Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί οι αγρότες πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων- «Κλειδί» για τις καλλιέργειες

Θέμα voucherergasia.gr: Γιατί οι αγρότες πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων- «Κλειδί» για τις καλλιέργειες

21 Ιουλίου 2020

Μετά από μια πενταετία, επανέρχεται στο προσκήνιο η χορήγηση – ανανέωση του πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τους αγρότες!

Οι απαιτήσεις για την ορθή και ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων καθιστούν αναγκαία την κατοχή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, το οποίο διασφαλίζει στους αγρότες την απρόσκοπτη χρήση των γεωργικών φαρμάκων, χωρίς να υπαρχει κανένας κίνδυνος για την επιβολή προστίμων ή οποιαδήποτε άλλη συνέπεια.

Τη διαδικασία για την απόκτησή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, αλλά και την κατάρτιση των φορέων και ιδιωτών που μπορούν να το αποδώσουν, περιγράφει με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κατάρτιση, η πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων και φυσικά η ανανέωση του πιστοποιητικού μπορεί να γίνει μέσα από εκπαιδευτικους Ομίλους, όπως είναι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies.


Επίσημο εξεταστικό κέντρο

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies, επίσημο εξεταστικό κέντρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, διενεργεί εξετάσεις για την Χορήγηση ή την Ανανέωση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Ανανέωση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων
Σύμφωνα με το άρθρο 14 της υπ’ αριθ. 8197/90920/2013 (ΦΕΚ Β’ 1883) Κοινής Υπουργική Απόφαση, η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σε θέματα του Παραρτήματος Β’ του ν. 4036/2012 (Α’8) είναι πέντε έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς χορήγησης του. Επιπροσθέτως η παράγραφος 2 του ιδίου άρθρου αναφέρει ότι το αργότερο έξι μήνες πριν την λήξη της ισχύος του ο ενδιαφερόμενος δύναται να εξετασθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του άρθρου 12 προκειμένου να ανανεώσει την ισχύ του για επιπλέον 5 έτη.

Φέτος λοιπόν λήγει η πενταετία που είναι σε ισχύ τα πρώτα Πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν το 2015 και γι’ αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 και αναφέρει ότι ο Χρήστης Γεωργικών Φαρμάκων πρέπει να δώσει εκ νέου εξετάσεις για την ανανέωση του πιστοποιητικού του.

Κατεβάστε την Ανακοίνωση από εδώ: Ανακοίνωση για την Ανανέωση του Πιστοποιητικού

«Με βάση τα ανωτέρω ενημερώνουμε για την υποχρέωση των επαγγελματιών χρηστών των οποίων λήγει η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων να προβούν εκ νέου σε εξετάσεις για την ανανέωση του. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του ν. 4036/2012 (Α’8), η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν σε ισχύ το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι 5 έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του.

Η διαδικασία

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies λοιπόν διενεργεί ξανά εξετάσεις για την ανανέωση του πιστοποιητικού. Το κόστος των εξετάσεων ανέρχεται στο ποσό των 50€ (25€ παράβολο Υπουργείου + 25€ έξοδα εξεταστικού κέντρου).

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στις εξετάσεις θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 50€ στον εξής λογαριασμό:

● ΤΡΑΠΕΖΑ: EUROBANK
● ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: Εκπαιδευτικός Όμιλος dp studies Ε.Ε.
● ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0276.25.0200674123
● IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR6702602760000250200674123

Εναλλακτικά μπορεί να περάσει από τα γραφεία του Ομίλου για την εξόφληση του παραπάνω ποσού.


Για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε ΕΔΩ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<