Συγκροτούν ομάδες εργασίας για όλα τα ζητήματα των αγροτών

Συγκροτούν ομάδες εργασίας για όλα τα ζητήματα των αγροτών

5 Αυγούστου 2020

Λάδι, αμπελια, κτηνοτροφία, επιδοτήσεις, ενίσχυση των αγροτών. Αυτά είναι μόνο κάποια απο τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης απο την Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Πρόκειται για μια ακόμη κρίσιμη συνάντηση την οποία πραγματοποίησαν οι αμπελουργοί και οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, βλέποντας πως οι οικονομικές συνέπειες του πρωτογενούς τομέα είναι μεγάλες.

Οι μετέχοντες εθεσαν για μια ακόμη φορά επι τάπητος τα πολλά προβλήματα, αλλά και να στειλουν ξανά μήνυμα πως εχουν αναγκη απο ουσιαστική στήριξη.

Αυτό που τόνισε ο πρόεδρος κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης ειναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν ομάδες εργασίας για να ασχοληθεί η καθε μία από αυτές με τα επιμέρους ζητήματα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο voucherergasia.gr ο κ. Ιερωνυμάκης, επισήμανε πως η κατάπτωση του πρωτογενούς τομέα φαίνεται από την κατάσταση στην τοπική αγορά. «Όταν ο αγρότης δεν έχει εισόδημα για να κινηθεί καταναλωτικά, τότε το πλήγμα στην τοπική αγορά είναι ακόμη μεγαλύτερο. Κάτι που έχουν παραδεχθεί και επισημάνει και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρηματικων κλάδων, αλλά και φορεών, όπως είναι ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.


«Η κατάσταση είναι δραματική. Υπαρχουν πολλά ανοικτά τα ζητήματα με το αμπελι, την ελιά και την κτηνοτροφία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για κάθε κλάδο είναι η αναμπελωση για τους αμπελουργούς, η κατάντια του ελαιολάδου για τους ελαιοπαραγωγούς και το τεράστιο κόστος για τη συντήρηση των ζώων που υπαρχει για έναν κτηνοτρόφο. Ο κ. Σταικούρας εξήγγειλε 150 εκ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών. Απαιτείται όμως ένα ποσό τουλάχιστον 8πλάσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερωνυμάκης.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<