voucherergasia.gr
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ

    ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως 26 Μαΐου η διόρθωση σφαλμάτων για τα βιολογικά

    Tα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

    «Χειρόφρενο» τραβούν οι αυτοκινητιστές από τις 21 Δεκεμβρίου – Ζητούν συνάντηση με την κυβέρνηση

    Θερμότερο κλίμα και υψηλότερες θερμοκρασίες για την Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

    Τι καιρό θα κάνει τις γιορτές;

  • Εκπαίδευση

    Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τις μετακινήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

    Σοφία Ζαχαράκη: Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040

    Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές και πότε θα ανοίξουν ξανά

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ενστάσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών

  • Θέσεις εργασίας

    ΕΑΒ: Προκήρυξη για 150 μόνιμες προσλήψεις

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για την πρόσληψη 700 συνοριοφυλάκων

    Προκήρυξη για 413 μόνιμες προσλήψεις στον ΟΣΥ

    ΟΣΥ: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 300 προσλήψεις

    ΕΑΒ: Προκήρυξη για 150 μόνιμες προσλήψεις

  • Οικονομία

    Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

    Φορολοταρία Μαρτίου: Έγινε η κλήρωση-Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ

    Εορταστική φορολοταρία: 12 τυχεροί κερδίζουν από 100.000 ευρώ – Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι μένουν εκτός

    Εθνικό Μητρώο Παροχών και Ενισχύσεων: Ποιες αλλαγές έρχονται και πώς θα λειτουργεί

    Συνεχίζεται η αυξητική τάση τιμών στην αγορά των ακινήτων

    Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027

  • Εργασιακά
    Ενημέρωση από την ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

    Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη: Ποιοι θα συμμετάσχουν – Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

    dwro-xristougennwn-nwritera-plhrwmh

    Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του – Online υπολογισμός

    Έξαλλοι οι στρατιωτικοί με την κυβέρνηση – Tι λένε σε ανακοίνωσή τους

    Ένοπλες Δυνάμεις: Σημαντικές οι αυξήσεις με το νέο μισθολόγιο (παραδείγματα)

    Δώρο Χριστουγέννων 2025: Γιατί καταβάλλεται νωρίτερα φέτος

  • VOUCHER
    ΔΥΠΑ: Ανασύνταξη πίνακα τοποθετήσεων ως προς τις θέσεις με κωδικό 213 και 217 της κατηγορίας Tριτέκνων ΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στο δημόσιο τομέα

    Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    Μπλόκο στα κοινωνικά επιδόματα των «φτωχών» ελεύθερων επαγγελματιών

    Voucher των 200 ευρώ: Πώς θα πάρετε την επιδότηση

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

  • Πολιτική

    Κ. Χατζηδάκης: Όσα δεν έγιναν σε ολόκληρη τη μεταπολίτευση κατά της φοροδιαφυγής, έγιναν από το 2019 και μετά

    Τους Έλληνες του Λονδίνου καλεί η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση του Rebrain Greece

    Κεραμέως: Περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις μισθών στις αρχές του 2026

    Χατζηδάκης: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα συνδυαστεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις

    Κ. Χατζηδάκης: Γυρνάμε σελίδα και περνάμε σε μια νέα κανονικότητα στις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων

    Κ. Χατζηδάκης: Ο προϋπολογισμός του 2026 θα συνδυαστεί με σημαντικές μεταρρυθμίσεις 

  • Εκλογές
    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους

    Μαρινάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές σε ένα γύρο

    Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Λατινοπούλου μετά την προσφυγή Μπογδάνου

    Υπουργείο Εσωτερικών: Ξεκίνησε η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων

    Μεγάλες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ετοιμάζει η κυβέρνηση – Καταργείται ο Β’ γύρος, εισάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρώτος o Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

    Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επικράτησή του

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων
voucherergasia.gr
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχική Τουρισμός

Κρας τεστ από σήμερα για τον τουρισμό – Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα στις 14 Μαΐου

από Ανδρέας Κριτσωτάκης
19/04/2021
σε Τουρισμός
Athens Commemorates the 76th Anniversary of its Liberation from Nazi Occupation on Oct. 12, 2020 / Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την 76η επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης στις 12 Οκτωβρίου, 2020.

Athens Commemorates the 76th Anniversary of its Liberation from Nazi Occupation on Oct. 12, 2020 / Τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας για την 76η επέτειο απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στον Βράχο της Ακρόπολης στις 12 Οκτωβρίου, 2020.

100
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το πρώτο κρας τεστ για τον ελληνικό τουρισμό ξεκινά σημερα. Η Ελλάδα προχωρά  σε άρση υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες, επιχειρώντας πιλοτικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, πριν το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα, η Ελλάδα θα άρει την υποχρεωτική καραντίνα επτά ημερών για τους ταξιδιώτες από την Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ τη Σερβία το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αρχής γενομένης από τις 19 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης.

Οι επισκέπτες εντούτοις θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για Covid εντός 72 ωρών πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στο πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από την ερχόμενη εβδομάδα για ορισμένες χώρες, τόνισε ότι οι επισκέπτες θα έρχονται με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΣχετικάΆρθρα

Τουρισμός: Άνοδος στις διεθνείς αφίξεις – Εντυπωσιακό το ρεύμα από τις ΗΠΑ

Τουρισμός: Ποιες χώρες προτιμούν οι Έλληνες

22/08/2025

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αύξηση άνω του 1.000% στις δηλωθείσες υπερωρίες τον Μάιο στον τουρισμό

08/07/2025

 «Οι επισκέπτες θα υφίστανται τους ίδιους περιορισμούς που έχουν και οι Ελληνες πολίτες».

Από σημερα, οπότε και λήγει η προηγούμενη οδηγία και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την Ε.Ε. συν τις πέντε αυτές χώρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα, πάντοτε υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Επιπλέον, οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για όσους έρχονται οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα 

Ολοταχώς για το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού την 14η Μαΐου βαδίζει η τουριστική βιομηχανία της χώρας, όπως εξηγούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του κλάδου. 

Η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για ένα «μήνυμα ανοίγματος» που μόνο καλό θα κάνει στην εικόνα της χώρας διεθνώς. Μάλιστα, ανέφερε ότι όσες αφίξεις έρθουν πριν από τις 14η Μαΐου είναι μια άσκηση ετοιμότητας στα ελληνικά αεροδρόμια και εξέφρασε την ευχή η χώρα να είναι «πράσινη» στον Χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), αλλά και την ελπίδα η φετινή χρονιά να είναι ανάλογη του περσινού ασφαλούς ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μόνο θετικά μπορεί να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «μπορεί κάποιος να έλθει Ελλάδα τις επόμενες ημέρες χωρίς να μπει σε διαδικασία καραντίνας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μια πιλοτική προσπάθεια που καλό είναι που γίνεται πριν το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου την 14η Μαΐου». Δεν περιμένουμε μαζικό άνοιγμα του τουρισμού πριν τις 14 Μαΐου, συμπλήρωσε, ωστόσο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστωθεί πως θα λειτουργήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα αεροδρόμια και γενικότερα η ταξιδιωτική αλυσίδα. 

 

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedaHatta) Λύσσανδρος Τσιλίδης, αφού σημειώνει ότι τα αεροδρόμια της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Ρόδου της Κέρκυρας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης των Χανίων και του Ηρακλείου είναι αυτά που θα υποδεχτούν τις πρώτες αφίξεις τουριστών πριν την 14η Μαίου, σημειώνει ότι αυτά είναι ήδη σε λειτουργία με προγραμματισμένες πτήσεις δρομολογίων. 

 

Το σημαντικό, στην παρούσα συνθήκη, είναι ότι σε αυτά θα γίνει ουσιαστικά μια «πρόβα τζενεράλε» πριν το επίσημο άνοιγμα την 14 Μαίου. Και αναφέρει πως «ο σκοπός ήταν και είναι να ανοίξει η χώρα και επ΄ ουδενί δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτό», λέει ο πρόεδρος της FedHatta. Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τους όρους (εμβολιασμού, γρήγορα τέστ ανίχνευσης κλπ), επιβάτες από τα 27 κράτη της ΕΕ, από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα μπορούν να πετούν στα εν λόγω αεροδρόμια χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

 

Οι φορείς του κλάδου σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πλέον η έλευση των τουριστών θα έχει νόημα αν συνοδευτεί από τη μετακίνηση από νομό σε νομό. Η κυρία Σβήνου και ως πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων στην Κω εκφράζει την απορία της πως θα έλθει ο ξένος επισκέπτης στο νησί του Ιπποκράτη, όταν το νησί δεν έχει πτήσεις τσάρτερ ακόμα. Από την πλευρά του και ο κ. Τσιλίδης εστιάζει στο απαραίτητο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεταφορές των λεωφορείων που μετακινούν τους ξένους επισκέπτες.

 

Σχετικά με τις παραμέτρους που συνδέονται με τις πρώτες αφίξεις των επισκεπτών της χώρας ο τουριστικός κλάδος, όπως αναφέρει ο κ. Τσιλίδης αναμένει τις ανακοινώσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τι θα γίνει εφέτος με τις χωρητικότητες στα τουριστικά λεωφορεία, τι θα ισχύει για το γιώτιγκ και τις κρουαζιέρες, αλλά και με τα συνέδρια, είναι μερικά από τα ερωτήματα που απευθύνει ο κ. Τσιλίδης. Πάντως στα ξενοδοχεία φέτος σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα self tests στους εργαζόμενους, αναφέρει η κυρία Σβήνου και καλεί το κράτος να προνοήσει για το κόστος αυτών, αφού αυτό καταγράφεται μεγάλο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξενοδοχείο με 1.000 άτομα προσωπικό απαιτεί τουλάχιστον δαπάνη 30.000 ευρώ το μήνα για Self Tests.

 

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα φέτος περνάει από τα αχαρτογράφητα νερά της εξέλιξη της πανδημίας, των εμβολιασμών στις κύριες αγορές – δεξαμενές για την προσέλκυση τουριστών στην Ελλάδα, αλλά και τις πολιτικές που εφαρμόζει κάθε χώρα για τα ταξίδια. Αυτό που εξακολουθεί να ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι το γεγονός ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα θα είναι όχι «last minute αλλά last second» (τελευταίας στιγμής) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Σύμφωνα με την κυρία Σβήνου, 17 Μαΐου, αναμένονται οι πρώτες πτήσεις της TUI στην Ελλάδα, ενώ η JET2 αναμένεται στην Ελλάδα στις 24 Ιουνίου. Από την πλευρά της η κυρία Τετράδη ελπίζει ότι η εφετινή χρονιά η τουριστική σαιζόν μπορεί να επιμηκυνθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Τέλος ο κ. Τσιλίδης δηλώνει αισιόδοξος αλλά όχι υπερ-αισιόδοξος, απόρροια των προβλημάτων που υπάρχουν στους εμβολιασμούς σε Γερμανία και Γαλλία, όπως αναφέρει.

Ετικέτες: κορωνοϊόςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ

  • Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι ισχυρός συντελεστής στο όραμά μας για μια Ελλάδα ανοιχτή και σύγχρονη

    15 Δεκ 2025

  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025-2026: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε διακοπές με τα voucher

    8 Δεκ 2025

  • ΔΥΠΑ: Αυξάνεται η χρονική διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για εργαζόμενους και ανέργους

    3 Δεκ 2025

  • «Τουρισμός για όλους 2025»: Δείτε τον νέο οριστικό πίνακα δικαιούχων χαμηλής περιόδου

    20 Νοέ 2025

  • Με ρεκόρ επιβατικής κίνησης 37 εκατ. ταξιδιωτών θα κλείσει το 2025 για τα 14 αεροδρόμια – Νέες επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ

    14 Νοέ 2025

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Voucher Ανέργων και Εργαζομένων 2026

    Έρχεται νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους

    568 shares
    Share 227 Tweet 142
  • Νέα προκήρυξη από το ΑΣΕΠ: 66 προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδας με απολυτήριο Λυκείου!

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Αυξάνεται το επίδομα παιδιού από το 2026

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Έρχεται το νέο μεγάλο Voucher με εκπαιδευτικό επίδομα από 750€ έως 1.500€ για Ανέργους και Εργαζομένους – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΔΥΠΑ: Τα 300 ευρώ που δικαιούνται χιλιάδες άνεργοι – Δείτε αν είστε δικαιούχοι

    359 shares
    Share 144 Tweet 90

voucherergasia.gr
  • VOUCHER
  • Web TV
  • Αγροτικά
  • Άποψη
  • Αυτοδιοίκηση
  • Οικονομία
  • Εκπαίδευση
  • Επικαιρότητα
  • Επιχειρησεις
  • Εργασιακά
  • ΕΣΠΑ
  • Θέσεις εργασίας
  • Παρουσίαση
  • Πνευματικά
  • Πολιτική
  • Συνεντεύξεις
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός

PRODUCED by eTOUCH

© VOUCHERERGASIA.GR, 2022 | All rights reserved.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Προβολή όλων των αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Θέσεις εργασίας
  • Οικονομία
  • Εργασιακά
  • VOUCHER
  • Πολιτική
  • Εκλογές
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • Τουρισμός
    • Αυτοδιοίκηση
    • Web TV
    • ΕΣΠΑ
    • Επιχειρησεις
    • Αγροτικά
    • Τεχνολογία
    • Πνευματικά
    • Συνεντεύξεις
    • Άποψη
    • Παρουσίαση
    • Ροή Ειδήσεων

© 2022 voucherergasia.gr - Produced by eTouch.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies. Πολιτική Cookies.