισοζύγιο, βλέπουμε δυστυχώς να γίνεται το αντίθετο, ζητούν μέτρα στήριξης.

Γιατί δεν μπορεί σε διαφορετική περίπτωση να επιβιώσει ο συγκεκριμένος κλάδος στο μέλλον. Και πως θα μπορεί να επιβιώσει όταν λόγω των ελληνοποιήσεων, η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα εισαγωγής σε εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, τα οποία όμως στον καταναλωτή φτάνουν ιδιαίτερα ακριβά…

 

Ανδρέας Κριτσωτάκης

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<