Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς να δηλώσουν τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς να δηλώσουν τις ελλείψεις φαρμάκων

22 Ιανουαρίου 2020

Παρέμβαση στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων επιχειρεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), τονίζοντας ότι «οι ελλείψεις αποτελούν για τον ΠΦΣ το κυρίαρχο πρόβλημα στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών και για τον λόγο αυτό έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο Υπουργείο Υγείας».

Στόχος του ΠΦΣ είναι, όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση, «να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκταση του πανελλαδικά».

Για τον λόγο αυτό, καλεί τους φαρμακοποιούς «να αποστείλουν εντός μιας εβδομάδας από σήμερα να μας στείλετε κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό σας, δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο ΠΦΣ θα επεξεργαστεί τα στοιχεία και θα καταρτίσει έναν συγκεντρωτικό κατάλογο ελλείψεων πανελλαδικά, με στόχο «να αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος».

Τέλος, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών δηλώνουν αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων σε φάρμακα.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<