Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν (VIDEOS)

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν (VIDEOS)

28 Ιουνίου 2021

Κάρτα Ελευθερίας. Ή freedom pass. Με αυτήν την κίνηση-επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των νέων σε ηλικία συμπολιτών μας από 18 έως 25 ετών την εποχή της πανδημίας, η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της νέας γενιάς. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, προστατεύοντας αυτούς, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο, ανοίγοντας, παράλληλα, ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας για αυτούς.

Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους κάθε νέα και κάθε νέος θα αποκτά αυτόματα μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ. Αυτή θα καλύπτει εισιτήρια και ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία, αλλά και την είσοδο σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, σε σινεμά, σε θέατρα και σε μουσεία. Η κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί. «Αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν. Η κάρτα θα προπληρωθεί από το κράτος και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσα από μία εφαρμογή στο κινητό ή με μία βεβαίωση για όσους δεν διαθέτουν έξυπνο τηλέφωνο. Οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολες διακοπές, είτε να χαλαρώσουν σε χώρους πολιτισμού και διασκέδασης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για μία οφειλή στη νεολαία. Ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται. Ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή τους. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που από τη φύση τους συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Και όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται. Το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία τώρα που έχουμε μπροστά μας τη μετάλλαξη Δέλτα. Πρόκειται για μία μετάλλαξη που μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια από το φθινόπωρο. Γιατί η γενική ανοσία περνάει μέσα από την ανοσία του καθενός μας. Μπορεί να πιστεύουν ότι οι ίδιοι δεν θα νοσήσουν, αλλά θα νοσήσουν αργότερα, αλλά παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού βοηθώντας τον να απλώνεται και να μεταλλάσσεται και είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να του βάλουν φρένο, για να φτάσουμε στο ποσοστό του θωρακισμένου πληθυσμού στο 70%. Και γιατί όχι υψηλότερα», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσα από αυτήν την κάρτα «Ελευθερίας» για τους νέους η κυβέρνηση διαθέτει πρόσθετα κεφάλαια σε κλάδους, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι μεταφορές.

«Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους. Ενώ στηρίζει την αγορά ταυτόχρονα κατευθύνει και μέρος του δημόσιου πλούτου στη νέα γενιά της κοινωνίας. Και αυτή η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιό μας για μία ομαλή μετάβαση στη μετά την Πανδημία εποχή. Κρατάμε τη μάσκα όταν είμαστε πολλοί και όταν είμαστε μόνοι μας κάνουμε το εμβόλιο και σύντομα μάλιστα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους, όπου η χωρητικότητα για τους εμβολιασμένος θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι ανακοινώσεις για το θέμα θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Καλώ τους νέους να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να…τσιμπηθούν με το εμβόλιο. Να ταξιδέψουν, να διασκεδάσουν, αλλά να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε να αφήσουμε πίσω μας οριστικά και αμετάκλητα την μεγάλη αυτή περιπέτεια της πανδημίας», τόνισε.

Στο μεταξύ, ένα νέο τηλεοπτικό σποτ παρουσίασε η κυβέρνηση για την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ που θα λαμβάνουν οι νέοι έως 25 ετών που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<