Θέμα voucherergasia.gr: Προϊόντα και αγρότες στα… αζήτητα

Θέμα voucherergasia.gr: Προϊόντα και αγρότες στα… αζήτητα

9 Απριλίου 2020

«Έχω αυτή τη στιγμή στο ψυγείο μου περίπου 1000 κλούβες απούλητες. Προϊόντα, όπως μήλα, αχλάδια, βανίλιες, ροδάκινα και καρύδια κινδυνεύουν να πεταχτούν, αν δεν αλλάξει κάτι».

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο voucherergasia.gr αγρότης, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε τη δυνατότητα να πουλά τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές της περιφέρειας Αττικής. Μια δυνατότητα που διεκόπη λόγω του κορωνοϊού. Ο ίδιος έχοντας την έδρα του εκτός Αθηνών, είδε την απόφαση για τη μη μετακίνηση αγροτών που εχουν την έδρα τους εκτός της πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας, είναι πλέον σε απόγνωση και ζητά τη λήψη μέτρων και για τη δική τους… προστασία.

Είναι μια περίπτωση ανάλογη με εκείνες που καταγράφονται στην Κρήτη, όπως έχει επισημάνει μέσα από συνεχή ρεπορτάζ του το voucherergasia.gr (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πρόκειται για αγρότες που πλέον μετρούν τις οικονομικές τους πληγές και βλεπουν ότι δεν έχουν… αύριο. «Η ζημιά μου εφόσον δε βρεθεί μια λύση θα είναι πολύ μεγάλη. Υπολογίζω ότι η ζημιά μου μπορεί να φτάσει και τις 10.000 ευρώ. Το τραγικότερο και παραδοξο όλων είναι ότι τη στιγμή που τα δικά μου προϊόντα, όπως και των συνεδέλφων μου είναι στα αζήτητα, η κατανάλωση των κηπευτικών προϊόντων έχει αυξηθεί. Μιλάμε όμως για προϊόντα που είναι κατά κύριο λόγο εισαγωγής», σημειώνει ο ίδιος.

Είναι αλήθεια πως η αθρόα εισαγωγή προϊόντων, αποτελεί μια μεγάλη πληγή για την εγχώρια αγορά και τον κλάδο των παραγωγών κηπευτικών. Οι ίδιοι έχουν καταγγείλλει αλεπάλληλες φορές αυτό το πρόβλημα. Όμως αυτό παραμένει άλυτο και έτσι ποσότητες από γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, διοχετεύουν την αγορά με προϊόντα, όπως οι ντομάτες της φωτογραφίας που δημοσιεύει σήμερα το voucherergasia.gr

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<