voucherergasia.gr
Unic - Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα

    ΥΠΕΞ: Εκδόθηκε η NAVTEX για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ο εμβολιασμός αποτελεί επένδυση στη δημόσια υγεία και στην ποιότητα ζωής των πολιτών

    ΕΟΔΥ: Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα-Συνολικά 462 κρούσματα και 53 θάνατοι

    Εφιαλτική πρόβλεψη για το 2080 – Η Ελλάδα θα χάσει σχεδόν 3 εκατομμύρια κατοίκους!

  • Εκπαίδευση

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

    Σχολεία: Η μεγάλη αλλαγή στις εγγραφές μαθητών – Πότε θα γίνονται αυτόματα

    ΟΙΕΛΕ: Δικαίωση για το θέμα του του επιμισθίου στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε τμήματα ΙΒ των ιδιωτικών σχολείων

    Πολυνομοσχέδιο Παιδείας: Οι 4 μεγάλες αλλαγές στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών

  • Θέσεις εργασίας

    Προσλήψεις 31 ατόμων στο Δήμο Πετρούπολης

    Προκηρύσσονται 155 Θέσεις Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ σε Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία

    Προσλήψεις γιατρών στο Δήμο Θεσσαλονίκης

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

  • Οικονομία

    Με βάση τον πληθωρισμό οι αυξήσεις εισφορών στο e-ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς και το 2027

    Αγροτικό πετρέλαιο: Πρώτη πληρωμή από την ΑΑΔΕ σε 918 πρατήρια μέσω του myDiesel

    ΕΝΦΙΑ – Ε9: Πώς γλιτώνετε αναδρομικά και πρόστιμα

    Κούρεμα ΕΑΣ στις συντάξεις και αναδρομικά – Ποιοι διεκδικούν επιστροφές

  • Εργασιακά

    Με βάση τον πληθωρισμό οι αυξήσεις εισφορών στο e-ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς και το 2027

    Κεραμέως στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης

    Περίπου 2.500.000 εργαζόμενοι πλέον με ψηφιακή κάρτα

    Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι εξαιρούνται

  • VOUCHER

    Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί: Voucher αυξημένα κατά 10% – Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση

    Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε κατά 10% την αξία των vouchers για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

    Μιχαηλίδου: “Πριν τα Χριστούγεννα το πρώτο voucher σίτισης”

    Εγκρίθηκε νέο voucher διακοπών – Ήρθε το Achaia Pass

  • Πολιτική

    Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι συν δύο μέτρα για τους δήμους – 240 εκατ. για οφειλές ενέργειας, 200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σ/ν για την ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια και την προστασία συνεπών οφειλετών

    ΥΠΑΙΘΑ: Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο – Παρεμβάσεις στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Με την καινοτομία στηρίζουμε την εθνική μας ταυτότητα, τις αξίες και την γλώσσα μας

  • Εκλογές

    Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

    Σπανάκης: Από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από τις επόμενες εκλογές οι ομογενείς θα ψηφίζουν με επιστολική ψήφο

    Εκλογική περιφέρεια απόδημου ελληνισμού: Μετά 18 μήνες από τις επόμενες εκλογές το νέο σύστημα

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νερό Ζαρός

voucherergasia-240x110

santorinisport.gr

webinar.edu.gr

Αρχική Οικονομία

Με ψηφιακό φάκελο όλοι οι φορολογούμενοι στο νέο Taxis – Τι αλλάζει

από NEWS ROOM
28/05/2024
σε Οικονομία

111
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα εποχή ανατέλλει για το πληροφοριακό σύστημα TAXIS, το οποίο μετά από 27 χρόνια πορείας εκσυγχρονίζεται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.
Με στόχο την αποτελεσματική υποστήριξη τεχνολογικά σύνθετων ελέγχων και ταυτόχρονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα αναπτυχθούν νέα συστήματα για την καταγραφή και παρακολούθηση των εισοδημάτων, καθώς και εφαρμογές για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, κλοπής, απάτης και διακίνησης «μαύρου χρήματος».

Λογιστική στην πράξη - από τη θεωρία στο γραφείο

Το νέο TAXIS καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα εντάσσονται στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 131,589 εκατ. ευρώ με την ΑΑΔΕ να έχει προχωρήσει στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού και τους ενδιαφερόμενους να έχουν περιθώριο μέχρι τις 27 Ιουνίου για να υποβάλλουν προσφορές (η αποσφράγιση θα γίνει στις 4 Ιουλίου).

Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση των τριών βασικών φορολογικών συστημάτων Τaxis, Τaxisnet και Εlenxis στοχεύοντας στην ενοποίηση, συλλογή και αξιοποίηση των βάσεων δεδομένων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μη φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και γενικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει η ΑΑΔΕ στους φορολογούμενους με συμπίεση του διοικητικού κόστους.
Στο νέο TAXIS, ο κάθε φορολογούμενος θα έχει το δικό του ψηφιακό φάκελο με πλήρες εισοδηματικό και περιουσιακό προφίλ.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, ηλεκτρονικές και μη, θα ψηφιοποιηθούν πλήρως και θα είναι διαθέσιμες «πρωτίστως ψηφιακά» μέσω ποικίλων μέσων ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης χωρίς τη φυσική παρουσία του φορολογούμενου, παρέχοντας στους πολίτες διαχείριση και καθολική ενημέρωση της πορείας των υποθέσεων τους.

ΣχετικάΆρθρα

Αγροτικό πετρέλαιο: Πρώτη πληρωμή από την ΑΑΔΕ σε 918 πρατήρια μέσω του myDiesel

06/11/2026

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

05/11/2026

Πολίτες και επιχειρήσεις θα εισάγουν μόνο μια φορά τα στοιχεία τους στις συναλλαγές τους με την περαιτέρω ανάπτυξη διαλειτουργικότητας για όλο το δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις. Θα σταματήσει έτσι το φαινόμενο, η εφορία αλλά και ευρύτερα το Δημόσιο να ζητά …κάθε τόσο από τους φορολογούμενους στοιχεία τα οποία έχουν ήδη υποβάλλει.

Το έργο προβλέπει επίσης τη διασύνδεση με τρίτα ηλεκτρονικά συστήματα όπως ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ταμειακών μηχανών, ERP επιχειρήσεων (πρόγραμμα που υποστηρίζει ουσιαστικά όλα τα τμήματα) και τραπεζών με στόχο τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του εμπορίου και την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων μη συμμόρφωσης θα αξιοποιηθούν εργαλεία δημιουργίας προφίλ φορολογουμένων και υποθέσεων, μέθοδοι αποτίμησης κινδύνου, και ανάλυσης συμπεριφορών, εκτεταμένες διασταυρώσεις, διαδικασίες ανταλλαγής δεδομένων με τρίτους φορείς καθώς και με άλλες χώρες.
Στην ψηφιακή Εφορία του μέλλοντος, η έννοια της χωρικής αρμοδιότητας καταργείται ενώ μέσω αναδιοργάνωσης, θα «κεντρικοποιηθούν» οι φορολογικές λειτουργίες στο σύνολό τους, ειδικότερα της λογιστικής και της είσπραξης οφειλών περιλαμβάνοντας αναθέσεις εργασιών σε επίπεδο υπαλλήλου και διαχειρίσεις ροών διαδικασιών με εποπτεία από «άκρο σε άκρο» των υποθέσεων.

Ειδικότερα, στις βασικές δράσεις του νέου TAXIS περιλαμβάνονται:

• Μητρώο Φορολογουμένων: Θα περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες για φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα αποδίδει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ). Θα διαχειρίζεται υποκαταστήματα, στοιχεία έναρξης και λήξης δραστηριοτήτων, οικογενειακή κατάσταση, σχέσεις μελών για μετέχοντες σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, εταιρικές σχέσεις κλπ.
• Μητρώο Κινητών και Ακινήτων Στοιχείων Περιουσίας
• Υπηρεσίες Δηλώσεων Φορολογουμένων
• Βεβαίωση Φόρου και Πληρωμές: Θα ενσωματώνει υπηρεσίες που αφορούν στο σύνολο των υποχρεώσεων για δηλώσεις που φέρει ο κάθε φορολογούμενος σύμφωνα με τη νομοθεσία. Ανάλογα με το προφίλ του φορολογουμένου, ο φορολογούμενος θα καλείται να βεβαιώνει προσυμπληρωμένες φόρμες, είτε να συμπληρώνει φόρμες που παρέχονται από το σύστημα. Το σύστημα θα προβαίνει σε διασταύρωση από τρίτες πηγές εφόσον ενδείκνυται, θα εκτελεί υπολογισμούς φόρου, προσαυξήσεων ή προστίμων και συμψηφισμών, θα βεβαιώνει την υποχρέωση ή την επιστροφή φόρου και θα εκδίδει εκκαθαριστικά.
• Λογιστική Εικόνα Φορολογούμενου: Θα περιλαμβάνει λειτουργικότητες τήρησης λογαριασμού για όλους τους φορολογούμενους. Παράλληλα, θα καταγράφει το σύνολο των κινήσεων και συναλλαγών για όλους τους τύπους φόρων και όλα τα συστήματα πληρωμών, αναφορικά με υποχρεώσεις, βεβαιώσεις, εισπράξεις, διακανονισμούς, πρόστιμα, προσαυξήσεις και συμψηφισμούς. Θα διαμορφώνει με αυτόν τον τρόπο μία συνολική λογιστική εικόνα του φορολογούμενου.
• Γνωστοποιήσεις – Κοινοποιήσεις, Συμμόρφωση και Διαχείριση Υποθέσεων: Η λειτουργικότητα αυτή αφορά στην ανάθεση υποθέσεων για διεκπεραίωση από στελέχη σε όλη την επικράτεια. Θα παρέχει διαχείριση και εποπτεία της κάθε υπόθεσης από «άκρο σε άκρο», καταγράφοντας δεδομένα από πλήθος συστημάτων και λειτουργιών, καθώς και τις ενέργειες των εμπλεκομένων που πραγματοποιούνται για την ολοκλήρωση της κάθε υπόθεσης.
• Ανάλυση Κινδύνων: Θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση προφίλ για διάφορες οντότητες. Τα προφίλ θα αρχικοποιηθούν και θα συντηρούνται αξιοποιώντας τις πιο κατάλληλες τεχνικές και μεθόδους, αναλόγως την περίπτωση και τα προβλήματα στα οποία επιδιώκεται λύση. Η λειτουργικότητα αυτή πρέπει να μπορεί να αξιοποιεί ανάλυση και μοντελοποίηση της συμπεριφοράς των υποκειμένων και να αναγνωρίζει ομοιότητες.
• Υποστήριξη Ελέγχων: Θα περιλαμβάνει τις λειτουργικότητες οι οποίες θα υποστηρίζουν τις ελεγκτικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στα Ελεγκτικά Κέντρα. Θα υποστηρίζεται με δύο εκδοχές, μια για απομακρυσμένο έλεγχο και μια για επιτόπιο έλεγχο στον χώρο του φορολογούμενου. Οι λειτουργικότητες θα καλύπτουν όλο το εύρος των εργασιών, καθώς και της συλλογής και επεξεργασίας των απαραίτητων δεδομένων από συστήματα της ΑΑΔΕ και εξωτερικές πηγές, προκειμένου για την προετοιμασία, την πραγματοποίηση και την μετέπειτα επεξεργασία των ευρημάτων του ελέγχου από τα στελέχη της ΑΑΔΕ.
• Δημιουργία Αναφορών και Διαμόρφωση Πολιτικών Συμμόρφωσης: Θα περιλαμβάνει τη διαχείριση ρυθμίσεων και ληξιπρόθεσμων οφειλών με βάση ένα ενιαίο σύνολο κανόνων. Θα παρέχονται όλα τα μέσα στο φορολογούμενο για να παραμείνει στη πλευρά της οικειοθελούς συμμόρφωσης, ρυθμίζοντας τις υποχρεώσεις του.
• Μητρώο Ηλεκτρονικών μέσων Φορολογούμενου: Η περιοχή αυτή θα περιλαμβάνει υπηρεσίες διαπίστευσης, ταυτοποίησης και εγγραφής συστημάτων, που θα διαβιβάζουν με ασφαλή τρόπο δεδομένα προς την ΑΑΔΕ για λογαριασμό του φορολογούμενου, διασφαλίζοντας την εξουσιοδότησή του.

Πηγή: ert.gr

Ετικέτες: TaxisΑΑΔΕ
Σεμινάρια ξένων γλωσσών για ενήλικες
Λογιστικό Γραφείο Μποτζάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Με βάση τον πληθωρισμό οι αυξήσεις εισφορών στο e-ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς και το 2027

    6 Νοέ 2026

  • Αγροτικό πετρέλαιο: Πρώτη πληρωμή από την ΑΑΔΕ σε 918 πρατήρια μέσω του myDiesel

    6 Νοέ 2026

  • Επίδομα 400 ευρώ: Δεν ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια – Το παίρνουν και εν ενεργεία συνταξιούχοι βουλευτές

    5 Νοέ 2026

  • ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει στην ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης αποθεμάτων – Τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις

    5 Νοέ 2026

  • teli-kukloforias-pote-anebainoun-taxisnetΤέλη κυκλοφορίας 2027: Πώς θα εκτυπώσετε τα ειδοποιητήρια

    4 Νοέ 2026

webinar.edu.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΥΠΕΣ: Εγκρίθηκαν 160 προσλήψεις σε Δήμους και ΔΕΥΑ

    6 shares
    Share 2 Tweet 2
  • Κοινωνικό Μέρισμα: Δύο μέρες ακόμη πριν παρέλθει η προθεσμία για τις ενστάσεις

    32 shares
    Share 13 Tweet 8
  • ΕΛΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

    39 shares
    Share 16 Tweet 10
  • Προειδοποίηση Μητροπολίτη Δημητριάδος προς αρνητές ιερείς: Απαράδεκτη στάση, συμμορφωθείτε

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Ελαιόλαδο: «Τσεπώνουν» καθαρό κέρδος 20% στην τιμή που επιβάλλουν τα σούπερ μάρκετ

    33 shares
    Share 13 Tweet 8
Σεμινάριο για το Airbnb

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.