Αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου

Αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ Χερσονήσου

7 Μαΐου 2021

Μόνο με εκμίσθωση και ταυτόχρονα με την πλήρη ανακαίνιση, παραχωρείται από το Υπουργείο Εργασίας προς το Δήμο Χερσονήσου, το ακίνητο του τ. ΙΚΑ στη Χερσόνησο, σύμφωνα με την απάντηση σχετικής κοινοβουλευτικής ερώτησης 5205/19-3-21, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, Χάρη Μαμουλάκη, Μανόλη Θραψανιώτη και Παύλου Πολάκη.

Το Υπουργείο Εργασίας δεν προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση του Δήμου Χερσονήσου και της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρησή του με σκοπό τη στέγαση κοινωφελών δομών. 

Στην απάντησή του το Υπουργείο, αναφέρεται στην απόφαση της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α. για το πενταετές πρόγραμμα Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ε.Φ.Κ.Α, που αφορά και στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ειδικότερα, η  πρόταση αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση -τουλάχιστον 30 ετών- με ταυτόχρονη πλήρη ανακαίνισή του, από τον μισθωτή, με ένα ποσό επένδυσης τουλάχιστον 50% της αξίας, του ακινήτου. Παράλληλα προβλέπεται η  καταβολή μισθώματος χαμηλού για τα πρώτα 10 χρόνια και υψηλότερου τα επόμενα χρόνια. Τα δε έτη ενοικίασης, τα έτη χαμηλού μισθώματος και το ύψος της επένδυσης θα προκύψουν μετά από αναλυτική μελέτη.

Ως εκ τούτου, o Ε.Φ.Κ.Α. θα προβεί σε ενημέρωση του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την αξιοποίηση των ακινήτων του Φορέα, έχοντας την πρόθεση να συζητήσει τους όρους παραχώρησης χρήσης (εκμίσθωσης), το μίσθωμα και τον τρόπο συμψηφισμού των μισθωμάτων με τις απαραίτητες, ώστε το ακίνητο να αξιοποιηθεί από τον Δήμο για τη στέγαση υπηρεσιών του.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<